reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazelko najważniejsze,że mała przybiera wagowo :tak:
szczepienia jeszcze nadrobicie nie martw sie tym
powiedz tylko czy wiadomo co z ta wątrobą malutkiej? Dlaczego ona jest w takim kiepskim stanie?

Nienius widze,że podobne problemy zdrowotne mają nasze maluchy :-( zdrówka dla Darii życzymy :tak:

reklama
Gazelko najważniejsze,że mała przybiera wagowo :tak:
szczepienia jeszcze nadrobicie nie martw sie tym
powiedz tylko czy wiadomo co z ta wątrobą malutkiej? Dlaczego ona jest w takim kiepskim stanie?

Elfiku, wątroba nie jest w kiepskim stanie. Jest powiększona, wystaje 2-3 centymetry za klatke piersiową. Kolejne badania pokazują że jest jakaś infekcja i dziś wyszlo że to wirus EBV. To grozi jakąś mononukleozą. Generalnie wiekszosc ludzi przechodzi tą infekcje i jest ok. U Jagódki kłopot jest natomiast tej natury, że 1) trzeba uwazac na szczepoienia przy infekcji, 2) przy okazji małej przyplątało się sporo innych dolegliwości i to wszystko razem bardzo Ją osłabia. No na razie najgorsze jest to, że malutko rośnie i anemia pogłębia się.

hejooo

po pierwsze Elfiku :elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis: i dla Nisi też :tak:
po drugie
Maja poleca mi Neutrogene
TAK JEST!!!
po trzecie
cześć laski... u nas tak se... musze iśc do pracy:dry:... nie chce mi się.... bardzo mi sie nie chce.... bardzo bardzo mi się nie chce.....bardzo bardzo kurde naprawdę bardzo mi sie nie chce... jeszcze tylko ten tydzień...i ferie... DOŻYĆ....nara...
- całym sercem się z Tobą zgadzam Ewuś .... :-)
po czwarte dla wszystkich chorych i ząbkujacych Maluchów duuuuuużo zdrowia a dla ich rodziców duuuuuużo sił...... u nas w miarę ok, poza mega katarzyskiem Julina i zdartą skórą z połowy twarzy:dry: tak to jest jak się mamy nie słucha.....
po piąte ..... pralka skończyła... ide rozwiesic..... nara

;-)elen teraz naprawdę zmykam wciągnęło mnie i musiałam poczytać co u Was

zdrówka zdrówka dla chorujących

Elfiku chomopatia
daje małej engystol 2razy po pół tabletki do picia
możesz go kupić bez recepty
sama go też biore i jakoś się trzymamy
czasami łapiemy jakieś katarki ale szybko mijają
na krtań to ratujemy się tantum verde do psikania pewnie znasz

tak mi przykro że malutka się tak nacierpi

wstaję o 5.30 w pracy u mnie ok pełen luz wrzuciłam
obiecałam sobie że nie będę się nakręcać żadnymi sprawami i będzie dobrze

tylko to wstawanie.... mały koszmar jak dla mnie bo lubie leniuchować paaa kochane

Tak, mieszkam w Istebnej, pracuję w Wiśle...i oczywiście podtrzymuje propozycje wypicia razem browarka:-):tak::tak::tak:

no prosze :-)
Malysz juz sie wyprowadzil z Wisly :confused::-D bo pamietam z jakichs wiadomosci w tv ze ma zamiar bo za duzo ludzi mu kolo chaty chodzi :-)

kurcze dziewczyny co sie dzieje z naszymi maluchami :confused:

Nenius...jacie krece,no zycze by Daria przestala wymiotowac leki...zastrzyki sa okropne...duzo zdrowia dla malej i sily dla ciebie

Elficzku :-( no twojej Nisi na maxa mi szkoda...co ta biedna sie nacierpi przez te chorobska
trzymam kciuki by szlo ku lepszemu :elvis::elvis:

Gazelka nie przegonilysmy Jagódki,Hania wazyla tydzien temu 4880g;-)
ale ona mlodsza o 3 tygodnie...ale to nic!!
wazne ze Jagodka przybiera!! zycze wam tez duzo zdrowka,poprawy wynikow i oby anemia zaczela znikac :happy2:

zaraz znikam spac bo padnieta jakas jestem

dobranoc

weszlam na momencik zobaczyc co tam i widze ze Daria potrzebuje zdroweczka, Weronisia tak samo bo ciagle bidula walczy z zapaleniami . dla Jagodki duzo duzo kilogramow zycze. dzieciaczki zdrowiejcie bo mamusie sie martwia i nie tylko mamusie! ciotki bejbibomowe tez obgryzaja paznokcie myslac o waszym zdrowku!
a dla mamus wytrwalosci i jeszcze raz wytrwalosci!!!:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

dobranoc

Dzięki kochane, czuję sie tak :baffled::nerd::eek::eek::baffled::frown::hmm:.

Noc na szczęście ok i rano nawet gorączki nie było ale za to przyjmowanie leków zwł. antybiotyku to horror!!! Dodanie soku malinowego nie pomogło :no:, jest jeden wielki wrzask, łzy i "ja nie chcę tego, mi to nie smakuje przecież!!! Nie będę piła!!! itp. itd :-(. Jak już cudem weźmie do buzi to nie chce przełknąć, a jak przełknie to wymiotuje :-(. Powtórzyliśmy połowę dawki (bo myslę, że wszystkiego nie zwróciła) mieszjąc z monte i jakoś się udało. Mam nadzieję, że w ten sposób da radę.

A ja jestem w pracy :dry: (mimo zwolnienia), bo ponoć mnóstwo zaległości się narobiło (bo ani mnie ani M nie było wczoraj) ale o 12 wychodzę bo muszę Sławka zmienić przy Darii.

reklama
Hejo :happy2:

Zdrówka dla Weroniki i Darii, no i przede wszystkim dla maleńkiej Jagódki :happy2::happy2::happy2: Młody też kaszle w nocy coraz bardziej i zaczyna smarkać. Dzisiaj w ruch poszedł inhalator, ostatnio udało nam się w ten sposób zatrzymać chorobę, może i teraz się uda? :confused:

Kobitki rozglądam się za fajnym miejscem na letni wypad w góry- najlepiej Karpacz. Może być też Słowacja (Asia, Ty mi kiedyś dawałaś namiar na takie piękne miejsce, pamiętasz? :sorry2:) Niestety ze względu na ogromne koszta związane z nowym mieszkaniem nie uda nam się w tym roku wyjechać nigdzie dalej. Wprawdzie łoś coś przebąkuje o Włoszech:surprised::-p, ale wybiłam mu ten pomysł z głowy. Marzyciel :rolleyes2::wink: Tak więc chcemy wyjechać z młodym na tydzien w góry, dawajcie sprawdzone pomysły :blink:

Z innej beczki- szukam dobrego podkładu, ten wydaje się być super, miała go któraś?
Revlon Age Defying wygładzający puder norm/miesz (289803685) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry