reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Edzia, mam pytanko odnośnie tych książek. Jaki robiłaś format i ile zdjęć przeciętnie umieszczałaś na stronce?
Pamiętam, że gdzieś nam pokazywałaś te książki, ale za Chiny ich teraz nie znajdę.

Ja robiłam największy format i na maksa ilość stron czyli chyba po 98, okładki mam twarde, lakierowane czy jakoś tak, w każdym razie z naszymi zdjęciami.
A co do ilości zdjęć na stronie to z tym jest różnie, takie wyjątkowe zdjęcia umieszczałam nawet po jednym na 2 strony fotoksiążki albo po jednym na jednej stronie ustawione jako tło. Takie mniej ważne ale fajne zdjęcia to nawet po 8 na stronę w różnych układach. Te malutkie zdjęcia też są czytelne później w gotowej książce.
Klaudia jeśli już zrobiłaś jedną książkę to raczej nie wprowadzaj w niej zmian bo Ci się wszystko wymiesza i będziesz musiała zaczynać robotę od nowa. Mam na myśli np. zmianę formatu czy okładki.
I przy nagrywaniu fotoksiążki na płytę należy pamiętać, że trzeba nagrać ją z programu poprzez opcję "zapis na płytę" a nie np. kopiując pliki z komputera (ja tak zrobiłam za pierwszym razem i musiałam później nagrywać płyty jeszcze raz).

Trochę nie po polskiemu mi wyszło?:rofl2::zawstydzona/y::-p:-p:-p

reklama
Dzięki Edytka. Ja sobie wybrałam format kwadratowy 21x21.
Bałam się właśnie umieszczać za dużo zdjęć na jednej stronie z obawy przed tym, że będa nieczytelne - najwięcej dałam chyba 5 na stronę. Ale skoro mówisz, że jest ok, to super.

Babeczki z Warszawy. Gdzie jest ul. Polna? Daleko od dworca głównego?
Klaudia, Polna jest praktycznie w centrum. zaczyna sie od Politechniki Warszawskiej i ciagnie jakos do Placu Unii Lubelskiej. od Centralnego(bo zakladam, ze mialas na mysli dworzec Centralny, a nie Glowny;-)) jest niedaleko. kiepska wiadomosc- korki, pocieszajaca wiadomosc-praktycznie mozna tam dojechac tramwajem:tak:
masz tu link z mapka wirtualna
Warszawa, Polna - mapa Polski

Misia ma katar. R ma katar. Maciejek kicha. Buuuuu........
wspolczuje. ja sie tez juz poltora tygodnia lecze z bolu gardla i kataru:baffled:

I przy nagrywaniu fotoksiążki na płytę należy pamiętać, że trzeba nagrać ją z programu poprzez opcję "zapis na płytę" a nie np. kopiując pliki z komputera (ja tak zrobiłam za pierwszym razem i musiałam później nagrywać płyty jeszcze raz).
dobrze wiedziec na przyszlosc. ja sie nie bawilam w nagrywanie tylko wyslalam mailem bezposrednio i wyszlo wszystko git:happy:

No ja właśnie mam zamiar wysłać te pliki netem. Nie chce mi się z tymi płytami jeździć do sklepu :-)

Dzięki Olivia. Ja z prowincji jestem, więc dla mnie dworzec główny to jednocześnie dworzec centralny :-D A na piechotę od dworca to daleko?? To jest Polna 7, jakaś Hala sportowa. Może wyprzedzę te korki na nogach? ;-)18 maja jadę do W-wy na konwencję fitness. Szkoda, że kurna cały dzień to trwa, bo chętnie bym się z kimś spotkała

No ja właśnie mam zamiar wysłać te pliki netem. Nie chce mi się z tymi płytami jeździć do sklepu :-)

Dzięki Olivia. Ja z prowincji jestem, więc dla mnie dworzec główny to jednocześnie dworzec centralny :-D A na piechotę od dworca to daleko?? To jest Polna 7, jakaś Hala sportowa. Może wyprzedzę te korki na nogach? ;-)18 maja jadę do W-wy na konwencję fitness. Szkoda, że kurna cały dzień to trwa, bo chętnie bym się z kimś spotkała
poprawilam cie, bo Dworzec Glowny tez mamy w Warszawie, ale radze sie tam nie zapuszczac;-):sorry2:
hala sportowa, to pewnie bedzie OSiR:happy: nic prostszego. jesli nie bedziesz miala ciezkiego bagazu to spacerujesz piec minut od Centralnego do Metra Centrum/jesli bedziesz miala ciezki bagaz wsiadasz w tramwaj kolo Centralnego(pod Marriottem) i jedziesz jeden przystanek do Metra Centrum.
nastepnie wsiadasz do metra(w strone Kabat-tak jak do Gazelki;-)), przejezdzasz jedna stacje. wysiadasz na Metro Ploitechnika. (opcjonalnie mozesz na tej stacji kupic najlepsza bajaderke na swiecie:-p:-p:-p) wychodzisz z metra i jestes na duzym skrzyzowaniu-dokladnie na przeciwko tej hali.:-)

jakbys sie urwala z zajec to dawaj znac:-)

hihihihi, Klaudia napisalam ci plan jak dla przedszkolaka:sorry2: jeszcze sprawdze dzis czy ta Polna 7 to na pewno OSiR:tak:

widze ze ciasteczka i lekkie upomnienie wyciagnelo panie szanowne z ukrycia. podrzucam cos jeszcze:-p
dla gustujacych w jasnowlosych
bradpittchestab2.jpg

i dla gustujacych w ciemnowlosych
69654wr9.jpg

Olivia dzięki dzięki. To hala OSiR. Teraz to napewno trafię, muszę to jeszcze tylko gdzieś zapisać :-) Będę bez bagażu, więc git (Anikaa ;-))

ale fajosko :-) a moze jednak wieczorkiem jakiś wypadzik na pifko ?? cooooooooooo ???

byłoby git :rofl2::-D

reklama
nie, no Klaudia to byłoby karygodne gdybyś Ty była w Wa-wie i nie doszłoby do jakiegoś choc mini spotkania . joł

a wiesz , że ciężarnym się nie odmawia bo Cię myszy zeźrą ;-):-p

Do góry