reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

:tak::tak:Hej Joasiu :elvis:

a wiesz ze wlasnie dzis napisalam Gazelce ze nasz wyjazd do Warszawy sie przeciagnol i pewnie bedziemy tam okolo 22 czerwca wiec jesli i Wy jeszcze bedziecie to..... :tak::-) faaaaajnieby bylo :tak::-)

reklama
:tak::tak:Hej Joasiu :elvis:

a wiesz ze wlasnie dzis napisalam Gazelce ze nasz wyjazd do Warszawy sie przeciagnol i pewnie bedziemy tam okolo 22 czerwca wiec jesli i Wy jeszcze bedziecie to..... :tak::-) faaaaajnieby bylo :tak::-)

nie wiem czy az do 22 czerwca bede ale postaram sie byc w przyszłym tygodniu napewno, 23 mam prace wiec musze wrocic do Stalowej.....
ale pomyslimy cos napewno!!!
fajnie by było :happy2::happy2::happy2:

Pewnie masz rację z tymi zaletami... Ja rodziłam siłami natury przez dobę...silne skurcze miałam przynajmniej przez 17 godzin (po około 15 wreszcie znieczulenie - przy czym udało się dobrze wkłuć dopiero za 4 razem), wzmacniane i przyspieszane dodatkowo przez oksytocynę więc może dlatego mam trochę inne podejście... A laktacja - dopiero w trzeciej dobie :( Wcześniej mleczka nie było - do tego stopnia, że Daria miała bardzo niski poziom cukru i kilkakrotnie dostawała kroplówkę.

Ale teraz to już wszystko pozapominałam i chcę kolejnego dzidziusia :-)
Ja też rodziłam siłami natury i szczerze przyznam, że byłam tak zastraszona porodem naruralnym przez moją mamę (bo baaardzo ciężkie miała porody) że wierzyłam że u mnie będzie podobnie. Ja na szczęście miałam bardzo lekki poród, bo urodziłam w ciągu 15 min. od przybycia do szpitala i tylko ze znieczuleniem miejscowym. I moje skurcze nie były takie bolesne, jakich się spodziewałam. Mialam 3 skurcze parte i wyskoczyła mi taka mała i ... teraz nieznośna Oliwka :-D:rofl2::happy2::happy2:. Pamiętam, że położna na sali porodowej pytała mnie nawet czy ja czuję jakieś bóle (bo nie krzyczałam). Teraz też bardzo chcę drugiego dzidziusia, ale w tej chwili to na 100% wolę naturalny poród niż cesarkę (zwłaszcza że podobno kolejne porody są mniej bolesne):tak::tak::tak:

niesiu jeszcze ja nie składałam zyczen urodzinowych wiec teraz je składam!!!
wszystkiego naj naj z okacji Twojego swieta :elvis::elvis::elvis:

4y04lyq.jpg

ha Joasiu to bedziemy myslec ;-)

NIesia ja moge tylko Ci powiedziec ze Twoja teoria potwierdza moje doswiadczenia :tak: TYmul rodzil sie 22 min a Gabiszon 11 :cool: (porody szybkie i z :-) - chem na ustach)
czyli wyglada na to ze trzecie malenstwo moze nie zdazyc do szpitala :-p
a swoja droga to Duzy mi juz zapowiedzial ze 3 mu sie marzy :szok::szok::szok:
(ha tyle tylko ze na raze moze pomarzyc ;-))

Cześć :-)

Maniaaaa nie oberwie Ci się, nie oberwie, bo widzę, że się wczoraj bardzo ładnie na BB sprawowałaś :-p Tak trzymać ;-)

Poród naturalny- łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :szok::no::hmm::sorry: Nie chcę, nie chcę, nie chcę więcej! To najbardziej koszmarne 8 godzin w moim życiu :szok: Jak się zdecyduję na kolejne bobo, to pójdę pod nóż i już ;-):ninja: He, he, nie, nie, zdecydowałabym się ponownie na naturalny, ale musiałabym tym razem psychicznie lepiej się na to przygotować i liczyć na to, że większa świadomość i doświadczenie pozwoli mi łatwiej przez niego przejść :sorry2:

reklama
Hejo :-)
Ja dzisiaj na szybcika bo zaraz ruszam z Weronika do miasta :tak: na małe zakupy
Pogoda znowu piekna i w tej chwili w cieniu mam na termometrze 24stopnie :tak::-)
Pije szybka kawe i uciekam :cool:

Nenius wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

bukietyn5ui5.jpg

Do góry