oliviaa
Fanka BB :)
Olivio nie ogladałam wiadomosci od wczoraj ale bede patrzec! niesamowite co sie dzieje wspolczuje tym ludziom....masakra...ach....głupia polityka :-(
Grecja - szok i dziwie się mocno że ludzie nadal tam wyruszają na wakacje
wiecie co mnie najbardziej dobija w tej sytuacji? wiem ze na swiecie jest cala masa idiotow. rozumiem ze ci kretyni-podpalacze nie zrobili wysilku i nie pomysleli o mozliwych konsekwencjach swojego zachowania. ale teraz po dwoch dniach kiedy to wszystko nie daje rady wziac pod kontrole i zginelo juz tylu ludzi..... wybuchaja nowe pozary!!!!:-no: to znaczy ze podpalacze nie maja zadnych uczuc! widzac co sie dzieje narazaja kolejnych!!!Olivia oglądałam transmisję z Grecji na jakiejś niemieckiej stacji i miałam gulę w gardle :-( Podobno na taką skalę pożaru już dawno nie było. Z tego co wiem, to oni zostali niejako odcięci tym ogniem, tak?
plonie juz prawie caly peloponez. problem ze tam jest duzo lasow wiec ma co plonac! co jakis kawalek sa przepascie wiec teoretycznie powinno byc latwo to ugasic wszystko bo ogien nie mialby dalszej drogi ale tu ostatnio strasznie wieje i wiatry przenosza ogien nad przepascmi na kolejne obszary oprocz peloponezu jeszcze chalkada (czesc chalkidiki) i sporawa wyspa niedaleko attyki.
w tym momencie mowimy o takiej liczbie pozarow ze straz pozaran z policja i wojskiem nie sa w stanie nic zrobic. nawet jak wybucha kolejny pozar nie ma sprzetu i ludzi zeby to gasic bo oni wlasnie walcza gdzies indziej! to sa straszne sceny np jeden strazak z wezem polewa plominie wielkosci trzypietrowego domu!:-( to jest tak jakby plonela cala warszawa i okolice w tym samym momencie:-(
nie moge na to patrzec!:-(