reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

1. daj cynk gdzie

2. daj cynk jak było :tak:

a nocki wspolczuje - ja wczoraj mialam kiepską
i zauwazylam, ze po moich ćwiczeniach Gucia źle śpi; dziś wlasnie ćwiczylam i teraz Ją trochę przetrzymam z karmieniem, niech mi zakwasy przeminą

ok,ale to jak tesciowa staruszka kompa zwolni bo tam mam zapisane w ulubionych:tak:
a cynk dam dopiero gdzies w wakacje jak pojedziemy do PL...to troszke czasu
mnie ciekawi jaki cennik za 3 zeby dostane:-p

a co do nocy to szkoda gadac....nie wiem co moim dziewuszkom jest ale Mila od trzech dni jest na NIE....placzliwa,jeczåca,nieznosna,podnoszaca swym zachowaniem mi cisnienie:angry:

Hania przesypia od jakiegos czasu od 5 do 8 godzin bez pobudek a teraz budzila sie non stop gdy tylko smoka wyplula :sorry2:
ech...dzis nie moge robic zadnch szybkich,gwaltownych ruchow bo mi pika w jednym miejscu glowa i....:baffled:

wiesz co Lidka sama nie wiem. nawet nie potrafie obecnie okreslic kiedy mam te imieniny:-D ta sytuacja z podwojnymi imieninami trwa juz ponad 10 lat. a ja chyba wieksza uwage przywiazuje do urodzin:tak:

jak Lidka he?:angry::angry:
hihiihii:-D:-D

reklama
Czesc dziewuszki :-)

jestem po USG, Marcel poki co toćka w tockę jak Maks. Wymiarowy i wagowy:-p tyle, ze jest jedno ale...ułożenie miednicowe :szok::happy::tak: Moze byc lipa i bede mieć cesarkę :sorry2::blink: Własciwie nawet nie wiem co myślec na ten temat. Mój lekarz twierdzi, ze mały ma jezscze czas, ale coś cienko to widzę.

Podwójne mamy jak było u Was? :sorry2:

A teraz juz same przyjemnosci.
Przy okazji bycia w Wa-wie wybralismy kilka rzeczy do domu. I tak oto nasz stoł i krzesła:

BA-M-WA-BC20-383028-137076A.JPG

Kanapa cos podobnego:
NO-S-F-N04-0632.JPG

i taki stolik
OC-S-F-GL-4450.JPG

i jezscze komoda, ale nie ma takiej na zdjęciu jaką bedziemy mieć.

I jak ? bo ja spać w nocy nie mogę przez to wykańczanie :sorry2::sorry2::-p

jak Lidka he?:angry::angry:
hihiihii:-D:-D
:szok::szok::szok: ale wtopa:-p przynajmniej mam super wytlumaczenie!:-pjade do grecji i jestem tak podekscytowana ze mieszam wszystko. i tej wersji sie bede trzymac:-p:-D:-D
dzis tacie placki ziemniaczane bez oleju usmazylam na patelni taka zakrecona jestem:-D:rofl2::-p

Niania kanapa wypasiona!!!!:tak: komplet stolowy tez pierwsza klasa. a stoliczek nie moj styl, ale domyslam sie ze nabierze wyrazu przy reszcie:tak::tak:
Iwon to jak juz rzucilas o saunie cudownym srodku na grube nogi to prosze ladnie napisac ile jak kiedy w centymetrogodzinach:tak:

Niania, Maciek mial ułożenie miednicowe. Z Jagódką zanosiło się podobnie, a w ostatniej chwili się odkręciła i ułożyła główkowo. Przy drugim porodzie to dziecku łatwiej już wykonać fikołka. Tym bardziej jeśli pierwszy poród był naturalny, miednica szersza itd. Chociaż nie ma chyba reguły na te sprawy. Moja sąsiadka pierwszą córkę urodziła naturalnie, a druga była miednicowa i robili jej cc.

U Ciebie to jeszcze wczesnie. Marcel ma czas na koziołka. Jak byś chciala bardzo naturalnie, to możesz nawet sprobowac przejść jakąś część porodu, podobno niektore dzieci właśnie wtedy się obracają. A jak wolisz rodzić w tej sytuacji? Bo ja gdy dowiedzialam sie ze Maciek ma ułożenie miednicowe to mi od razu podpasowalo że bedzie cc i nie chciałam żeby się obracał :blink:

Niania, Maciek mial ułożenie miednicowe. Z Jagódką zanosiło się podobnie, a w ostatniej chwili się odkręciła i ułożyła główkowo. Przy drugim porodzie to dziecku łatwiej już wykonać fikołka. Tym bardziej jeśli pierwszy poród był naturalny, miednica szersza itd. Chociaż nie ma chyba reguły na te sprawy. Moja sąsiadka pierwszą córkę urodziła naturalnie, a druga była miednicowa i robili jej cc.

U Ciebie to jeszcze wczesnie. Marcel ma czas na koziołka. Jak byś chciala bardzo naturalnie, to możesz nawet sprobowac przejść jakąś część porodu, podobno niektore dzieci właśnie wtedy się obracają. A jak wolisz rodzić w tej sytuacji? Bo ja gdy dowiedzialam sie ze Maciek ma ułożenie miednicowe to mi od razu podpasowalo że bedzie cc i nie chciałam żeby się obracał :blink:

No własnei wiesz ze wcale az tak się nie zmartwiłam:-)Przynajmniej wiedziałabym dokłanie kiedy co i jak :-p Zwłaszcza w sytuacji tego remontu i zamieszania po nim:tak: Poza tym myślę, ze moze szybciej wróciłabym do formy riki-tikowej :ninja2::wink::cool2: I jezscze Twoje wrazenia po cesarce z naszym doktorkiem :tak: Brzmi zachęcająco sumie:-)

Tylko co z blizną ?:blink:

No własnei wiesz ze wcale az tak się nie zmartwiłam:-)Przynajmniej wiedziałabym dokłanie kiedy co i jak :-p Zwłaszcza w sytuacji tego remontu i zamieszania po nim:tak: Poza tym myślę, ze moze szybciej wróciłabym do formy riki-tikowej :ninja2::wink::cool2: I jezscze Twoje wrazenia po cesarce z naszym doktorkiem :tak: Brzmi zachęcająco sumie:-)

Tylko co z blizną ?:blink:

ech, zawsze mowilam ze najlepiej to by bylo skladac jajko i wkładać do cieplarki :rofl2:

cześć lasie
walczę z oponą na brzuchu, coś mam wrażenie, że po drugim porodzie jest większa :dry:

jak sie tego pozbyc? Bo coś mam wizję, że o ile w wakacje pokaże się na plaży, to tylko w pozycji leżącej :-p

Ja chodzę od jakichś 6 tygodni, dwa, trzy razy w tygodniu na 15 minut :blink:

Dzisiaj mam dobry humor, bo waga była dla mnie łaskawa :-p:sorry2:

Potwierdzam, sauna jest super na ładne ciało, w szczegolnosci gdy sie zaraz potem weźmie lodowaty prysznic. Ale... pakają naczynka. Jak ktoś ma problemy naczynkowe to trzeba bardzo uważać. I przy kłopotach sercowych też (Elfik ;-))

reklama
Nie dziala mi gg:baffled: czuje się jak bez ręki:blink:

Czesc dziewuszki :-)

Faktycznie watek kosmetykowy to super pomysł. Ide tam własnie kupic odzywkę do paznokci , która dziewczyny polecały :tak:

Do góry