reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzień dobry :-)
czy mnie tutaj ktos pamięta?:sorry2::sorry2::sorry2:

Lilka nic sie nie martw, bedzie dobrze tylko konicznie znajdz sposób na dostanie sie do lekarza :tak: testy ciązowe lubia sie mylić- znam to z wlasnego doświadczenia :tak:

Niania urodziłabys juz to dziecko no! Ilez mozna w ciązy chodzić :-p:-p:-p;-)

reklama
hej hej baby :-):-):-)

dziś piękny dzień sie zapowiada, słoneczko świeci, dziecko w miarę grzeczne a ja dzisiaj idę do fryzjera :cool2::cool2::cool2::sorry2::sorry2:

z nowości w rozwoju mojego dziecka: Kuba dzisiaj wstał, przyszedł do mnie i mówi " Mamo choć siku" a ja pól przytomna mowie, żeby poszedł sam. I poszedł. Wstałam za nimi patrze, a moje dziecko samo siadło na kibelek, zrobiło siku, zeszło, wytarło sie ( tu mamy łatwiej niż dziewczynki :cool2::cool2:) i spuściło wodę.
Jestem dumna :tak::tak::sorry2:

hej :-)

Lila, życzę szybkiego wyjaśnienia sprawy ale myslę, że wszystko jest ok :tak:
ja od wczoraj czuje sie kiepawo. kicham na prawo i lewo i mi zimno. chyba przeziebienie mnie bierzew. zaraz pojde przyatakowac je czosnkiem:-p:tak:

zdróweczka!!!!

hej hej baby :-):-):-)

dziś piękny dzień sie zapowiada, słoneczko świeci, dziecko w miarę grzeczne a ja dzisiaj idę do fryzjera :cool2::cool2::cool2::sorry2::sorry2:

z nowości w rozwoju mojego dziecka: Kuba dzisiaj wstał, przyszedł do mnie i mówi " Mamo choć siku" a ja pól przytomna mowie, żeby poszedł sam. I poszedł. Wstałam za nimi patrze, a moje dziecko samo siadło na kibelek, zrobiło siku, zeszło, wytarło sie ( tu mamy łatwiej niż dziewczynki :cool2::cool2:) i spuściło wodę.

super :-) Gratulacje!!! Daria też sama ściąga majty i siada na nocnik :tak:, no chyba, że nie trafi to wtedy na podłogę ;-)(ale siku na podłogę nie robi, zeby nie było ;-))

dziekuje Nianiu i Elfiko :happy2:
dzisiaj nad ranem obudzil mnie mega bol podbrzusza....myslalam ze sie nie skonczy...wiec chyba faktycznie dzidzius jest
Nianiu widze ze twardo chlopaka obstawiasz :-) a test kupie sobie tutaj
ale dzieki za propozycje:blink:

super ze jestes urzadzona,normalnie teraz to pewnie oddychasz ze spokojem ze zdazylas przed :happy2:

ja ide pogadac z K. co robimy....martwi mnie ten bol teraz :-(

Elfik pamietamy i czekamy kiedy powrocisz

dzisiaj nad ranem obudzil mnie mega bol podbrzusza....myslalam ze sie nie skonczy...wiec chyba faktycznie dzidzius jest
Nianiu widze ze twardo chlopaka obstawiasz :-) a test kupie sobie tutaj
ale dzieki za propozycje:blink:

ja ide pogadac z K. co robimy....martwi mnie ten bol teraz :-(

oj biedaku, ale teraz to chyba masz podstawy, żeby Cię wreszcie przyjęli, nie?

