reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Malgoska my tez tak samo mowilysmy ;D czas szybko leci i ani sie nie spostrzezesz a bedzie pazdziernik ;)
co do drugiej ciazy to wydaje mi sie ze i tak szybciej to 9 miesiecy zlecialo a i odczucia sa mocniejsze :)

Anitko mnie tez maja chyba juz dosc bo o wszystko wypytuje-ale chyba lepiej tak niz udawac greka ;)

reklama
Dziewczynki dla zainteresowanych:

Rejestracja urodzenia dziecka pochodzącego z małżeństwa

Podstawa prawna: Art. 40 ust. i Art. 41 ust.1 prawa aktu stanu cywilnego /Dz. U. z 1986r. Nr 36 poz. 180 z późniejszymi zmianami/.

1. Wymagane
- odpis aktu małżeństwa, jeżeli był sporządzony w innym Urzędzie Stanu Cywilnego
- dowody osobiste obojga rodziców
- obecność ojca lub matki
2. Opłata skarbowa
- podanie o wydanie odpisu - 5,00 PLN
3. Termin załatwienia
14 dni od chwili urodzenia dziecka.

NiaNia dzieki za informacje... na pewno kazdej sie przydadza... :)

a czy ktos dokladnie wie co z tym zgloseniem sie do przychodni...?

ja zmykam na szkole rodzenia, zanotowalam sobie wszytskie pytania do pdeiatry wiec jutro pewnie napisze cczego sie dowiedzialam...

hej dziewczyny może w końcu uda mi się wstawić jakieś fotki siostrzeńców, bo coś szwagier ma na kompie
a byłam dziś ze starszym na spacerku i małych owocowych zakupach, no i chciał przycupnąć na loda i tyle nas nie było że siostra strasznie zaniepokojona po nas wyszła i nas szukała, a telefon się ma ale po co brać ;)

http://www.noworodek.pl/modules/coppermine/albums/userpics/17546/normal_uvs050614-020.jpg[/ img]

[img]http://www.noworodek.pl/modules/coppermine/albums/userpics/17546/normal_uvs050614-015.jpg[/ img]

fotki były robiona jakiś czas temu, może ze dwa miesiące temu mniejszy miał może tydzień a starszy niecałe 2 i pół roczku

Dziewczyny mi w tym szpitalu zrobili USG na samym poczatku - czyli w 35 tygodniu to wyszlo im, ze to 38 i trzy dni czyli niby teraz jestem po terminie, a dzidzia niby wtedy wazyla 3300. Domagalam sie kolejnego to z lacha mi zrobili no i tamto to nie wiem jak ten lekarz robil bo wczoraj wyszlo juz miejwiecej ok 36 + 5 dni i dzidzia ma 2800. Wiecie co jeszcze martwie sie znowu o tabletki. Przez te dwa tygodnie dawali mi miedzy innymi Captopril 3X1i tak mam teraz tez brac a na ulotce to juz na samym poczatku pogrubionym napisem - nie stosowac w okresie ciazy z wykrzyknikiem i nizej ze powoduje uszkodzenia plodu w 2 i 3 trymestrze lub choroby noworodka. I wes tu spokojnie trwaj w ciazy. Musze wytrzymac do piatku, zmiejszylam sobie ja do 1 dziennie a zwiekszylam te bezpieczne a w piatek mam nadzieje lekarz moja mi zmieni to swinstwo.
Jak ja juz bym chciala urodzic by dzidzi nie narazac bo nie branie to na nia moze zle wplynac i branie tez. Jak moja nic nie poradzi to dajcie mi przepis na szybsze urodzenie.
Anitko dobrze, ze sobie tez odpoczywasz juz w domku, bo szpital to straszna rzecz. Ale ty juz praktycznie w takim stadium wczesniejszym porodem nie masz sie co tak przejmowac.
Dziewczyny znacie przypadki chorych na gestoze i co z nimi?

http://www.noworodek.pl/modules/coppermine/albums/userpics/17546/normal_uvs050613-003.jpg[/ img]
a to my we wrześniu jak byliśmy w trakcie starań o naszego szkrabka :)
ale jak się nie uda to nie wiem czemu :(

reklama
tusia biedna ty jesteś a ci nasi lekarze to takie dziady w większoście, że strach wogóle do nich iść
ale pewnie wszystko będzie dobrze tylko dużo sobie wypoczywaj i nie przejmuj się niczym :) a będzie dobrze bo ja mogło by być innaczej ;) głowa do góry

Do góry