reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Położna powiedziła że absolutnie nie wolno maczać patyczków w butelce i za każdym razem nalewać do osobnego naczynia a to co zostanie porostu wylewać.

reklama
Asiolku, a czy mozna spirytus w palstikowym opakowaniu trzymac? Myslalam o czyms szklanym. Ostatecznie chyba będę trzymac w tej butelce z monopolowego ;) :laugh: ;D

hejka
a ja dopiero wstalam bo od paru dni nie moge w nocy spac ::) i nie wiem dlaczego bo zmeczona przeciez jestem....

od wczoraj strumieniami mi mleko z cyckow leci
i z przezroczystego zrobilo sie zolte mleczko ::) :p ja cie krece!!
mam cale przescieradlo do prania bo same plamy narobilam hihihi

Gazelaczku ja zagotowalam wode i polalam wrzatkiem te wszystkie rzeczy co mialam do sparzenia,czyli szczoteczki do wlosow,smoczek itd.

no a teraz ide jesc sniadanko :p ;)

ja mam spirytus kupiony już w plastikowej butelce :-) taki kupiłam :-)

Mam apel taki moj własny oczywiscie ... może zostać bez odzewu ale... nie piszmy w wątku o maluszkach.... jeżeli zaczniemy tam pisac zrobi się śmietnik... może lepiej komentarze dotyczące narodzin i zdjec umieszczać tutaj a wątek założony przez Gazelaczka niech pozostanie bez tekstów.... tylko taki podglądowy aby każdy mogł zerknąć bez szperania i wyszukiwania

Asiolku - swietny pomysl! Nasze komentarze wydluza tylko strony do przeglądania.

Ale gdzie mamy pisac o dzieciach? Bo rozumiem ze kwestia spirytusu i wyparzania to wątek 'wyprawka', a czy dziewczyny ktore sa juz mamami maja zakladac oddzielny wątek???

Chyba że założymy jeszcze jeden wątek pt: Moj Poród albo Jak Moje Dziecko przyszło na świat, lub coś podobnego :-) i tam każda mama mogłaby opisac swoją historie :-) i tam możnaby pokomentować :-) porody itp.

Czesc dziewczyny :-)
Ja smoczki gotowałam kilka minut (tak z reszta pisze na opakowaniu), szcztoeczke tez wyparzałam tak jak Frida ale strasznie smierdziała (jest z naturalnego włosia) :p
Wyparzyłam tez laktator,miseczki. Na smoczki wyparzone mam specjalne nakładki(tak jest przy smczkach Aventu). A na NUK nie ma wiec wkładam je w opakowanie plastikowe po smoczkach.

Dobry pomysł, jestem za.

Dziewczyny a co bedzie jak skończy sie lipiec i nas gdzieś przeniosą? :mad: Te wszytske nasze watki tez?
Jezu jak ja nie lubie jak cos sie kończy. A takie własnie mam teraz wrazenie..

reklama
A ja kupiłam w aptece gotowe gaziki nasaczone spirytusem do pepuszka wiec narazie nie myslałam o specjalnym przechowywaniu. Hmmm a moze lepiej kupic spirytus i go rozcienczac? Jak myslicie?

Do góry