reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Mam pytanie- czy Wasze dzieci jedzą skórki z chleba? Weronika za nic w świecie nie zje, nie ważne czy z bulki czy z chlebka, wyjada środek i koniec jedzenia :baffled:

mam tez drugie pytanie- jak ubieracie dzieci do spania? długie rękawki, krótkie? Ja zawsze mialam zimno w domu wiec ubierałam Weronike cieplej a teraz u mamy jest około 22stopni w sypialni i nie wiem jak mała ubierac zeby było dobrze.

reklama
Elfik dużo zdrówka dla Ciebie:tak:
jak tam Nisia?

Elfik, jak zdrówko???

.
Dzieki za troske :elvis:
Ja czuje sie dzisiaj wzglednie, boli mnie brzuch ale w porównaniu z wczorajszym to jest pestka. Serducho w tej chwili ma sie dobrze :tak:
Nisia natomiast jest troszke przeziebiona ale minimalnie - troche pokasłuje, głownie w nocy i ma zatkany nosek natomiast goraczke to chyba ma od zęba- wychodzi jej wielka górna piątka i krwawi dziąsełko :-(
Ale juz za 3 tygodnie i jeden dzień Tatus będzie z nami a wtedy wyzdrowiejemy na 100% :-):-):-)

Wiecie co.. z tymi samoopalaczami to sie chyba nic nie da zrobic bo to co śmierdzi to jest własnie ten składnik brązujacy a on jest chyba we wszystkich balsamach. Wydaje taki zapach w reakcji na ciepło ciała

Wiecie co.. z tymi samoopalaczami to sie chyba nic nie da zrobic bo to co śmierdzi to jest własnie ten składnik brązujacy a on jest chyba we wszystkich balsamach. Wydaje taki zapach w reakcji na ciepło ciała
Przeczytałam to kiedys w gazecie czy gdzieś :-p:-p:-p

Mam pytanie- czy Wasze dzieci jedzą skórki z chleba? Weronika za nic w świecie nie zje, nie ważne czy z bulki czy z chlebka, wyjada środek i koniec jedzenia :baffled:

mam tez drugie pytanie- jak ubieracie dzieci do spania? długie rękawki, krótkie? Ja zawsze mialam zimno w domu wiec ubierałam Weronike cieplej a teraz u mamy jest około 22stopni w sypialni i nie wiem jak mała ubierac zeby było dobrze.
Maciek je skórki, a śpi w piżamce - długie spodnie i dlugi rękawek, z tym że u nas w nocy jest chłodno, bo skręcamy całkowicie w całym domu kaloryfery i otwieramy okno u nas w pokoju. U Maćka zawsze wietrzymy jakies 15 minut przed spaniem, a potem drzwi jego pokoju są otwarte więc chłód od nas przechodzi do niego. W nocy u niego w pokoju jest jakieś 17-18 stopni.

Maciek je skórki, a śpi w piżamce - długie spodnie i dlugi rękawek, z tym że u nas w nocy jest chłodno, bo skręcamy całkowicie w całym domu kaloryfery i otwieramy okno u nas w pokoju. U Maćka zawsze wietrzymy jakies 15 minut przed spaniem, a potem drzwi jego pokoju są otwarte więc chłód od nas przechodzi do niego. W nocy u niego w pokoju jest jakieś 17-18 stopni.

ad.1 skorki zjadane
ad.2 Kuba śpi w koszulce z długim rękawem i z portasach, tez jak Klaudia wietrzymy z pokoju przed snem, mamy w domu jakieś 20 stopni.Jak zakładałam jeszcze Kupie do spania skarpetki czasem to miał później spocona stopę wiec przestałam...

Czyli generalnie nie pozostaje nam nic, tylko śmierdzieć :baffled:

A ja mam pytanko odnośni emycia zębów. Czy wasze maluchy wypluwają pastę? Pamiętam, że E_mama pisała kiedyś, że Julka nawet płuka płynem :szok:
Mój Maciek ciągle połyka pastę i za nic nie moge go nauczyć wypluwać.:no:

tak , to właśnie ten brązer śmierdzi, zresztą po solarium chyba tez troszkę śmierdzi skora, nie wiem bo nigdy nie byłam.......
ja sie smaruje tym Jonsonem, później jakoś nie czuje tego zapachu, R sie nie skarzył, ze śmierdzi ode mnie czymś niemiłym :cool2::cool2::cool2:

A ja mam pytanko odnośni emycia zębów. Czy wasze maluchy wypluwają pastę? Pamiętam, że E_mama pisała kiedyś, że Julka nawet płuka płynem :szok:
Moja wypluwa i płucze buzie wodą ale troche to trwało zanim ja nauczyłam. Codziennie do znudzenia myłam z nia zęby i pokazywałam jak sie zawodowo pluje :-p:-p:-p i załapała :tak:
Ide na kosmetyczny powiedziec o moich ostatnich odkryciach :-)

reklama

Kuba wypluwa, tak mi sie wydaje, ale pewnie tez trochę połyka w czasie mycia, myje sam zęby jakąś minute( w tym czasie tez wypluwa pastę) a później ja poprawiam po nim, później woda z kubeczka i on popija i wtedy tez wypluwa.......
Wczesniej tez nie umiał wypluwac, R zaczał z Nim myc zeby rano i jakos go nauczył :cool2::cool2:
może myj razem z Nim, jeśli tego nie robisz, i pokaż mu jak sie wypluwa i kiedy.....

Do góry