reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Zapytała czy jest coś co mnie niepokoi. Więc powiedziałam o słabszym od rówieśników rozwoju ruchowym. Julcia słabo biega i chodzi tak jakby niepewnie, jakby miała problemy ze złapaniem równowagi. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, neurologa i na badania krwi - morfologię, poziom hormonów tarczycy i ten CPK. Na koniec jeszcze przebadaliśmy nerki. Generalnie większość wyników wyszła w normie, poza ujawnioną anemią, na szczęście nie jakąś olbrzymią. Mam nadzieję, że się z nią szybko uporamy.:tak:
Trzymamy z Maciusiem kciuki, coby anemia mojej kochanej synowej poszła precz!!!!!!!! :tak::elvis::elvis::elvis:

Czesc dziewuchy.
1. Ja to mam zbuja w domu, normalnie po kim to ona ma?.
2. Na spacerze zawsze musi miec w ręku jakiegos kija, lub kamienie. Cżesto wciska je w te małe kieszonki spodni by przemycic do domu. Zawsze jest najbrudniejsza - jak sie bawi z dziecmi, jak jedza itp. Nie usiedzi na bajce ani na kolanach ciągle ma kręcioła, większosc zdjęc to jej części ciała w ruchu, lub jak juz poprosze ja do zapozowania robi głupie miny typu (wykrecanie uszu z wywalonym jęzorem, lub uśmiech z kwaszona mina.) Na szczęście nie bije dzieci - uf.
3. Co do nocnika to niestety u nas ciągle z tym problem. Ma nieraz dni ze za każdym razem sika pusci tam gdzie trzeba i kupy też i to najczesciej niespodziewanie. Sama idzie rozbiera sie i nawet tyłek sobie chusteczkami wyciera (oczywiscie niedokładnie i zużywa przy tym ich z 30 sztuk). Ma dni kiedy wogole nie chce tam robic i sika w majtki czy pampersa (zalezy gdzie jest), mowie jej wtedy, ze ide oddac nocnik to wrzeszczy - tak go kocha.
4. No i nieraz ma dni ze woła - przed faktem a nieraz po fakcie. Normalnie chodzaca zagadka.
5. A kupy jak robi do nocnika to je jeszcze opisuje - jak długa to ślimak, jak mała to orzeszek i takie tam :no::-):rofl2::eek:
Tusia przyznaje, że jak czytałam ten opis, to myślałam, że ty mojego Maćka opisujesz, hihi :-)
1. No właśnie po kim on to ma?
2. Patyk w ręce na spacerze, to u nas podstawa.
3. O nocniku juz dzisiaj pisałam prawie to samo :-)
4. Też czasem woła przed, a czasem w trakcie.
5. U nas kupa jest zazwyczaj "ślicna" :-)

Więc nic się Tuśka nie martw. Masz chyba bardzo normalnego dwulatka w domu :-)

A ja dzisiaj nerwowo nie wytrzymuję. Wiem, że jestem monotematyczna, ale Maciek dzisiaj drugi dzień siura w majty. Za cały dzień tylko raz zawołał. Niania mi kazała wyluzować, ale jakoś tak się już przyzwyczaiłam, że Maciek woła, że strasznie mnie to wkurza :angry:

Na szczęście moj mężulek mnie trochę dzisiaj sprowadził na ziemię mowiąc: "Chyba za dużo od niego wymagamy. Przeciez on ma dopiero dwa lata." I wiecie co? Stwierdziłam, że ma 100-procentową rację i dzięki temu wyluzowałam i się przestałam wkurzać :-)

mój też dzisiaj lał w gacie :no:(kupa standardowo na nocnik na szczęście) , moja pralka chyba tego nie wytrzyma (jest na gwarancji nie wiem czy mi uznają jakby co po takiej exploatacji jakbym półk żołnierzy opierała)

fiuuu fiuuu Joasia, bardzo ładnie:tak::tak: Czy na tych fotkach masz wyprostowane włosy? czy same Ci się tak układają?

reklama
Do góry