reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

neee, kanapka z serem i słoik zupy;) Klaudia, 130? ale to chyba panstwowe? my mowimy o prywatnych. tez uwazam ze system jest pochrzaniony. z przedszkolami prawie jak ze szpitalami. albo znajomosci, albo w lape. niedaleko mnie jest przedszkole "z tradycjami ponad trzydziestoletnimi", prowadzone przez urszulanki. tydzien po tym jak sasiadka urodzila corke, przyjechaly dwie zakonnice z pytaniem czy "Szanowna Pani sobie zyczy dziecko zapisac do przedszkola bo miejsc juz jest malo na za-trzy-lata"!!!!!

reklama
w porownaniu do "1500 lub wiecej" jak to napisala Gazelka to wydawalo mi sie ze jest przecietne cenowo:sorry2: umowmy sie, ze warunki sa super, babeczki tez(siedzialam z nimi przez jeden dzien, widzialam jak pracuja), dzieciakow malo, miasto-Warszawa, placowka prywatna.
(do grudnia cena wynosila 800zl). co do jedzenia to porcja zupy, serek/kanapka i owoc z domu. az takie drogie jest?:confused:
no w porównaniu to tanie ale generalnie wcale nie... i to donoszenie jedzenia to nie widze problemu w kasie tylko w problemie z donoszeniem i cała tą zabawą więc skoro cena wysoka to już się problemów nie powinno sie miec. joł
Rany, u nas przedszkole kosztuje 130 zł :szok::szok::szok::szok:
u nas 190 + 6 zł stawka dzienna w tym umuzykalnienie i plastyka. angielski, karate i inne takie płatne dodatkowo

Gazelka wspolczuje...pewnie ci odmowili bo jestes mama na wychowawczym
slyszalam ze przedszkola maja swoje reguly odnosnie kto ma pierwszenstwo..

mi Milenki tez szkoda i nie popuszcze,Mila ma juz 3 lata,jest bardzo kontaktowa,do dzieci ciagnie jak diabli,na spacerze jak dziecko wypatrzy to biegnie do niego,zatrzepia nawet starszaki
dlatego nie chce by kisila sie w domu i zrobie wszystko by do przedszkola sie dostala! jestesmy juz umowieni z dyrektorka w przyszlym tygodniu
niech mi chociaz Mile przyjma na pare dni w tygodniu,nawet 2 ale niech ja przyjma bo mi dziecka szkoda strasznie :-(

Anika, ja wlasnie tez wychodze z zalożenia, że skoro juz tyle place za przedszkole, to jedzenia nosic nie będę. Tym bardziej, że gdy sie pracuje, to naprawde nie ma czasu na zabawe jeszcze z zupkami.

Lilka, nikt nie wie przeciez ze ja jestem na wychowawczym. Mam urlop do konca sierpnia, bo Jagodke tez zapisuje do żłobka.

te 130 to na pewno państwowe. Prywatne u mnie w mieście kosztuje 700 jedno a 1000 drugie. i jedzenie jest już zagwarantowane

Dziewczynki, czytalyscie?

artykul

co za obleśny gość, ale swoją drogą intryguje mnie, jak te kobiety dały sie nabrac i sobie na to pozwoliły... hm....

hej babeczki.

o kurna, to lipa. wiesz Gazelka to przedszkole gdzie chodzi Szymek jest dosc tanie(1000zl, ale musisz sama codziennie przynosic jedzenie dla dziecka) i nie duze(10-12 dzieciaczkow) i teraz przekroj wiekowy jest 7miesiecy-2,5roku, tyle ze od ciebie to jest w p... daleko:baffled:(kolo cieplowni wola:sorry2:).
jestem pewna ze dasz rade-jak zawsze:tak::tak::tak:

u nas prywatne to koszt koło 500 zł, dokładnie sie nie dowiadywałam.
z przedszkola, do ktorego złozyłam podanie jeszcze nie ma odpowiedzi, a kosztuje ono około 200 zł z angielskim, posiłkami, rytmika.......

Dziewczynki, czytalyscie?

artykul

co za obleśny gość, ale swoją drogą intryguje mnie, jak te kobiety dały sie nabrac i sobie na to pozwoliły... hm....

zastanawiam sie czy ten pan był chory czy te kandydatki :-p:-p:sorry2::sorry2::sorry2::baffled::baffled:

reklama
z tymi przedszkolami to jakaś jazda
za 5 dni zobaczymy co dalej z martiną
póki co prywatne przedszkole kosztuje nas 580,00 z pełnym wyżywieniem nawet mamy jeden posiłek więcej niż normalnie
od września będzie 100 więcej
zmykam paa

Do góry