reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

O i znów zaczyna u nas kropić deszczyk.
Mam nadzieję że nic z niego powazniejszego nie będzie, bo jadę do lekarza i muszę dziś jechać autobusem, bo mój całutki dzień w pracy.

Nie chcciałam przenosić wizyty tak aby jemu pasowało i teraz sama jade choć się boję, bo raz że to daleko ode mnie, a dwa że z przesiadką.
Zresztą jakieś takie obawy mnie nachodzą jak musze gdzies sama jechać.

reklama
Hej ho to ja!!!!!!
Bylam wczoraj u lekarza i moja coreczka- bo na 100% to coreczka siedzi sobie dalej na pupci i ani mysli tego zmieniac ;D
Wazy sobie kruszynka 3,2kg i ma szanse jeszcze sobie zgrubnac hihihi a wzrost mojej panny to na dzien wczorajszy okolo 54cm z nozkami juz ale trzeba brac +/- 6cm!!!
No i teraz wiadomosc najwazniejsza : MAMUSIA ZOSTANE 5-GO LIPCA okolo godz. 11stej rano!!!!!!
Jesli malutkiej sie nie pospieszy a podobno nic na to nie wskazuje i jesli akurat w tym dniu nic sie nie wydazy w szpitalu to bede MAMA!!!!
A do szpitala ide dzien wczesniej tj.4 go.

cześć dziewczynki :)To tylko ja Graszka :)Jak miło usiąść przed kompem i poczytać ,popatrzeć na wasze bużki :)Jestem juz w domku...wyprosiłam lekarza o wypis do domku i się udało :)

Dostałam jakieś leki do łykania w domku,mam się wygrzewać i zwalczać to horubsko!! :mad:kaszel mam taki nie ładny,taki zrywający się ,ale podobno tak musi być,jakąś szałwie w pastylkach ssam,witaminke c łykam ,na obniżenie ciśnienia dali mi do domku-Cordefen i jeszcze Diprophllinum ::)troche tych piguiłek łykam,a strasznie nie lubie :mad:

hej dziewczyny!!!
u nas pochmurniasto ale to i dobrze . siedzę teraz z maluszkiem i szykuje się przebieranie bo chyba trenuje żeby zrobić kupkę ;)
graszko miło cię znowu zobaczyć :)
elwisku dzięki za pomoc z tymi fotkami
anitko tak moja siostra rodziła naturalnie, choć z pierwszym miała troszkę problemów, przez naszych rzeźników a nie lekarzy, którym szkoda było cesarkę robić i darli malca kleszczami!!! ale wszystko jużjest oki. drugi wyskoczył jak mydło jak to szwagier określa

dziewczynki kłade sie bo musze się grzać,chociaż juz mam dosyć i z chęciom bym wyszła na powietrze,ale najważniejsza teraz jest dzidzia :)Bardzo się ciesze ,że jestem już z wami na forum :)

Tusiu no tak ci lekarze jak potrzebni to ich nie ma !! Mysle ze powinnas sie zrelaksowac i wyciszyc na maksa zeby cisnienie bylo jak jak najnizsze ! Oczywiscie w miare mozliwosci bo jak sie tu nie denerwowac w takiej sytuacji !! Ja nie biore zadnych lekow i zaczelam sie ruszac bo przekroczylam 37 tydz. i najchetniej tez juz bym trzymala maluszka w ramionach zeby byc pewna ze wszystko ok. !!! Z naturalnych sposobow na prawdopodobne wywolanie porodu znam dwa -stymulowanie brodawek (z ksiazki i szkoly rodzenia) oraz zwykly stosunek (to od lekarza) poniewaz w spermie jest cos co stymuluje macice !!
Eliall kurcze a ja myslalam ze belgowie sa spoko !!! Takie problemy tez mam na codzien i strasznie mnie to denerwuje !!

reklama
Sylwiu odpowiadajac na bieżaco (bo własnie zaczełam czytać) z przychodnią to jest tak. Trzeba znaleźć najbliższa miejsca zamieszkania. Po przywiezieniu dzidziusia do domu trzeba tam zadzownic i zgłosić, że jest nowy obywatel :-) No i wtedy przychodzi połozna środowiskowa i oglada dzidzie i z nią sie umawiasz na szczepienia etc.

Do góry