reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Prawdopodobnie będę jakoś koło 15, to nawet by pasowalo, jeżeli faktycznie mają wtedy dyżury. Kurczę, szkoda, że do szkoły rodzenia nie mogę iść - ktoś musiałby mnie wozić na same wykłady, bo ćwiczyć mi gin nie pozwala, od kiedy szyjka zaczęła sie skracać. Ale to faktycznie dla mnie już daleka wycieczka, żeby tak sobie śmigac trzy razy w tygodniu ;). Dzięki za info. Ale chyba jednak lepiej zadzwonię, bo jak mnie oleja, to sie wkurzę :p

reklama
Klaudia u mnie w szpitalu tak wlasnie jest, ja mam prawdopodobnie isc do szpitala 4go lipca a termin porodu wg suwaczka mam na 9go i lekarz mi powiedzial ze najwczesniej 8go moga mnie ciac, bo wczesniej te badania. Ja sobie tak mysle co oni tyle chca badac, przeciez co miesiac podstawowe badania robie i jest ok, a jak sie np przyjedzie juz z zaczetym porodem to niby te badania juz niepotrzebne i od razu kroja jak trzeba. Bez sensu

Hej dziewczyny!
Ale ładny dzień!!

Niuńka pytałaś o zaświadczenie do cc(we Wrocławiu) Ja mam takie od lekarza okulisty ze wskazaniami , a  dodoatkowo mój gin napisał na karcie ciązy że mam wskazania do cc. Zresztą rodzę w tym szpitalu gdzie pracuje mój gin. i powinien być on przy porodzie , także licze że na 100% będzie cesarka i nic się nie zmieni.

A jesli idzie o termin porodu.To ja mam sztywno wyznaczoną datę i tego dnia idę do szpitala.

Zresztą w czwartek mam wizytę.Ostatnią w ciąży!!!!!! Dowiem się ile dzidzia mierzy i waży.
I wtedy wszytsko musi byc dopięte na ostatni guzik.

No to my Brunetka łeb w łeb idziemy :D Bo ja w czwartek też mam ostatnią wizytę. Potem to już tylko latanie do szpitala na ktg zostanie :) W sumie to byłam zdziwiona jak mi ostatnio lekarka powiedziała, że 16.06 będzie ostatnia wizyta u niej w gabinecie. Myślałam, że do końca ciąży każe mi latać co tydzień, a tak to przynajmniej trochę mniej kasy pójdzie i dla dzidzi będzie można cos kupić :) A tak w ogóle to ile płacicie za wizytę prywatną? Ja 60 zł.

To podejrzewam,że my z Fridą to rekordzistki tu jesteśmy, jesli chodzi o płacenie. Chodzimy do tej samej przychodni :)
Ja płace 100 zł za samą wizytę, w kórej mam tylko badanie i rozmowe,a wszelkie usg, ktg i in.płacę dodatkowo.

hej babeczki :)
wczoraj posortowałam sobie ciuszki dla dzidzi, na okrek ok 2 miesięcy (jeszcze zależy jakie się urodzi wielkościowo ;) ) i te maleńkie i większe i takie które trzeba wypraćw niskiej i wyszły mi trzy pranka, może 4 jak się nie zmieszczę z kocykami, kołderkami. no i zabieram się za ranie, może jutro od rańca, lub jeszcze do przyszłego tygodnia dotrwqam :) troszkę wcześnie ale i tak już się nie mogę doczekać

komoda już puściutka stoi i czeka, teraz jeszcze dokupimy kosmetyki, i łóżeczko, może nowy wózio i już tylko dzidzi nam będzie brakowało:)
a teraz idępiec jabłeczniczka

Cześć dziewczyny

Ja jutro idę na wizytę i już mam pietra. Odstawia mi gin tabletki i może spotkam się z brunetką na porodówce.

Brunetko jak będę na Brochowie w tym czasie to wyślę do Ciebie SMS-a

reklama
Frido koniecznie wysyłaj. Ja też już mam Twój numer w komórce zapisany!!!
Jakby co zawsze nam będzie raźniej.

A ciekawe co tam u naszych dziewczyn:Kasi I Tusi???

Do góry