reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

ja chyba tez muszę coś wymyslec nowego, bo od maszynki mam często zapalenie mieszków :laugh2::-p:-p;-)
wosk podobno jest najlepszy, a jeszcze lepiej jakby sie mogło wybrać do kosmetyczki........ale ja za wstydliwa jestem :baffled::baffled::baffled:
może plastry z woskiem.......
elf kupie i wyprobuje i dam znać :sorry2::sorry2:
Ha ha Anusia dwa browary powiadasz ha ha ha ja po dwóch browarach to mogłabym sie z lekka okaleczyć :zawstydzona/y::-p
Jak sie ma depilator z nasadką do wrażliwych miejsc to mozna i bez browara :tak: ale mój padł i wolałabym drugiego nie kupowac bo moze mi coś innego podejdzie :tak:
Kiedyś uzywałam kremów do depilacji ale to było dawno i były to jakies dziadostwa i nie działały, moze od tamtej pory wymyslili cos lepszego?
Wosk hmmm tak ale na goraco, na zimno odpada bo boli jak cholera :crazy:

Wiki a jakich kremów używasz? masz jakąs sprawdzona firme?
Joasiu kup kup i daj znac jak było :-p:-p:-p

reklama
Hej :-)

Mamy dziś piękną, słoneczną pogodę, więc od razu złapałam wenę do wysprzątania na błysk całego mieszkania :sorry2:
Gazelko pościel zmieniam z reguły raz na dwa tygodnie. A skoro już jestem w temacie sprzątania- dla mnie to całkiem fajne zajęcie ;-) Sobota 'gospodarcza' jest już u mnie prawie tradycją i uwielbiam to robić :-p O pomocy domowej też ostatnio myślałam, ale raczej tylko w zakresie jakichś grubszych spraw, typu: mycie okien, prasowanie :-p, mycie kafli w łazience. Resztę chętnie robię sama. I tak jak kiedyś napisała elfik- lubię sobie potem usiąść z łosiem przy kawce i 'oblukać' czyściutkie mieszkanko ;-)

Piszecie o browarach, a ja mam na nie chwilowy zakaz :dry: Robię sobie dietkę 1200 kcal, bo po wakacjach z lekka popłynęłam :sorry2:więc i alkohol staram się ograniczać. Strasznie mi go brakuje :zawstydzona/y: Myślicie, że powinnam się niepokoić? :-p

Właśnie oglądam vivę- strasznie wkurza mnie ten teledysk Jackyl & Hyde- Freefall z tymi skacząco-tańczącymi chłoptasiami :baffled: Mogli się bardziej wysilić :sorry2:

mnie sie ostatnio podoba piosenka i teledysk Nicole Swarzinger ...czy jakos tak.. "baby love"...ale mi sie marzy taka łódz, taka plaża i wogóle taki klimat:sorry2::sorry2:

Iwon..upiekłam chleb z otrębami...pychotka:happy:

Hej :)

ale temat - depilacja
ostatnio chodzi mi to po glowie, tzn odkąd Klaudia nas zastrzeliła depilacją laserową (;-)), to kombinuję żeby sobie ten zabieg zrobić :tak: Szkoda ze to takie drogie.

Joasiu - nie polecam plastrów na okolice bikini! Okolice bikini sa beznadziejne na plastry, bo skóra jest tam jakby to powiedzieć... ruchliwa i nierówna. Nie jest to taka równa plaszczyzna jak na nogach. A do tego włos dość mocny. Ja raz użylam plastrow i... po niektorych włoskach aż krew poleciala, a bolało.... :baffled: Poza tym nie da się usunąć wszystkiego. Wrocilam więc do maszynek, chociaz to tez mi nie pasuje. Teraz spróbuje z kremem, na razie czekalam aż będzie po porodzie.

