reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Kaisu! moja Gabinka tez spadla z waga i teraz wyglada naprawde na kruszynke ale pokarm tak na prawde pojawia sie w 3 dobie a do tego czasu malchy ciagna siare i  prowokuja wytwarzanie wiekszej ilosci mleczka , a do tego przez pierwsza dobe musza zrobic smolke-ta perwsza czarna kupke do tego dochodzi cala masa impulsow zewnatrz no i malenki czlowieczek uczy sie "samodzielnosci"
bedzie dobrze! zabierz malutka do domku i spokojnie karm na pewno wszystko bedzie dobrze!!!! nie martw sie!!!!!  ;)

Lilka! tak mialam zzo, tym razem chyba mocniejsza dawke dostalam niz za pierwszym razem z Tymciem (wtedy zaraz po porodzie moglam wstac i z pielegniarka pojsc do laznienki-ale nie pozwolila mi wejsc pod prysznic  :p sama mnie umyla ku mojej wscieklosci-ale chyba miala racje bo takie parcie mimo zzo to ogromny wysilek dla organizmu i latwo pasc  :p )
no a tym razem zaraz po tym jak przekroczylam prog szpitala po pierwszym badaniu uslyszalam ze mala jest baaaardzo nisko i porod moze byc baaaardzo szybki no i epidural moze nie zadzialac (po prostu moze nie zdazyc ) ale ze od rana mialam potworny bol glowy-migrenowy  :p  :p  :p to po paru mocniejszych skurczach zaczelam wymotowac  :p wlasciwie to byl tylko taki odruch wymiotny bo pusto w zoladku na szczescie bylo....no i kazalam sobie zainstalowoc to zzo
przyszed anestezjolog z calym sprzetem wbil igielke w przesten miedzy kregami i podlaczyl lek po jakis 3 min zaczelo dzialac i od pasa w dol nic nie czulam  ;D pomoglo tez na glowe  ;D za raz potem poczulam lekkie parcie (takie jak...  ;) w toalecie ) zawolalam polozna a ta mowi no to juz!!!! widac glowke i za 11 min Gabi ciagnela cycucha
znieczulenie odlaczono zaraz po tym jak malutka sie urodzila niestety jeszcze jeskies pol h do 40 min nog nie czulam
a podczas parcia trzymalam sie za uda tak mocno ze na drugi dzien mialam nogi w sincach....skutkow ubocznych nie bylo-czasami moze byc bol glowy ale obylo sie bez tego   ;)
i jesli mozesz to chyba warto o tym pomyslec przynajmnej ja jestem bardzo zadowolona ze taka mialam mozliwosc  ;)

reklama
aniu super ,że jesteś juz :)maleństwo boskie :)

Elfiko słońce trzymaj się dzielnie i szybko donas wracajcie :-*

url=http://lilypie.com]
.png
[/url]

Kasiu sliczna jest Martynka
nie przejmuj sie bedzie dobrze  ;) malutka wyglada na silna dziewczynke  :) trzymam kciuki za twojego szkrabka malego

Maniu baardzo ci dziekuje za podpowiedz
no u mnie polozne stwierdzily ze to jak kobieta bardzo bolu sie boji to wtedy bierze zzo
no i z tego co mowily to wola abym na ''zywca''rodzila  ::)

mam tylko pytanie jeszcze jedno: czy bardzo boli to cos co 'montuja'do kregoslupa??

reklama
no malutki,ale poczekaj jeszcze trohe-jak podrośnie i będzie miał te 170 cm wzrostu to  sobie powspominasz jak to było fajnie taka kruszynke rozpieszczać :)

url=http://lilypie.com]
.png
[/url]

Do góry