e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Edzia, mam pytanko odnośnie tych książek. Jaki robiłaś format i ile zdjęć przeciętnie umieszczałaś na stronce?
Pamiętam, że gdzieś nam pokazywałaś te książki, ale za Chiny ich teraz nie znajdę.
Ja robiłam największy format i na maksa ilość stron czyli chyba po 98, okładki mam twarde, lakierowane czy jakoś tak, w każdym razie z naszymi zdjęciami.
A co do ilości zdjęć na stronie to z tym jest różnie, takie wyjątkowe zdjęcia umieszczałam nawet po jednym na 2 strony fotoksiążki albo po jednym na jednej stronie ustawione jako tło. Takie mniej ważne ale fajne zdjęcia to nawet po 8 na stronę w różnych układach. Te malutkie zdjęcia też są czytelne później w gotowej książce.
Klaudia jeśli już zrobiłaś jedną książkę to raczej nie wprowadzaj w niej zmian bo Ci się wszystko wymiesza i będziesz musiała zaczynać robotę od nowa. Mam na myśli np. zmianę formatu czy okładki.
I przy nagrywaniu fotoksiążki na płytę należy pamiętać, że trzeba nagrać ją z programu poprzez opcję "zapis na płytę" a nie np. kopiując pliki z komputera (ja tak zrobiłam za pierwszym razem i musiałam później nagrywać płyty jeszcze raz).
Trochę nie po polskiemu mi wyszło?