reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam wszytskie Brzucholki :D

widze, ze dzis jestem pierwsza... oj nie juz jest tez Gazeleczek ...
NiaNia masz racje to forum uzaleznia... maz sie z nas smieje, jak my mamy czas na nasze pogaduszki, ale ja mu tlumacze ze przynajmniej jego nie zanudzam w kolko o tym samym i odpuszczam tez znajomym... :D my tym zyjemy, a inni niekoniecznie wiec staram sie im oszczedzac wszytskich szczegolow tego wspanialego przezycia zeby ich nie zanudzic, ale pewnie same wiecie jak ciezko jest rozmawiac na inne tematy, kiedy wiekszosc czasu zabiera nam myslenie, planowanie i oczekiwanie na te male istotki, ktore w nas rosna...

Luska, dzieki za info o szpitalach (cale zycie czlowiek sie uczy)

Tak bym chciala zeby juz moje male sie krecilo... a tu nawet brzuszka nie ma...wczoraj bylam z moja Poloweczka na basenie i mowi ze jak to mozliwe ze 15 tydzien i nic nie widac... ale basen super, polecam, od razu plecki mniej bola no i mam wiecej energii popoludniu :roll: [/b]

reklama
Gazeleczku, dzieki za wsparcie, ja po wczorajszych poszukiwaniach w necie tez mam takie odczucia i zloszcze sie nasz swiat jak czytam wypowiedzi babeczek, ze porod zapamietaly jako jedno z najgorszych wydarzen w zyciu...
zadna z nas nie chcialaby aby cos takiego przytrafilo sie jej i wszytskie wierzymy ze bedzie dobrze, poza tym nie wiadomo czy opinie pozytywne o placowkach nie wynikaja faktu, ze np ktos dla brzydko mowiac "w lape",ale taka jeste niestety polska smutna rzeczywistosc :(
... koniec koncow chyba mam juz pierwszy typ na szpital :) , musze tylko to sprawdzic dokladniej ...

cześc Kochane
Ale sie rozpisałyscie - zaledwie dwa dni!!!! Nie mozna Was spuscić z oka:))
A wiecie cos może na temat tego czy znieczulenie ZO ma jakies ewentualne skutki uboczne, lub czy niesie za soba jakieś ryzyko - trochę boje sie tego wbijania czegos tam w kręgosłup, a tez jestm juz zdecydowana na poród naturalny - i to chyba rodzinny bo wczoraj mężuś wypytywał wiec chyba sie mocno zastanawia a ja nie chce go do tego naciskac - wole żeby to akurat była w pełni jego decyzja:)
Co do szpitala podzielam Wasze opinie - jesli z dzidzia i z wami jest wszystko ok to sam szpital nie ma wielkiego znaczenia - ważni są ludzie, natomiast jeśli odpukac dzieje sie cos zlego to raczej żadnego szpitala wtedy nie wspomina sie dobrze - pomimo że bedzie najlepszy.
NIANIU - ja wczoraj kupiłam gazetke w EMPiKu w galerii mokotów.
Dziewczyny czy Wy tez macie zwiekszone pragnienie - ja normalnie wypijam hektoliktry płynów jak smok... mąż sie smieje że to od tego picia rośnie mi brzuchol:))

hahahaha ja teak dużo piję :-) w ciągu dnia mi i Mężowi schodzi 5l baniaczek wody niegazowanej :-)

Cześć dziewczyny!Ja mam teraz jakieś załamanie nastroju chyba :( Od 2 dni mam dołka psychicznego.Maniu ja już nie wiem czy z 2 sobie poradzę :? Teraz nie powinnam dzwigać a co tu zrobić kiedy to słodkie 13 kilo mówi mama apcia na rączki... :roll: Teraz zaczynam myśleć,że za mało miejsca mamy,jak się pomieścimy i wogóle...eh takie głupie myśli mnie prześladują.Mam nadzieję,że to niebawem minie.

Agnieszko ja tez tak mam chwilami, ze nie wqiem jak sobie poradzimy... mieszkanie niewykończone itd. do tego realcje moje i meża ... chwilami sie zastanawiam czy nie zostane z tym wszystkim sama :-( ale potem Mężul jak poprzytula powie że kocha to jakoś tak te moje smutnki idą w zapomnienie (do czasu kiedy znów czegoś ie przeskrobie) :-)
Nie wiem jak to jest mieć nawet jedno dziecko.... ale domyślam sie, że posiadanie dwójki małych dzieci to nie lada wyczyn :-) wierzę, że Wam się uda i poradzicie sobie koncertowo :-) :D

Dzięki Asiołku za słowa otuchy i wsparcia.Wiecie wczoraj byłam z 3 dzieciaczków w domu :shock: :roll: 2 latające i 1 leżace.Z tym małym mały problem ale te dwa to poprostu tornado :lol:

Dziewczyny mialam okropny sen :cry: - snilo mi sie, ze w lutym urodzilam i dzidzius nie przezyl, bo to bylo za wczesnie. Ten sen byl taki dosc dlugi i tak realny. Az wstalam zla. Niewiem teraz od paru dni cos nie czuje dzidzi - juz sama nie wiem i to mnie tez martwi. Czy to mozliwe?, ze w 14,15 tc. Tak mocno czulam jej ruchy a teraz w 17 nie moge ich wyczuc? Pewnie same nie wiecie :(

reklama
Cześć Dziewczyneczki :) Ale się wczoraj rozpisałyście. Nie miałam czasu do was zaglądnąć, no i zeszła mi dzisiaj godzinka na czytaniu :)
Maniu! Mój mąż też ostatnio wymyślił imię Kajetan i strasznie mi się spodobało. Przynajmniej co do chłopca się zgadzamy, bo dla dziewczynki mi się strasznie podoba Julia, ale jemu nie bardzo :(
Agnieszko i Asiołku. Główki do góry!!! Jutro będzie lepiej. Tak już chyba musi być, że raz euforia, a raz dołek. Pewnie to dzisiaj niewielkie pocieszenie dla was, ale chyba wszystkie tak mamy, więc skoro dzisiaj wam smutno, to jutro napewno będzie lepiej. Dobrze, że mamy tych mężulów, bo jak się człowiek (czytaj kobietka) przytuli do kogoś to od razu się lepiej robi. Więc przytulajmy się jak najczęściej!!!
Luśka Gratulacje!!! To teraz pewnie cały czas tylko brzuszka dotykasz, no nie? Ale super uczucie.
NiaNia A twój mąż strasznie mnie rozczulił tym tatusiem :)

Do góry