reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

tofinek pisze:
witam Was MAMUŚKI ;)
ja chyba muszę się z Wami pożegnać... nie daję rady tu zaglądać, pisać...
Tosia raczkuje jak szalona, wstaje przy wszystkim, nawet próbuje przy naszym kocie :o fizycznie nie daję rady, cale dnie spedzamy na podwórku, przychodzimy tylko na obiadek, bo owoce też jemy na zewnątrz...

BYŁYŚCIE DLA MNIE WSPANIAŁĄ PRZYGODĄ, POCIESZENIEM, DORADCĄ

nawet wtedy, kiedy jeszcze się nie przedstawiłam, a tylko podczytywałam z ukrycia :)
BARDZO WAM DZIĘKUJĘ
myślę o Was przwie codziennie, np, co robicie...
piszę to bo nie chcę zniknąć tak bez slowa i lepiej tak i od czasu do czasu coś napisać i wkleić zdjęcie niż tak rak na m-c wyskoczyć jak filip z konopii...
JESZCZE RAZ BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SPĘDZONE TU CHWILE

Tofinku nie rób nam tego :( Po prostu zaglądaj tu kiedy znajdziesz czas..Pokazuj od czasu do czasu Tosienke.Plisssssss :( :( :(

reklama
cześć baby
kurcze brzydka pogoda :mad:
Tofinku kochany nie znikaj nam!! Tak jak dziewczyny mówia zaglądaj raz na miesiąc a teraz powiedz nam tylko do zobaczenia , pllisss

dziewczyny mam problema i prosze o pomoc
moje dziecko chyba za mało spi w dzien i przez to jest non stop maruderem
ile spia wasze dzieci? Weronika śpi rano godzine i popołudniu tak o 13stej tez godzine a potem około 18stej juz tak marudzi że wytrzymac sie nie da. kłade ja 19.30 i zasypia momentalnie przy butli .
czy mam ją zmuszac spać ten trzeci raz? dzisiaj np nie wstała od razu o 6stej tylko wypiła mleko, pobawiła sie ze mną do 7mej a potem miała drzemke godzinną i wstała o 8smej no i szaleje do tej pory i ani mysli spac, boje sie ,że znowu tylko jedna drzemka króciutka ją czeka i koniec

Kuba spi 1,5 h od 10 a pozniej po 16 jakies 40 min............potem klade go kolo 20

ale jest roznie czasem...........wszystko zalezy o ktorej wstanie

wiesz elfiku, dzieciaki takie jak nasze powinny spac dwa razy dziennie, tak mi sie wydaje.......

staram sie, zeby Kuba nie spal 3 h przed spaniem nocnym

heja babeczki :)

elfiko moja spi najczęściej raz dziennie, czasem dwa. Teraz właśnie odłożyłam ją do łóżeczka i ma za zadanie sama zasnąć :p- zobaczymy czy się podda bo jak na razie kwęczy... Efektem braku snu w dzień jest to, że mi pada o 18:30 i ciężko mi ją przetrzymać do 19 do kąpieli, potem przy butli na noc najczęściej od razu zasypia.
Jak nie wychodzimy na spacer to czasem zasypia tak koło 14-15 na jakąś godzinkę po popołudniowym mleczku, ale wystarczy wyjście na dwór albo jakieś zakupy i koniec, nie ma spania.

Niuńka ja wiem czemu Ci zimno jest, to z niejedzenia po prostu. Organizm nie ma kalorii, które by go ogrzewały. Ja czasem jak się zaaferuję odchudzaniem za bardzo to np. muszę iść spać w skarpetach bo tak mnie trzęsie, że nic nie jest mnie w stanie rozgrzać.

mania i jak jest nowa fura ???? :laugh:

Alka nie dobra istoto co tam u Was ? Kiedy robimy grilla??? :p :p :p :p Całe szczęście, że z Michałkiem już oki, Julka się za nim stęskniła :) ;) ;) ;) ;) ;) Ja w tym tygodniu kończę jazdy i potem czekam na egz. A jak z tym u Ciebie ?

Tofinek
zaglądaj kiedy możesz, przecież nikt tu nie musi pisać na akord. Miło będzie jak nam napiszesz od czasu do czasu co u Was. :-*

Joasia olej kojec, nie warto teraz wydawać na niego kasy. Nasz pożyczony- stoi i się kurzy. No ale co prawda to prawda, jak się Julkę posadzi na podłodze to siedzi w jednym miejscu.

No i zasnęła, idę przykryć kocykiem 8) :laugh:

no to juz sama nie wiem... lekarka mi mówiła że dzieci do roku powinny sypiac w dzień 3 godziny w sumie i 12 godzin nocą
Weronika śpi w noc od 19.30 do 6 rano czylo 10,5 godziny a w dzień góra 2 godziny
ale ja widze,że jest zmęczona, trze oczy, marudzi, gdybym tego nie zauważała to co innego ale ona jest ewidentnuie zmęczona.
w wózku na spacerze już wcale nie śpi bo świat jest za ciekawy na spanie, kiedyś nas jeszcze spacer ratował

teraz zasnęła ale z płaczem hmmm zobaczymy

ta to prawda z tym kojecem , my mamy łóżeczko turystyczne robiące za kojec i też na ogól stoi puste a Weronika na podłodze szaleje, wkładam ja tam tylko jak listonosz zadzwoni do drzwi i ide mu otworzyć
szkoda kasy Joasiu- myśmy dostali a i tak nam sie przyda to łóżeczko na wyjazdy bo bierzemy ze sobą żeby mała miała w czym spać ale taki typowy kojec to chyba sie Ci nie przyda już.
Kuba siedział zadowolony bo to dla niego nowośc, u nas tez tak było a teraz na sam widok kojca jest ryk ::)
ja zrobiłam z niego.... pojemnik na zabawki od Weroniki ;D :p

e_mama pisze:
heja babeczki :)

elfiko moja spi najczęściej raz dziennie, czasem dwa. Teraz właśnie odłożyłam ją do łóżeczka i ma za zadanie sama zasnąć :p- zobaczymy czy się podda bo jak na razie kwęczy... Efektem braku snu w dzień jest to, że mi pada o 18:30 i ciężko mi ją przetrzymać do 19 do kąpieli, potem przy butli na noc najczęściej od razu zasypia.
Jak nie wychodzimy na spacer to czasem zasypia tak koło 14-15 na jakąś godzinkę po popołudniowym mleczku, ale wystarczy wyjście na dwór albo jakieś zakupy i koniec, nie ma spania.

tak Edytko u nas to samo, godzina 18sta to dla mojego dziecka środek nocy, ziewa i ryczy i zasypia w każdej pozycji a najgorzej jak gdzies idziemy tzn w odwiedziny do kogoś bo musimy sie od razu zbierać tak marudzi ::)

reklama
e_mama pisze:
Tofinek[/b] zaglądaj kiedy możesz, przecież nikt tu nie musi pisać na akord. Miło będzie jak nam napiszesz od czasu do czasu co u Was. :-*

dokłądnie, o akord i wyrabianie normy to postaramy sie my z Joasia ;D ;)
a tak przy okazji to Joasiu gratuluje przekroczenia 4000 posta :laugh:

Do góry