Natomiast jestem zachwycona ze stosowania depilatora pod pachami. Dotychczas uzywalam maszynek. Ale po depilatorze skora jest taaaaka delikatniusia, wloski odrastają coraz slabsze i wystarczy stosowac raz na tydzien :tak: Do tego raz w tygodniu na noc skore pod pachami smaruję oliwką, bo po antyperspirantach porobila się nieciekawa w dotyku. No i teraz te okolice są u mnie popisowe :-p

Acha - nie polecam depilatora od razu pod pachami. A początek warto kilka razy zrobić plastrami, tak aby włosy się osłabiły. Mi gdzies ze 2 miesiące zeszlo, żeby swobodnie stosowac depilator pod pachami i teraz jestem zachwycona. No a na bikini sama szukam metody. Kiedys sobie zafunduję lasery :-)

Hi hi u nas własnie jest mega śniezyca
Lecą kulki śniegowe wielkości tic taków :tak:

a ja sobie w ciepłym domku siedze, na obiadek dla mnie i dla Taty ( kran mi naprawić przyjedzie) wątróbka, ziemniory i surówka z kiszonej kapuchy a dla Nisi ryba plus reszta zestawu :tak:
Potem ciasto marchewkowe będe piec :-)

Czesc weekendowo
Ja nadal sie czuje nie do konca zdrowa. Jak rano mierze temp. (ja z tych mierzacych) to mam 37:baffled:
Chlopaki poszly spac i pora brac sie za obiad, choc jeszcze musze wyskoczyc do sklepu po prezent, bo jutro idziemy na urodziny do hinduskiej rodziny. Ale mamy znajomych co? :laugh2: Dziewczyna z Bombaju, maz jej z poludniowych Indii i maja synka 2-latka o imieniu Szre ;-)
Kobity mam pytanie do wszystkich poza Klaudia bo jej sposób juz znam :-)
czego uzywacie do depilacji bikini? Poza depilatorem bo ja wlasnie musze zmienic metode na mniej drastyczną :tak: kremy depilujące? zwykłe maszynki? woski? co......
Elfiku zdrowka dla Weronisi, jejku moglaby juz pieszczoszka wyzdrowiec:-(

Co do depilacji to ja zamierzam sobie sprawic depilator pierwszy w zyciu pod choinke:-p Okolice bikini przycinam krociotko maszynka do wlosow:sorry2: a blizej pachwin, tam gdzie nie chce miec wlosow wogole poprostu uzywam pensetki. Ja jestem przyzwyczajona i wole tam wlosy wyrywac niz na brwiach :tak: Golic sie nie moge, bo potem mam wlasnie zapalenie mieszkow wlosowych przy odrastajacych wlosach, czego nienawidze. Po wyrywaniu nie mam tego problemu.
Dla golocych sie powiem jeszcze ciekawostke, ze jak sie golicie w okresie plodnym to wlasnie nie powinny wtedy wystepowac czerwone kropki z powodu wysokiego poziomu estrogenow. Niestety progesteron dziala odwrotnie.

Hej :-)

Mamy dziś piękną, słoneczną pogodę, więc od razu złapałam wenę do wysprzątania na błysk całego mieszkania :sorry2:
Gazelko pościel zmieniam z reguły raz na dwa tygodnie. A skoro już jestem w temacie sprzątania- dla mnie to całkiem fajne zajęcie ;-) Sobota 'gospodarcza' jest już u mnie prawie tradycją i uwielbiam to robić :-p O pomocy domowej też ostatnio myślałam, ale raczej tylko w zakresie jakichś grubszych spraw, typu: mycie okien, prasowanie :-p, mycie kafli w łazience. Resztę chętnie robię sama. I tak jak kiedyś napisała elfik- lubię sobie potem usiąść z łosiem przy kawce i 'oblukać' czyściutkie mieszkanko ;-)

No i tu Iwonka przypomniala mi o zmianie poscieli. Ja zmieniam srednio co 2-3 tygodnie. czasem zdarzy sie niezmieniana i 4. Wiadomo zawsze fajnie miec swiezutka pachnaca posciel.
Iwon ja tez lubie sie cieszyc czysciutkim domem. Wtedy nawet chodzi sie delikatniej;-)

reklama
Do góry