reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Czesc dziewuszki :-)

jestem po USG, Marcel poki co toćka w tockę jak Maks. Wymiarowy i wagowy:-p tyle, ze jest jedno ale...ułożenie miednicowe :szok::happy::tak: Moze byc lipa i bede mieć cesarkę :sorry2::blink: Własciwie nawet nie wiem co myślec na ten temat. Mój lekarz twierdzi, ze mały ma jezscze czas, ale coś cienko to widzę.

Podwójne mamy jak było u Was? :sorry2:

A teraz juz same przyjemnosci.
Przy okazji bycia w Wa-wie wybralismy kilka rzeczy do domu. I tak oto nasz stoł i krzesła:

BA-M-WA-BC20-383028-137076A.JPG

Kanapa cos podobnego:
NO-S-F-N04-0632.JPG

i taki stolik
OC-S-F-GL-4450.JPG

i jezscze komoda, ale nie ma takiej na zdjęciu jaką bedziemy mieć.

I jak ? bo ja spać w nocy nie mogę przez to wykańczanie :sorry2::sorry2::-p

cud miód ultra maryna :rofl2:

a co do ułożenia miednicowego to Daria tak miała bardzo bardzo długo (i ja się już cieszyłam na cesarkę ;-), teraz to nie jestem pewna czy słusznie ;-)) a tu dosłownie na kilka dni przed porodem sie przekręciła (ginka powiedziała mi to w piątek po południu a z soboty na niedzielę zaczęłam rodzić - zbyt dużo czasu na przygotowanie sie do mysli, że jednak mam rodzić naturalnie to ja nie miałam hihihih)

Niania, Maciek mial ułożenie miednicowe. Z Jagódką zanosiło się podobnie, a w ostatniej chwili się odkręciła i ułożyła główkowo. Przy drugim porodzie to dziecku łatwiej już wykonać fikołka. Tym bardziej jeśli pierwszy poród był naturalny, miednica szersza itd. Chociaż nie ma chyba reguły na te sprawy. Moja sąsiadka pierwszą córkę urodziła naturalnie, a druga była miednicowa i robili jej cc.

U Ciebie to jeszcze wczesnie. Marcel ma czas na koziołka. Jak byś chciala bardzo naturalnie, to możesz nawet sprobowac przejść jakąś część porodu, podobno niektore dzieci właśnie wtedy się obracają. A jak wolisz rodzić w tej sytuacji? Bo ja gdy dowiedzialam sie ze Maciek ma ułożenie miednicowe to mi od razu podpasowalo że bedzie cc i nie chciałam żeby się obracał :blink:

No właśnie, w niektórych szpitalach nawet przy ułożeniu miednicowym (o ile dziecko nie jest za duże) podejmuje się próbę porodu siłami natury tyle tylko, że finalnie tylko niewielki procent nie kończy się cesarką. Więc nie wiem czy warto? Dwa porody zamiast jednego? Wiecie o co mi chodzi - naturalny+cesarka

reklama
Tylko co z blizną ?:blink:
laser:-p

cześć lasie
walczę z oponą na brzuchu, coś mam wrażenie, że po drugim porodzie jest większa :dry:

jak sie tego pozbyc? Bo coś mam wizję, że o ile w wakacje pokaże się na plaży, to tylko w pozycji leżącej :-p
laser:-p:-p

Ja chodzę od jakichś 6 tygodni, dwa, trzy razy w tygodniu na 15 minut :blink:

Dzisiaj mam dobry humor, bo waga była dla mnie łaskawa :-p:sorry2:
:-):-):-)to chyle czola!
a co do sauny to gdzie ja teraz wykombinuje saune?:sorry2:

Ale... pakają naczynka. Jak ktoś ma problemy naczynkowe to trzeba bardzo uważać.
a co z osobami ktore generalnie nie maja problemow z naczynkami ale jednak maja troche poorane nogi od wielogodzinnego biegania w pracy przez piec miesiecy co wakacje?:nerd:

No właśnie, w niektórych szpitalach nawet przy ułożeniu miednicowym (o ile dziecko nie jest za duże) podejmuję się próbę porodu siłami natury tyle tylko, że finalnie tylko niewielki procent nie kończy się cesarką. Więc nie wiem czy warto? Dwa porody zamiast jednego? Wiecie o co mi chodzi - naturalny+cesarka
niiiiie, no Niania na to na bank nie pojdzie;-):-p

ide na zakupy!:-) kosmetyczne zakupy:-) mam zamiar wrocic z siatami wypchanymi kosmetykami Iwostin!:tak::tak::rofl2::-)(Niania:tak:)

a i jeszcze jedno Niania, twoje rozterki co do koloru wlosow obudzily moje:blink: i tak mi sie zachcialo miec taki kolorek ze juz nie moge wytrzymac. co mowicie? farbowac sie czy nie? czy ja nie za blada na to jestem?:sorry2:

moze zobaczyc szamponem na poczatek?:confused::confused::confused::ninja2:

na warszawiance? kurna daleko troszke!:sorry2:

cud miód ultra maryna :rofl2:

a co do ułożenia miednicowego to Daria tak miała bardzo bardzo długo (i ja się już cieszyłam na cesarkę ;-), teraz to nie jestem pewna czy słusznie ;-)) a tu dosłownie na kilka dni przed porodem sie przekręciła (ginka powiedziała mi to w piątek po południu a z soboty na niedzielę zaczęłam rodzić - zbyt dużo czasu na przygotowanie sie do mysli, że jednak mam rodzić naturalnie to ja nie miałam hihihih)

No właśnie, w niektórych szpitalach nawet przy ułożeniu miednicowym (o ile dziecko nie jest za duże) podejmuje się próbę porodu siłami natury tyle tylko, że finalnie tylko niewielki procent nie kończy się cesarką. Więc nie wiem czy warto? Dwa porody zamiast jednego? Wiecie o co mi chodzi - naturalny+cesarka

Dzieki:-p
Co do cesarki ?chyba coraz bardziej się do niej przekonuje:happy: Jezscze tylko sesja z Gazelą i pewnie nawet bede wolała :-p

laser:-p

laser:-p:-p

a co z osobami ktore generalnie nie maja problemow z naczynkami ale jednak maja troche poorane nogi od wielogodzinnego biegania w pracy przez piec miesiecy co wakacje?:nerd:

niiiiie, no Niania na to na bank nie pojdzie;-):-p

Pewnie, ze na to nie pojde:-p o nie, tym razem ma byc szybko i bezbolesnie :tak:

ide na zakupy!:-) kosmetyczne zakupy:-) mam zamiar wrocic z siatami wypchanymi kosmetykami Iwostin!:tak::tak::rofl2::-)(Niania:tak:)

a i jeszcze jedno Niania, twoje rozterki co do koloru wlosow obudzily moje:blink: i tak mi sie zachcialo miec taki kolorek ze juz nie moge wytrzymac. co mowicie? farbowac sie czy nie? czy ja nie za blada na to jestem?:sorry2:

moze zobaczyc szamponem na poczatek?:confused::confused::confused::ninja2:

na warszawiance? kurna daleko troszke!:sorry2:

Z kosmetyków powinnas byc zadowolona, dla mnie sa super!:-)

A co do włosow :-p to hmmm :sorry2:jakby to powiedzieć :-p jestem znów bardzo bardzo ciemna :-) zafarbowałam Safirą -Kawa Palona :tak: i jestem praktycznie czarna :-p:happy:
I po raz pierwszy - wcale nie żałuje:tak::tak:

Elf
miałam zapytać? Czym ty robisz wlosy?:-p

reklama
Do góry