reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Edzia, mam pytanko odnośnie tych książek. Jaki robiłaś format i ile zdjęć przeciętnie umieszczałaś na stronce?
Pamiętam, że gdzieś nam pokazywałaś te książki, ale za Chiny ich teraz nie znajdę.

Ja robiłam największy format i na maksa ilość stron czyli chyba po 98, okładki mam twarde, lakierowane czy jakoś tak, w każdym razie z naszymi zdjęciami.
A co do ilości zdjęć na stronie to z tym jest różnie, takie wyjątkowe zdjęcia umieszczałam nawet po jednym na 2 strony fotoksiążki albo po jednym na jednej stronie ustawione jako tło. Takie mniej ważne ale fajne zdjęcia to nawet po 8 na stronę w różnych układach. Te malutkie zdjęcia też są czytelne później w gotowej książce.
Klaudia jeśli już zrobiłaś jedną książkę to raczej nie wprowadzaj w niej zmian bo Ci się wszystko wymiesza i będziesz musiała zaczynać robotę od nowa. Mam na myśli np. zmianę formatu czy okładki.
I przy nagrywaniu fotoksiążki na płytę należy pamiętać, że trzeba nagrać ją z programu poprzez opcję "zapis na płytę" a nie np. kopiując pliki z komputera (ja tak zrobiłam za pierwszym razem i musiałam później nagrywać płyty jeszcze raz).

Trochę nie po polskiemu mi wyszło?:rofl2::zawstydzona/y::-p:-p:-p

reklama
Dzięki Edytka. Ja sobie wybrałam format kwadratowy 21x21.
Bałam się właśnie umieszczać za dużo zdjęć na jednej stronie z obawy przed tym, że będa nieczytelne - najwięcej dałam chyba 5 na stronę. Ale skoro mówisz, że jest ok, to super.

Babeczki z Warszawy. Gdzie jest ul. Polna? Daleko od dworca głównego?
Klaudia, Polna jest praktycznie w centrum. zaczyna sie od Politechniki Warszawskiej i ciagnie jakos do Placu Unii Lubelskiej. od Centralnego(bo zakladam, ze mialas na mysli dworzec Centralny, a nie Glowny;-)) jest niedaleko. kiepska wiadomosc- korki, pocieszajaca wiadomosc-praktycznie mozna tam dojechac tramwajem:tak:
masz tu link z mapka wirtualna
Warszawa, Polna - mapa Polski

Misia ma katar. R ma katar. Maciejek kicha. Buuuuu........
wspolczuje. ja sie tez juz poltora tygodnia lecze z bolu gardla i kataru:baffled:

I przy nagrywaniu fotoksiążki na płytę należy pamiętać, że trzeba nagrać ją z programu poprzez opcję "zapis na płytę" a nie np. kopiując pliki z komputera (ja tak zrobiłam za pierwszym razem i musiałam później nagrywać płyty jeszcze raz).
dobrze wiedziec na przyszlosc. ja sie nie bawilam w nagrywanie tylko wyslalam mailem bezposrednio i wyszlo wszystko git:happy:

No ja właśnie mam zamiar wysłać te pliki netem. Nie chce mi się z tymi płytami jeździć do sklepu :-)

Dzięki Olivia. Ja z prowincji jestem, więc dla mnie dworzec główny to jednocześnie dworzec centralny :-D A na piechotę od dworca to daleko?? To jest Polna 7, jakaś Hala sportowa. Może wyprzedzę te korki na nogach? ;-)18 maja jadę do W-wy na konwencję fitness. Szkoda, że kurna cały dzień to trwa, bo chętnie bym się z kimś spotkała

No ja właśnie mam zamiar wysłać te pliki netem. Nie chce mi się z tymi płytami jeździć do sklepu :-)

Dzięki Olivia. Ja z prowincji jestem, więc dla mnie dworzec główny to jednocześnie dworzec centralny :-D A na piechotę od dworca to daleko?? To jest Polna 7, jakaś Hala sportowa. Może wyprzedzę te korki na nogach? ;-)18 maja jadę do W-wy na konwencję fitness. Szkoda, że kurna cały dzień to trwa, bo chętnie bym się z kimś spotkała
poprawilam cie, bo Dworzec Glowny tez mamy w Warszawie, ale radze sie tam nie zapuszczac;-):sorry2:
hala sportowa, to pewnie bedzie OSiR:happy: nic prostszego. jesli nie bedziesz miala ciezkiego bagazu to spacerujesz piec minut od Centralnego do Metra Centrum/jesli bedziesz miala ciezki bagaz wsiadasz w tramwaj kolo Centralnego(pod Marriottem) i jedziesz jeden przystanek do Metra Centrum.
nastepnie wsiadasz do metra(w strone Kabat-tak jak do Gazelki;-)), przejezdzasz jedna stacje. wysiadasz na Metro Ploitechnika. (opcjonalnie mozesz na tej stacji kupic najlepsza bajaderke na swiecie:-p:-p:-p) wychodzisz z metra i jestes na duzym skrzyzowaniu-dokladnie na przeciwko tej hali.:-)

jakbys sie urwala z zajec to dawaj znac:-)

hihihihi, Klaudia napisalam ci plan jak dla przedszkolaka:sorry2: jeszcze sprawdze dzis czy ta Polna 7 to na pewno OSiR:tak:

widze ze ciasteczka i lekkie upomnienie wyciagnelo panie szanowne z ukrycia. podrzucam cos jeszcze:-p
dla gustujacych w jasnowlosych
bradpittchestab2.jpg

i dla gustujacych w ciemnowlosych
69654wr9.jpg

Olivia dzięki dzięki. To hala OSiR. Teraz to napewno trafię, muszę to jeszcze tylko gdzieś zapisać :-) Będę bez bagażu, więc git (Anikaa ;-))

ale fajosko :-) a moze jednak wieczorkiem jakiś wypadzik na pifko ?? cooooooooooo ???

byłoby git :rofl2::-D

reklama
nie, no Klaudia to byłoby karygodne gdybyś Ty była w Wa-wie i nie doszłoby do jakiegoś choc mini spotkania . joł

a wiesz , że ciężarnym się nie odmawia bo Cię myszy zeźrą ;-):-p

Do góry