reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

witam dopiero wróciłam od małej no i dziękuję Wam kochane kobietki za wsparcie chociaż zaczynam nieźle się dołowac że to trwa tak długo i ciągle patrzę na puste łóżeczkoale jutro robią małej badania podobno nie przybierają na wadze dzieciątka mające problemy z pęcherzem ::)

zobaczymy co dalej bo dzisiaj zżucila znowu 20 i waży 1850 jeśli wyniki będą ok to zabiorę ją do domku chyba na własną odpowiedzialnośc bo może gdyby jadła kiedy ona chce to by przybrała a w szpitalu są stałe godziny karmienia i nie raz widzę że mała jest godzinkę wcześniej głodna napłacze się zmęczy i potem je na pół śpiąco

ach szkoda gadac zaraz wkleję zdjęcia pozdrawiam

reklama
no i zmieniliśmy imię jak widac jest Martynka jakoś tak bardziej pasuje do małej

co do pielęgnacji w szpitalu to ograniczają się do minimum nawet podglądam jak kąpią małą a przewijam sama i mam do dyspozycji tylko pieluszki i chusteczki i oliwkę tylko po kąpieli oczywiście żadnych kremów pudrów itd.....

no i nie wolno niczego swojego stosowac, a maluszkom musi wystarczyc

Kasiu K napewno wszystko będzie dobrze i malutka zacznie przybierać. Moja koleżanka urodziła w 32 tygodniu i mały ważył 1700 a później spadła waga do 1500 a teraz taki chłopak że hoho. Rozwija sie super i jest nawet bardziej rozwinięty niż inne dzieci w jego wieku.

Zobaczysz, że u Ciebie też tak będzie i malutka tak szybko urośnie że nawet nie zdążysz zauważyć. ;)

Czekamy na fotki tego twojego skarba maciupkiego. :)

Kasieńko  kochana nie dołuj się bo malutka odczuje .....malutka widocznie potrzebuje troszke czasu na  to żeby nabrać na wadze...nabierze na wadze i wrucicie razem do domku :)

url=http://lilypie.com]
.png
[/url]

Hej dziewczyny
To ja - oderwałam Małego na chwile - ale mi sie cycuch trafiła - przez pierwsze dni ryczałam bo nie miałam pokarmu a dzisiaj leżałam z zimnymi okładami tak mi cycuchy opuchły i cieknie na podłoge jak wstaje - normalnie karuzela - ale chyba zaczynamy ja opanowywać.
Kasiulka nic sie nie przejmuj - zaraz mała bedzie rosła jan na drożdzach - tylko do domku wróci. My dzisiaj tez bylismy na kontroli u pediatry bo wyszlismy ze szpitala tracac na wadze i od piatku ubyło nma 10 ale to wg mnie zrozumiałe bo dopiero od wczoraj zaczelismy normalnie sie karmić - do tej pory były cyrki ze strzykawkami i laktatorem brrrrr nienawidze tej maszyny.
Rany jak ja nie moge sie doczekac kiedy zaczną sie pojawiać nowe dzieciaczki w naszej forumowej gromadce. Trzymam za Was kciuki baaaardzo mocno:)),
PS nie wiecie czy boli zdjecie szwów po cc? jutro ide i chyba sie troche boje:)

Mam jeszcze pytanie do Mamuś Warszawianek które chodzą do CM LIM ( Niania chyba i Gazelaczek) czy maice juz moze wybranego pediatrę w CM? moze mozecie kogoś polecić?

Aniu fajnie że znów jesteś z nami. Twój maluki to taka śliczna kluseczka.
Dobrze że chociaż jeden przystojny facet jest w naszej galerii maluszków. ;)

no to ja sie z wami kochane zegnam, teraz tlko wszystko wladuje do torby, potem pod prysznic i spac ide dzisiaj wczesnie to moze zasne.
A moze sobie do poduchy jeszcze jezyk niemowlat poczytam, obecnie studiuje karmienie piersia ;D
Trzymajcie kciuki za mnie i moje malenstwo, mam nadzieje szybko do Was wrocic , teraz mowie papa :-*

reklama
Kasiu K kochanie jestem myslami z Toba i Matrynka, wszystko bedzie dobrze , daj malutkiej troszke czasu to sie we wszystkim polapie i waga tez jej podskoczy, zobaczysz. Caluski

Do góry