reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Maniu i Gazelaczku bardzo dziękuję za odpowiedzi! Już sobie wydrukowałam te ćwiczenia :) Do Agnieszki wrócę po połogu ;)

Gazelaczku - oj tak szybko nam poszło ;) Ale szczęśliwie malutki zdrowy, nawet nie był w inkubatorku ani w cieplarce.
Tutaj są jego i moje zdjęcia https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,3810.0.html

Dziewczyny, ale te wasze dzieciaczki są cudne. Jejku jak one urosły!!! Ostatnio widziałam Waszą galerię w połowie sierpnia (miesiąc spędziłam w szpitalu)!!! Gratuluję Wam wszystkim!!! Kiedy ta moja iskierka tak urośnie ... ??

reklama
czesc dziewczynki
Ja @ dostalam w piatek , dzisiaj jest wtorek a ze mnie sie leje wodospad niagara, juz mam nerwy bo wszystkie zmiany poscieli jakie posiadalam juz sa w pralce i chyba bedziemy spac z mezem na lozku bez poscieli :mad:
juz sie zastanawialam czy nie podkrasc malej jakiegos pampersa bo zwykle podpaski chosby byly monstrualnych rozmiarow musze co chwila zmieniac >:D

co do tych kryzysow to moje dziecko jakos tak szczegolnie ich nie przechodzi tyle tylko ze jakos malo rozmowna jest. Tylko spi, je i czasem laskawie sie usmiechnie a potem juz tylko marudzenie i znowu spanko

Asiolku mam pytanie o ten specyfik na kupke , kiedy to mozna podac? To znaczy jak dlugo dziecko musi nie zrobic kupki? No i ile to cholerstwo kosztuje bo juz na te wszystkie leki majatek wydalam

I jeszcze mam pytanko- dziewczyny jaka herbatke rumiankowa pija wasze dzieci? Z hippa?

elfiko no to współczuję Ci takiej obfitości @ :(, u mnie tylko się pojawiła i już znikła. Gdyby nie wcześniejsze bóle brzucha to myślałabym, że coś mi może pękło w środku.

alka no no :) powiało ambichą :) :laugh: ;D Trzymam kciuki za niedzielę !! na pewno się wszystko uda :) i zazdroszczę piątku ! mmmm ja to zapomniałam jak to jest móc gdzieś wyjść.
Rok przed porodem byłam unieruchomiona imprezowo z powodu żałoby po moim Tacie, a teraz mam malucha i 100% brak opiekunki, żeby móc gdzieś wyjść.
Ale co tam, może całkiem nie skostnieję do czasu aż mała podrośnie ;):):)

witam mamuski w poludnie.
Cierpie na chroniczne przemeczenie. Jak sie tylko rano obudze to juz jestem zmeczona. Zastanawiam sie kiedy mi to przejdzie i jak nie bedzie chcialo to chyba zrobie se badanie na poziom chormonow tarczycy, bo podobno po ciazy moze byc zachwiana ich rownowaga i wtedy organizm szwankuje i czasem to tez moze oddzialywac na psychike.
Wczoraj, a wlasciwie z przed wczoraj na wczoraj w nocy wrocila tesciowa z wakacji no i wszyscy, rodzina, znajomi i sasiedzi poszli ja odwiedzic. Ja tez pojechalam ze swoim Rayyanem no i biedne dziecko nie jest przyzwyczajone do takiej ilosci ludzi na raz i do takiego zgielku jaki byl u tesciow i caly czas albo ssal cycal albo spal na rekach, bo inaczej to biedulek nie mogl spac.

Alka w Belgii wogole mi nie przepisali zadnej tam witaminy d3. Mam tylko brac witaminki ciazowe (w ktorych jest wit D3 - 10mcg) no i podawac malemu 6 kropelek multiwitaminki gdzie nie ma wit D3, ale za to jest wit D2 - 1000 U.I. Belgia jest raczej pochmurnym panstwem, wiecej tutaj dni deszczowych niz slonecznych, nawet latem. Mysle ze chyba musisz zdecydowac sama co do tej wit D3, bo jak widac co kraj to obyczaj, niekoniecznie patrzy sie na to co jest naprawde potrzebne a co jest w nadmiarze. Ty jestem madra baba i do tego myslaca, wiec pewnie sobie jakos dobrze to wykalkulujesz. ;)

Elfiko ten specyfik jak kazdy inny można podawac codziennie zapobiegawczo.... kosztuje coś ponad 20 zł ale jest to duża butla która starczy na długo...

@ ja też mam jak wodospad niagara i dostałam w sobote :-) i szlag mnie trafia :-)

Ja podaje rumianek BoBoVIta bo Hippa samego rumianku nei znalazłam wszystkie mieszanki zawierają odrobine kopru a on zagazowuje

Tylko Alka z tym piatkowym bankiecikiem to uwazaj zebys pozniej nie ganiala sie z jakims profesorem na czworakach po schodach ;)
Wtracam to tak bo u mnie na uczelni czasem profesorkowie tak robili po bankiecikach ;D a jednego mielismy takiego ktory to pozniej opowiadalm na wykladach z analizy matematycznej :D

witam w sloneczne popoludnie :)

u nas powolutku Jakub jest dzos kochanym syneczkiem, je-spi-je-zabawa- spanie:) posprzatalam troszke nasze mieszkanko i wkoncu moge zasiasc przed kompikiem!!! na razie hatuje sie przed wyjazdem naszego tatusia!!!wybiera soie do Belgii- to chyba tam , gdszie ty jestes eliall, do miasteczka Evergem !
sa tam jakies wystepy choralne czy cos!!
no a my zostajemy na 10 dni sami, ale jestemy twardzi i wszystko nam sie uda!!!!

Asiolku dziekuje za rade....zawsze jak malemy dawalam herbatke koperkowa to jeszcze bardziej go bolal brzuszek!

dobra zmykam uspic malego...

reklama
Co ja bym bez was zrobiła. Teraz już wiem że te napinanie się Julki to prawdopodobnie przez herbatkę koperkową. Taraz przejdziemy na rumiankową. Mam HIPA i jest sam rumianek, aż poszłam sprawdzić po przeczytaniu postu Asiołka.
Miejmy nadzieję że teraz bedzie lepiej i biedaczka nie będzie się tak męczyć.

Do góry