reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
hej dziewczyny!
widzę że dziś już od rańca ruch ;)
ciekawe która z was będzie pierwsza elfika czy anitka, bo za klaudie trzymam kciuki, żeby malec się jeszcze wstrzymał i poczekał na tatulka. pokoik ładniutki, ale czy nie będzie ci troszkę ciężko się podnosić? my jeszcze nie mamy łóżeczka, ale to jeszcze troszkę czasu więc się nie martwię.
u nas pogoda od rańca wygląda na upalną :( a my musiemy iść na zakupy małe. później jadęchyba do babci, to bo chrześnicy mam dostać wanienkę i przewijak, no i ciuszki, ale chyba na drugą dzidzię większość, bo to dziewczynka !!

Klaudius juz myslalam o seksie !! Ale dlamnie stanowczo zabronione, przy rozwarciu na 4 cm. lekarz palcem odrazu glowki dotyka !! To wyobraz sobie... !!!
Elfiko ja tez zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki !! I jak trafilam do szpitala to wlasnie tak mnie bolalo !!! Ale cale podbrzusze i plecy i nawet skurczy nie czulam chociaz juz mialam !!! Najlepiej poluz sie na lewym boku i sprawdzaj czy masz twardy brzuszek !! Jezeli twardnieje regularnie co 10 lub mniej min. to rzeczywiscie lepiej jedz do szpitala !! Bo to moze oznaczac ze tak jak ja nie czujesz zbyt mocno pierwszej fazy porodu !!! Trzymam kciuki !!

Anitko :-) jak ja Ci wspolczuje tej przeprowadzki ja swoją znosiłam 2 miesiace temu i byłam załamana i wszystko mnie denerwowało - trzymam za Ciebie mocno kciuki :-) aby wszystko poszło sprawnie i tak jak sobiei życzysz. A co do karmienia piersią - to chyba kwestia wychowania i poczucia wstydu - moja Mama strasznie mnie i moje siostry ganiła za wszystko, ze tak nie siadaj, tak nei jedz itd. i ja nie odważe sie... bo mi wstyd... do tego uważma ze to neismacznie wygląda i bardzo tego żałuje... bo racjonalnie wiem że jest to jedna z najbardziej naturalnych rzeczy na świecie :-( szkoda mi czasem ze jestem taki dzikus... żałuję bardzo... ale może i ja jakoś sie przemoge jak dzidzia sie urodzi i bedzie mi wszystko jedno czy ktos widzi aby tylko Majka miała pełne brzucho i była zadowolona :-)

Klaudia
- Tobie też wspolczuje tych Mężowych podrózy zwłaszcza w takim okresie - najtrudniejszym, zagadkowym - najbardziej neipewnym :-) mam nadzieję, że Mężulek bedzie przy Tobie kiedy sie wszystko zacznie :-) a kącik maluszkowy śliczniutki :-)

Elfiko
trzymaj sie Babulko !!!!

Kolorowa kredko
- milych zakupów :-)

Nasz Aga też sie nienajlepiej czuła ostatnio :-(

Mani też ani widu ani słychu.....

Cześc dziewczyny!
To ja też się dołączam do biegu:"kto pierwszy urodzi" ;) ;) ;)

Planowo to już za tydzien będę miała dzidzię w ramionach. Na pewno.
Ale po tym co usłyszałam na ostatniej wizycie to wiem ,że to się też może przyśpieszyć.
Przeraziła mnie mina mojego gina ;)

Boli mnie bardzo w krzyżu, na dole. Normalnie nie da się schyli ani kucnąć. A do tego mały strasznie uciska mnie na krocze. Ściskam nogi ile wleie aby nie wyszedł. ;)
Ale skurczy jeszcze nie mam żadnych.
I niech tak będzie jeszcze tydzień....

reklama
Dziś sama urzeduję w domku, więc jakby co to tylko mi zostaje sąsiad, który może mnie zawieżć do szpitala.
Choć widząc stan jego autka, wolałabym nie ;)

Do góry