reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Koleżanki kochane. Jestem własnie po USG 3D :D Jestem tak wzruszona, że nie ma słów które wyraziłby moje szczeście. Dzidzia rozwija ie prawidłowo, ma dobre wymiary. Dziś mierzy 7 cm :!: :!: i jak sie okazuje to juz 14 tydzień ( a nie tak jak pierwotnie myslałam 13, Mó mąz płakał jak dziecko. Mam wrazenie, że dopiero teraz dotrało do niego co sie dzieje. To może dziwnie zabrzmi, ale na zdjeciach widać istne podobieństwo pomiedzt dzidziusiem a moim męzem. Mam w brzuch prawdziwą mdelke, która jak na wybiegu prezentowała swoje wdzieki, machała do nas i się kręciła. Czuje, że to bedzie niezłu urwis.
Tyle emocji!! Chyba musze sie zdrzemnąc.
Pozdrawiam, polecam. To takie cudowne......

reklama
Czesc :lol:
Wy juz pewnie po obiadlu a ja pierwsze sniadanko zjadlam..prawic caly sloik powidel mniam mniam mniam... :lol:
na sanki my tez dzis pojdziemy z Tymciem bo on to baaardzo lubi a sniegu u nas co niemiara :shock:

Asiolku masz calkowta racje co do mozliwosci wyboru porodu i faktycznie tamta dyskusja byla ograniczona :evil:

a wiecie...mam troszke ksiazek na temat ciazy, porodu i opeki nad dzieckiem i w wielu z nich czytalam o przygotowaniu do porodu tzn..
o nastroru panujacym w pokoju gdzie na swiat przyjdzie i faktycznie sa tam podane sosoby zmniejszajace stras Maluszka (bo dla niego to ogromne przezycie cale 9miesiecy siedzi sobie w cieple czuje sie bezpieczne i kochane a tu nagle trach ostre swiatlo, czjes rece, zimno itd.) i proponuja zeby swiatlo bylo przyciemnione, glosy sciszone i cala masa innych podpowiedzi...
i tak sobie myslalam ogladajac te zdjecia porodow, u mnie w szkole rodzenie byla mowa o takim programie dula ktory promuje porodu w przyjaznej atmosferze tzn ze kobieta ma mozliwosc wyboru najlepszej dla siebie pozycji i miejsca porodu oraz osob uczestniczacych w porodzie....
i moze to wlasnie byly zdjecia takich wlasnie kobiet? ale porod z mezem rozumiem, porod z przyjaciolka hm :roll: ...porod z matka no ostatecznie ale z malym dzieckiem albo przy dzieciach to przesada :!:

aaa musze sie Wam pochwalic :lol: 8) wczoraj wieczorem tra la laaa mimo ze Losiek byl zmeczony sprowokowalam go :wink: a on stwierdzil ze musze to czesciej robic hihi
te wczorajsze rozmowy popchnely do dzialania hehe
milego dnia KOchane

Ja tez wczoraj zadziałałam...z mężem 8) Był mile zaskoczony i jeszcze dziś wspominał wczorajszą noc...hihihihi ah te nasze babaskie rozmowy :D
Jesteście super!

ajajajj zapomnialam :oops:
Lilka jak dobrze ze nic sie Wam nie stalo zlego!!!!

Anito piszez ze Twoi Rodzice sa z pod tych samych znakow zodiaku co my, czy z Nich tez taka "wloska para" i mix wybuchowy!? :wink:

Aga fajnie ze juz jestes bo zaczelamsie zastanawiac co z Toba :wink: no i oczywiscie spoznione zyczenia imienimowe :lol:

Niania super ze mogliscie razem przezywac taki cudny widok!!!

i wiecie co wymyslilam wczoraj imoina dla dzieci :lol: Lucja i Kajetan (bo poprzednie okazaly sie oklepane :wink: )

Super!!!!! Ja jeszcze niecaly miesiac musze czekac, ale to bedzie zwykle USG. A ile takie UsG 3D kosztuje i czy jest roznica od zwyklego? Ale pewnie i tak u mnie w Elblagu takiego nie robia.
Ale masz fajnie i juz wiesz, ze to dziewucha.
Asiolku ogladalam ten twoj filmik. No i plakalam, bo ja to taka emocjonalna jestem i malo mi trzeba do zwruszenia. Super. :D

oj tak ten filmik byl na prawde fajniutki !!!
ale mozeto ja jestem jakas dziwna bo tam tez dzieci uczestniczyly w tym wydarzeniu...rozumiem ze to wielkie swieto i maly braciszek lub siostrzyczka sie rodzi ale czy maluch zrozumieja dlaczego mama tak cierpi?

reklama
Taki poród dla małego dziecka to traumatyczne przeżycie i uważam, ze takie małe dzieci odbiorą to włąsnie jako straszne cierpienie matki... nie zrozumieją...

Nianiu ciesze się, że mamy teraz takie same suwaczki :-)

Maniu super, że miałaś takie pycha sniadanko - przed sniegowym szaleństwem przyda sie zapas energii :-)

Tusiu ja zaraz z Mezulem jeszcze raz zobacze ten filmik ciekawe jak mu się spodoba :-)

buziaczki

a co do sexiku to u nas nadal nic

Do góry