reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
NiaNia, nie martw się ja razem z Tobą obstawiam końcówke lipca... ale wiem o czym piszesz mnie też przerażą to czekanie, juz tyle nas urodziło... ale jestesmy w lepszej sytuacji bo będziemy mogły korzystać z doświadczeń tych które były pierwsze..
a ja bezczelnie jeszcze nic dziś nie zrobiłam pozytecznego... a góra roboty przede mną, ale utknęłam w sieci: na zmianę na forum i na allegro... ::)

Nianiu ja mam termin dokładnie tydzień po Tobie... na 31 lipca ale przy cesarkach na życzenie nie licza 40 tygodnia i wiekszosc cesarek robi sie w 39 chyba że porod zacznie sie wcześniej ... także pewnie ja też sopie pomaszeruje jeszcze troszke z brzuchalkiem

no prosze- LUska juz tez odpada z grona ciezarowek hihihii ;D

Luska nie daj sie i badz dzielna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!

kurde babkeczki!! nie było mnie raptem godzinkę a tu kolejna rodzi!!!!!!

luśka trzym się :) !!!!

no i ja zostaję na koniec lipac a teraz spadam smażyc kotleciki i gotować kaszę

Klaudio zazdroszcze ci potwornie  ;D fajnie znac date porodu  :D
odezwij sie do nas jak najszybciej i popros tatusia aby wkleil jak najszybciej fotki swojego pierworodnego ;)

Elfiko z tym aparatem u nas to tez bajka.Od paru miesiecy Karol nic sobie nie kupil,nawet skarpetek  ;D zawsze tylko ja i malenka-ciagle nam cos kupowal.A w kwietniu pozyczylismy nasz aparat znajomym na chrzciny i aparat szlag trafil :mad: -dobry zwyczaj nie pozyczaj.I na allegro wypatrzyl sobie ten aparat,ze wszystkimi bajerami w bardzo konkurencyjnej cenie.Chodzil struty tak dlugo ze w koncu powiedzialam mu ze niech go zamawia bo mi az zal go bylo  :D Fakt jestesmy teraz troche zadluzeni na 500zl,ale przynajmniej widze jaki jest szczesliwy!!
Teraz mowi ze moge juz rodzic bo mamy aparat hihihi  ;D

Martuska ty sie nie przejmuj ze nie masz zadnych oznak,bo zobaczysz ze jak cie sieknie to od razu polecisz na porodowke.
A ja mam silne skurcze od 32tc. a od 6 miesiaca czy 7 ledwo chodzic moge i przewracac sie w lozku,i NIC!!!
I jak tak dalej pojdzie to moj termin nawet przeskocze,czyli 19 lipiec.

Dwa punkty planu spelnione :) Kwiatki przesadzone i salon odnowy biologicznej (czyli moja łazienka) zaliczony :D Najpierw zrobiłam sobie peeling całego ciałka, potem maseczka oczyszczająca na gębulę, potem nawilżająca, potem depilacja pod paszkami, potem balsamik ujędrniający na całe ciałko, a na koniec samoopalacz :D No i teraz czuję się taka piękna i młoda  ;D  ;D
A teraz dylemat, co by tu ugotować dobrego?! No i zabieram się za sprawdzenie torby do szpitala, bo pewnie pół rzeczy zapomniałam :)

Lilka tatuś już poinstruowany co do fotek, tak że mam nadzieję, że nie zawiedzie :)

Luśka - powodzenia na porodówce!

Klaudia - superek że odczuwasz spokoj. Wczesniej sie denerwowalas, a teraz pewnie organizm mobilizuje sie i koncentruje przed tą wielką chwilą :)

U mnie dzisiaj tez padlo postanowienie o cesarskim cięciu. Teraz bede sie umawiac z lekarzem na termin. No i mam nadzieje ze kolezanki ktore będą już po, troszkę powiedzą mi jak to wszystko wygląda :)

Ach, rzeczywiscie lipiec juz sie zaczyna. W tym roku nazwa tego miesiąca byla przez nas najczęściej wypowiadana :laugh: :laugh:

reklama
Gazelaczku, no to skoro cesarka już postanowiona, to tez pewnie za jakiś tydzień pójdziesz do szpitala :D Bo termin masz na 14, prawda? Kurcze dużo u nas tych cesarek się zapowiada. Ciekawe jaki będzie ostatecznie stosunek porodów naturalnych do cc wśród lipcóweczek.

Do góry