reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Witajcie babulki!!
Naprodukowałyście, że hoho!

Tusia - szybciorem zdrowiej!!!

Kurcze, przeczytałam jakieś 40 stron i pomieszało mi sie wszystko. Juz nie wiem co komu chciałam napisać.

U nas Adaś dalej walczy z choroba, drugi antybiotyk dostał,ale jest już super, a na domiar złego Paula się rozchorowała i jutro z njia do lekarza musze się wybrać. Jedno zdrowieje, drugie choruje i tak w kółko. Makabra :mad:
Do tego Adaśkowi cos odbiło i wcale nie chce jeść mleczka. Oszaleć idzie!

Niuńkazdrówka :-*
Wiki a juz myślalam, że to ja będę dziś pierwsz ;)
Viola240 ja tez karmię piersia i tez w nocy moje dziecie budzi sie co 2-3 godziny, myslisz ze to ewidentnie na jedzenie, czy zeby sie poprzytulac??? u nas taki karmienie nocne trwa okolo 7 minut a u Was???

Nawet nie zauważyłam że jestem dzię pierwsza :)
Moje dziecko w nocy budzi się często i myślę że nie tylko po to żeby coś zjeść ale właśnie po to żeby się przytulić lub possać bo Oliwierek nie używa smoczka

Iwon pisze:
Nianiu specjalnie dla Ciebie  :)

Nadal karmię Korniczka o tej 23, ale na śpiąco, więc się w ogóle nie wybudza i cały czas śpi  :laugh:

A rozkład jazdy jest taki:

5.30- 180 ml mleczka

9.30- kaszka na wodzie (150 ml wody plus jakieś 5,6 łyżeczek kaszki) z owocem (pół słoiczka)

13 -obiadek- słoiczek zupki lub pół na pół zupki i mięska lub warzywko (np dynia z ziemniakami) i druga porcja owocu ( pół słoiczka)

17- 180 mleczka

19.30- 180 mleczka

23- 180 mleczka na śpicha.

Z tego mlesia o 23 próbowałam zrezygnowac, ale cztery noce pod rząd budził się około 3 i płakał. Wszyscy się męczyliśmy, więc doszłam do wniosku, że widocznie jeszcze nie dojrzał do tak długiej przerwy nocnej. Myślę, że te 7 godzin wystarczy  :) Dla nas to nie kłopot nakarmić go późnym wieczorem, a przynajmniej się wysypiam do pracy  :)
A propo uciekam, uciekam, ach Wy kusicielki  ::) :p 8) >:D O0

Czesc Babeczki :)
Czesc Iwoncia.
Chciałam Ci napisać, ze zupełnie przez przypadek nasz sysem karmienia wyglada bardzo podbonie. Dzis własciwie samo sie wyklarowało o wyglada tak:

20.00 -200 ml mleka z kleikiem

23 na spiocha - 180 ml mleka

6.00 - 180 ml mleka

9.00 - kaszka (jezscze przez butle z wycieta dziura bo za duzo zabawy z łyzeczka ::))

13.00 - mleko (bo maks ma uczulenie na marchewke i ziemniaka :-[i musze pogadac z lekarką co mam mu dawac)
tu moze jakis owoc na deserek

16.30 -mleko 180 ml

Dzieki temu prócz karmienia o 6 spimy do ok 8 rano. Wiec nie jest źle.
Bardzo zmartwiłam sie tylko tym że to moje biedactwo nie moze jesc takich fajowych rzeczy jak ziemniak czy archewka. Z resztą to jest chyba w każdym słoiczku. Sama nie wiem własciwie co on bedzie jadł. Chyba czekaja nas testy alergiczne..

No a weekend fajowy. Mamy chionke. Michał znów zrobił nam niespodzienkę i w sobote przytasczył do domu piekną zywą choineczkę. Było super i zrobiło sie ju zu nas mocno świątecznie ;D
Wkleje Wam potem jakieś fotki.

no znowu nadrabiałam ;)
tofinek pisze:
Viola240 ja tez karmię piersia i tez w nocy moje dziecie budzi sie co 2-3 godziny, myslisz ze to ewidentnie na jedzenie, czy zeby sie poprzytulac??? u nas taki karmienie nocne trwa okolo 7 minut a u Was???

u nas Majka budziła sie co 1,5-2 godziny, a odkąd spi ze mną w łóżku to budzi się co 4 godziny, i tez je po około 10min,

reklama
Hej, Kinga też się wybudza ostatnio ok 23, chodzi lulku po 20, po kąpanku i 120 mleczka, dojada cyckiem. O tej 23 to w sumie tylko się wtula w piers i zaraz dalej spi, a potem to już pobudka albo jest co dwie godziny, albo między 1 a 2 i potem 5 -6. Jako że ją dokarmiam, mąż mnie przekonywał, żey w nocy butli troche dać, ale jak dzś ją wzięłam o 4 do nas do łóżka, po wybudzeniu 5 i o 6 wtykłałam tylko smoka, układałam na boczku i spała dalej. Wstała o 8 :) MOże to faktycznie juz tylko o przytulanie w nocy chodz, nie o jedzenie?
I oczywiście gratulujemy ząbka Maciusiowi :), a Adasiowi zyczymy duuużo zdrówka :)

Do góry