reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Ja mam szybciutkie pytanie ni z gruchy ni z pietruchy: wysypka przy trzydniowce ile sie utrzymuje i igdzie jest?
Jas wychodzi ze chyba przeszedl trzydniowke - tylko ze z niska temp. 37,7 i teraz ma wysypke - nie jestem pewna czy to ta trzydniowka i dlatego o nia znow pytam :(

Aniu Szwarc dziekuje za dobre slowa ;D co do mojego brzuszka ciazowego ;D

Co do wykruszen - ja w sumie to jestem calkiem dlugo na bb, juz nie tak aktywnie niestety ale coz :( i nie zamierzam rezygnowac - zawsze czytam, z pisaniem bardziej krucho, ale DUZO mi daje podczytywanie i nie wyobrazam sobie juz zycia bez bb.

hej

lece Julie wymoczyć  :p  może będzie spała ::)
cały dzień trzeba ją mieć na oku bo wszędzie włazi  ;D  dziś montujemy przy schodać taką brameczke bo wczoraj ledwo Julie złapałam koło schodów  ::)

A ja mimo moich przygod z nianiami - wole rozwiazanie niania niz ktoras z babc. To oczywiscie moja opinia - babcie maja prawo rozpieszczac i pozwalac na wszystko, a ja nie chce do tego dopuscic. Latwiej mi tez zwracac uwage obcej osobie i ustalac zasady i granice - babci nie przegadasz ;) :laugh: Wole jak moja mama z wlasnej inicjatywy zajmuje sie Jasiem a nie z "przymusu". Wtedy mamy dodatkowe chwile kiedy Jas nie jest z nami - jak jestem w pracy to niania, a jak oddajemy sie przyjemnoscia to "wykorzystujemy" bacie.
Mozecie sie nawet ze mna nie zgadzac :mad: ;D ;)

tofinek pisze:
witam Was MAMUŚKI ;)
ja chyba muszę się z Wami pożegnać... nie daję rady tu zaglądać, pisać...
Tosia raczkuje jak szalona, wstaje przy wszystkim, nawet próbuje przy naszym kocie :o fizycznie nie daję rady, cale dnie spedzamy na podwórku, przychodzimy tylko na obiadek, bo owoce też jemy na zewnątrz...

BYŁYŚCIE DLA MNIE WSPANIAŁĄ PRZYGODĄ, POCIESZENIEM, DORADCĄ

nawet wtedy, kiedy jeszcze się nie przedstawiłam, a tylko podczytywałam z ukrycia :)
BARDZO WAM DZIĘKUJĘ
myślę o Was przwie codziennie, np, co robicie...
piszę to bo nie chcę zniknąć tak bez slowa i lepiej tak i od czasu do czasu coś napisać i wkleić zdjęcie niż tak rak na m-c wyskoczyć jak filip z konopii...
JESZCZE RAZ BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SPĘDZONE TU CHWILE

Ojojoj, Tofinku, takie rzeczy :)
Wiele z nas teraz nie ma czasu - co i raz któraś wraca do pracy. Ale myslę, że chociaż raz na jakiś czas warto dać znać co się dzieje, bo my przecież staramy się pamiętać o naszych lipcowych milusińskich :laugh:powodzenia kochana i jak tylko znajdziesz wolną chwilkę - zajrzyj do nas i napisz co słychać u pięknookiej Tosi :)

ania.g pisze:
Ja mam szybciutkie pytanie ni z gruchy ni z pietruchy: wysypka przy trzydniowce ile sie utrzymuje i igdzie jest?
Jas wychodzi ze chyba przeszedl trzydniowke - tylko ze z niska temp. 37,7 i teraz ma wysypke - nie jestem pewna czy to ta trzydniowka i dlatego o nia znow pytam :(
mj kryzsiek miał trzydniówke i krostki były z tego co pamiętam w różnych miejscach ale na pewno na pleckach, brzuszku, buzi, a zniknęły po 2 dniach czy 3 dniach, z wychodzeniem na dwór trzeba poczekac aż znikną, bo mogą sie podobno zrobić z nich przebarwienia (tak pisała elfiko po konsultacji ze znajomą położną)

ania.g pisze:
Kubek miał przez 2 dni i na całym torsie

elfiko pisze:
dziewczyny mam problema i prosze o pomoc
moje dziecko chyba za mało spi w dzien i przez to jest non stop maruderem
ile spia wasze dzieci? Weronika śpi rano godzine i popołudniu tak o 13stej tez godzine a potem około 18stej  juz tak marudzi że wytrzymac sie nie da. kłade ja 19.30 i zasypia momentalnie przy butli .
czy mam ją zmuszac spać ten trzeci raz? dzisiaj np nie wstała od razu o 6stej tylko wypiła mleko, pobawiła sie ze mną do 7mej a potem miała drzemke godzinną i wstała o 8smej no i szaleje do tej pory i ani mysli spac, boje sie ,że znowu tylko jedna drzemka króciutka ją czeka i koniec

Maciek śpi juz tylko raz dzieniie, ok 1,5 godziny. I o 19tej - tragedia. Ale przetrzymujemy Go do 20.30, bo inaczej o 5tej zrobilby nam pobudke  ;) :) Ale w książce czytalam, ze jest taki trudny moment, ze dzieci przestawiaja sie na mniejsza ilosc drzemek i ze to trudny czas dla nich i dla rodzicow. Więc TEN czas juz chyba po prostu przyszedl  ::) Czasem to az trudno uwierzyć, że te rzeczy książkowe to sie naprawde pojawiają, ech.....

reklama
a co do podczytywanie to musze chyba częscie zaglądac kto jest online, ...i oczywiście podpisuje się pod słowami Mani do podczytywaczy

Tofinku to wpadaj raz na miesiąc albo i rzadziej ale wpadaj....pllliiiizzzzzzzzz

Do góry