reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Adaśko śpi od około 20 do 6.30-7.00. Później zasypia około 9.00 i spi godzinę do półtorej.Kolejne spanko po obiadku około 14 i tu różnie - jak śpi dwie godziny to jest ok,wytrzumuje do wqieczora, jak śpi godzinę to kolejna drzemka jest po 17 około 30 minut.

e_mama pisze:
Niuńka ja wiem czemu Ci zimno jest, to z niejedzenia po prostu. Organizm nie ma kalorii, które by go ogrzewały. Ja czasem jak się zaaferuję odchudzaniem za bardzo to np. muszę iść spać w skarpetach bo tak mnie trzęsie, że nic nie jest mnie w stanie rozgrzać.

Edytko to nie przexz odchudzanie, bo czy sie odchudzam czy nie zawsze tak miałam. Taki już mój urok zmarźlucha :)

Tofinek nie odchodź! :( Daj spokój, i tak długo bez nas nie wytrzymasz ;)

Co do kremu do opalania, koleżanka poleciła mi Lirene kids, dla dzieci od 7 m-ca życia (duża tuba kosztuje około 20 zł). Podobno ta emulska jest naprawdę dobra i łatwo się wchłania.

Joasiu ja też jestem zdania, że kojec w Waszym przypadku to niepotrzebny wydatek, a i miejsca sporo zajmuje. Skoro dotychczas nie był potrzebny, a Kubuś już praktycznie chodzi :p, lepiej zorganizować mu po prostu jakieś odrębne miejsce z zabawkami. Takie ruchliwe dziecko za długo za kratami nie posiedzi. U nas Kornel też ląduje tam teraz tylko praktycznie w sytuacjach awaryjnych ( np. w sobotę rano, gdy staruszkowie nie koniecznie są, tak jak on, skorzy do zabawy o 6.20 :p)

Tofinku a co komputer ci zabieraja? ;) nie możesz nam tego zrobic!!! jak bedziesz miała czas to pisz, nawet jesli to bedzie miesiac czy dwa trwało. Nie zegnaj sie z nami na forever.

Ja od wczoraj wieczora umierałam - straszna migrena mnie dopadla dopiero prawie przeszło. myslałam, że mi oczy i głowa wybuchnie i brało mnie na wymioty. Do tego jeszcze słabo az drgawki miałam. No ale juz wróciłam do żywych jako tako :p

Maja chodzac przy meblach zaczęła sie nieraz puszczać i się przy tym szczerzy i na mame patrzy, a ja cała w strachu. ciekawe kiedy zacznie chodzić? może pojdzie jeszcze przed roczkiem.
A zębów ciagle nie ma ::)

reklama
A galeria z brzuszkami?Bo wlasnie jaks jej czesc zostala przez kogos przedrukowana(zreszta lutowek i styczniowek chyba tez ::))

Do góry