reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Czesc:-)
a ja wiem czemu Niania ucieka...bo na jedynce jest Brad Pitt ;-)

dobra i ja uciekam ...pa i do jutra...

Nagrałam sobie :ninja2::wink:

No i zaliczylismy pierwszą wpadkę nocną :baffled: Maciek się obudził o 4 i woła, że chce siku, a łóżko było już całe mokre. Ale rano niczego nie pamiętał :-)

Ja mam garczki Berghoff i jestem zadowolona z wyjątkiem tego, że cholernie nagrzewają się uchwyty, więc w sumie to ich nie polecam. A najśmieszniejsze jest to, że pani przekonując nas do nich mówiła, że główną ich zaletą jest to, ze nie nagrzewają się rączki :angry::baffled:

no nieźle:oo2:
kurde nie wiem co zrobić z tymi garnkami no:eek:

wpadkami Klaudia sie nie przejmuj, beda sie pewnie pojawiac raz na jakiś czas :tak: a nawet jesli zdarzą się 3 dni pod rzad nie poddawaj się :-)warto!

Anika zdrówka dla Kubusia. Mój Maks tez zakatarzony :eek:

Iwonka zazdroszę łosia :tak::surprised:Mój przez ostatnie dni jest mega łosiem :hmm::no2:

reklama
Zupka okazała się sukcesem :-) Zjedzona i prawie wylizana cała micha. No to już wiem, że u nas zagości na dobre. Swoja drogą takie zupy kremy to dobry sposób, coby przemycić niektóre warzywa. Maciek za Chiny do tej pory nie chciał jeść selera naciowego :-) Podstęp do podstawa, hihi :-D

ja gotuje zupy bo je lubimy
najczesciej pomidorowa z makaronem,zupa krem z kalafiora i pyszniutka cyganska-ona jest tak gesta ze jedna miska i jest sie najedzonym :-)

hello:-)

łosiek zajmuje kompa,gdy tylko przebywa w domku:baffled:ale juz neidługo mam nadzieję:-p:rofl2:

Gazelaczku, trzymamy kciukiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech to będzie ta.

Dorotka ja tez trzymam qciukasy!!!!!

Trzymam!!!
Niech to będzie Super Niania!:tak::tak::tak:

Aaaale super wsparcie dziewczyny :-)
Dzis bylo całkiem ok z nową nianią. Postanowilam pierwszego dnia nie oceniac, bo to na pewno trudne dla Nniej, a i Maciek dzis byl nie w sosie. Mam wrazenie że da się z Nią dogadac, to ważne. A teraz obserwuje jak sobie radzi z Maćkiem :tak:

A to błotko, to na gębulkę czy na pupcię??

Ja chcecie czyms zająć dziecko, to dajcie mu się pobawić dziurkaczem, a potem każcie zbierać wszystkie dziurki z dywanu :-D Maciek juz 10 minut chodzi i zbiera dziurki z wykładziny, hehe. :-)

Ja kiedys darlam papierki i Maciuś je zbieral i nosil do kosza na śmieci. Mial wielkie poczucie misji, a ja trochę spokoju :-p

no niestety kolejny antybiotyk ...jeśli przez 2 dni się nie poprawi mam dawać 2 antybiotyki na raz :szok:. mały dostał czopki przeciwwymiotne, leki przeciwgrzybiczne i wiele wiele innych.:-(

Oooooj.... Mam nadzieje że Kuki się podleczy, bo szkoda zeby złapal zapalenie pluc. Super ze lekarz dal tez leki przecigrzybiczne - po plesniawkach Jagódki wiem że to dość ważne.

wychodzi na to,że gdy mam wolnego kompa nie mam czasu na nim siedzieć..........szlag mnie trafia:angry::angry::angry:

zajrzę później:crazy:

wszystkim chorowitkom zdrowia życzę:elvis::elvis::elvis:

Gazelko oby to była TA opiekunka,miałabyś juz lżej........kibicuję Tobie i jej:tak:

Nianiu o garnkach tefal pisała Ci Melll,musisz ją zapytać,jak coś Cię jeszcze interesuje;-)

Nenius zdrówka

Nianiu torbę do szpitala masz już spakowaną czy dopiero pakujesz?:-)ale czad już niedługo będzie kolejny dzidziuś

Kacha nie strasz mnie:sorry:. Ja nawet w domu nie mieszkam, remont konczy sie za jakies 2-3 tyg, dopiero potem mozolna wproowadzka, sprzątanie a gdzie jezscze do torby :szok:

Boze to juz tak nie długo:sorry:

To skoro zostałam chcąc niechcąc wywołana do tablicy z tymi garnkami to napisze, ze mam też Bergoffa (Klaudia:-p:tak:).
Generalnie jestem z nich zadowolona:tak::tak::tak:, choć przyznaję ze uchwyty rzeczywiście trochę się nagrzewają(w instrukcji mam napisane, ze nie parzą:-p:szok::eek:), ale to jakoś aż tak mi nie doskwiera.:-p
Natomiast zła jestem na to, ze uchwyty przy dłuższym użytkowaniu trochę się poluzowują i trzeba je mocniej dokręcać:szok::wściekła/y:.

Dzien dobry :-p:laugh2::rofl2:

reklama
Kacha nie strasz mnie:sorry:. Ja nawet w domu nie mieszkam, remont konczy sie za jakies 2-3 tyg, dopiero potem mozolna wproowadzka, sprzątanie a gdzie jezscze do torby :szok:

Boze to juz tak nie długo:sorry:
Niedługo niedługo.....
A pomysl sobie , ze z reguły drugie dzieciaczki rodza się szybciej, u mnie akurat o tydzień szybciej od wyliczonej daty porodu:tak:

Do góry