No to zdolniacha :-):tak:
Maciek jest jeszcze za mały, coby się sam wspiąć na kibelek. Nawet jak sobie podstawi stopień, to mu ciężko, bo nogi w spodniach mu się plączą :-)
Ale fajnie by było, jakby już sobie tak całkiem same dzieciaki chodziły do kibelka.

ojjj nie wiem co myslec....czuje sie mega zagubiona....ani nie w ciazy ani w ciazy......dobra koniec tematu,dopoki czegos sie nie dowiem nie bede pisac bo to normalnie jak jakis brazylijski tasiemiec zaczyna wygladac:zawstydzona/y:

dobranoc
Lilka nie pieprz glupot ze to tak ujme!:sorry2: oczywiscie, ze pisz o swoim zagubieniu i rozterkach ile tylko potrzebujesz:tak::tak: my tez sie martwimy co z toba. dobrze gadam dziewczyny?
a poza tym to ja tam nie pamietam zeby ktoras tu sie uzewnetrznila ze tasiemcow brazylijskich nie lubi:-p;-)
Lilus a jak cie boli ten brzuszek teraz to na pogotowiu by cie nie przyjeli? wiesz co jeszcze pomyslalam-a opcja wykupienia ubezpieczenia turystycznego nie bylaby jakims rozwiazaniem? jakbys sobie wykupila takie turystyczne? to niby dziala tylko w naglych wypadkach ale z bolem brzucha musieliby cie zbadac w szpitalu i badania zrobic:confused:

Elfik gdzie ty sie podziewasz? ile mozna sie nacieszac mezem po jego powrocie?:-p;-)

Niania, widze ze sytuacja opanowana, zostaly tylko drobne kosmetyczne prace.:-) to co mniej sie boisz?:blink:
zdrowka dla Maksa!

odnosnie remontow dzien zaczelam od awanturki z mama. jednym z tematow byl wlasnie kolejny remont w domu. zapytalam kobiete dlaczego jak juz do gory nogami przewraca kuchnie i urzadza spizarke to nie wymienila okna w spizarce i drzwi??:confused: i pewnie za rok stwierdzi ze jej wieje i okno stare to zrobi znow burdel zeby je wymienic. a za dwa lata powtorzy wszystko w zwiazku z drzwiami. jej odpowiedz "tak ale to bedzie moj burdel":szok: kurna mac! przeciez to nie jest jej prywatna szuflada z majtkami. z tej kuchni korzysta i moj ojciec i siostra i ja, to bedzie nasz burdel!:no::no::no: znow:dry:

Joasia ale ci sie dzien zaczal fajnie! masz sloneczko(u mnie zaczelo juz kropic i wieje), idziesz do fryzjera(tez by mi sie przydal, grzywka odrosla), Kubus duzy, sprytny chlopak:-)

hej hej kochana, pisz jak tam sytuacja na froncie???:cool2::cool2::cool2:

Elfik pamietamy i czekamy kiedy powrocisz

Elfik gdzie ty sie podziewasz? ile mozna sie nacieszac mezem po jego powrocie?:-p;-)
No wracam wracam ale tylko na troche bo w sobote rano moi rodzice lecą na 2 tygodnie do Maji- wtedy bede zaglądac częsciej :tak: i jesli do ich powrotu nie znajdziemy mieszkania to znowu pewnie bede zagladac rzadziej bo przy tylu ochotnikach komputerowych i mojej małej czarownicy to za bardzosie nie da.
Więccccccccc trzymajcie kciuki żebysmy wreszcie znalezli jakies lokum bo ja tutaj oszalejeeeeee :-p

Oliviaa ja to sobie mysle ,ze okres intensywnego nacieszania sie męzem to u mnie jeszcze potrwa i to długo :tak: bo zobacz- wg teorii do wagi sprzed ciązy mozna wracac tyle samo ile ona trwala czyli 9 miesiecy wiec ja zakłądam ,ze tak samo jest z tym nacieszaniem sie mężem :tak: nie było Go 8 miesiecy wiec mam jeszcze 7,5 miesiaca na to nacieszanie :-):-):-):-p a potem to juz wróce do normalnosci :tak:;-) a moze nie??:-p
No to zdolniacha :-):tak:
Maciek jest jeszcze za mały, coby się sam wspiąć na kibelek. Nawet jak sobie podstawi stopień, to mu ciężko, bo nogi w spodniach mu się plączą :-)
Ale fajnie by było, jakby już sobie tak całkiem same dzieciaki chodziły do kibelka.
No zobaczcie jakie my matki jestesmy zachłanne :-p:-p:-p dopiero nasze maluchy tak naprawde wychodzą z pieluch a my juz nowe wqymagania im stawiamy :tak::-p:-p:-p;-)

reklama
Do góry