reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Anusia fajnie masz że Dawidek bez pielusi
to chyba tylko mój uparciuszek z pieluchą:-:)wściekła/y:

dzisiaj się zdenerwowałam
staram się w ciągu dnia małej ściągać pieluchę i jak ona chce siusiu to woła że chce pieluche
jak zrobi to ściąga
próbowałam dzisiaj nie zakładać i zachęcać na nocniczek
i klapa totalna zsiusiała się w majteczki
poszła spać i co chwilke płacze przez sen wołając mamusiu oddaj pieluszkę proszę :-(

ja naprawdę nie wiem czy ja za bardzo naciskam czy powinnam czy nie
pasuję
nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo nie chce siadać ani na toaletę ,ani na nocnik ani na krzesełko takie z nocniczkiem

dziewczyny co robić
czy my się kiedyś odpieluszkujemy mam wrażenie że to nigdy nie nastąpi:no:

Kasiu nie lap dola, tak sie zdarza u niektorych dzieci. Mam kolezanke tutaj z podobnym problemem. Ma coreczke dwulatke i tez za nic ja nie mozna przekonac do nocnika. Problem jest nawet wiekszy, bo mala siada na nocnik nie raz chce wysikac sie i zrobi pare kropelek, a potem na dywan. Zablokowala sie najpewniej.
Musisz dac Martyni wsparcie i skoro ona nie chce to nic na sile. Daj jej z miesiac spokoju, moze dwa i znowu sproboj, a przez ten czas nie wspominaj jej o sikaniu do nocnika. Moze nawet Martynia sama zacznie wolac od siebie, bez twojej pomocy? ona doskonale wie, kiedy jej sie chce siku z tego co piszesz, poprostu ma opory, zeby zrobic gdzie indziej niz do pieluchy. Musi jej to przyjsc poprostu. Innymi sie nie przejmuj, olej ich sikiem prostym, przeciez dasz rade;-) Ty kochana nic nie robisz zle, a zadne dziecko nie jest doskonale we wszystkich umiejetosciach. Moj Alek np nadal nie potrafi trzymac kredki tak jak nalezy, a kiedy ja tam widzialam Martynie z kredka poprawnie trzymana:tak:

reklama
Klaudus ile masz brac ten antybiotyk? Ja powiem Ci chyba bym sie tym nie przejela za bardzo w planowaniu kolejnego potomka. Przeciez zaplodnione jajeczko wedruje sobie okolo dwoch tygodni przechodzac podzialy roznorakie i wtedy wcale nie odzywia sie krwia, a kozysta z zapasu jaki jest w kom. jajowej. Dopiero potem jak sie zagniezdza w macicy to zaczyna "doic" mame, a wtedy to Ty juz bedziesz po antybiotyku najpewniej;-) Ja mysle , ze antybiotyk nie moze zaszkodzic przy palnowaniu, tym bardziej, ze zdrowa jestes.

Wspolczuje bolu :elvis::elvis:

No nie no ciotka Kaśka teraz to mnie dobiłaś:wściekła/y: Daj Ty dziecku święty spokój, nie chce do nocnika to nie - identyczne akcje Micho robił. Teraz jak zostaje z teściową to już nawet nie wspominam o odpieluchowaniu i myślę, że jak pójdzie do pierwszej klasy i zobaczy że inni są bez pieluchy to może zakuma, na wcześniejsze sukcesy nie liczę;-)
U nas przekonała mnie akcja ze smoczkiem - Miśko długo z tym smokiem chodził, a w zasadzie to zasypiał z nim i za cholere nie dało się inaczej. No i już knułam jak to będę chować, obcinać, wyrzucać itd.... a tu Miśko sam go olał:szok:

Hejo :cool2:

Kasiu ja też jestem zdania ,że nic na siłe
Może Martynia wyczuwa Twoje zdenerwowanie tym tematem i dlatego tak to przeżywa ,ze nawet przez sen woła pieluszke? Daj je czas, najwazniejsze,ze wie juz kiedy chce siku robic, reszta przyjdzie szybciej niż myslisz :tak:
Trzymam kciuki za Was :elvis::elvis::elvis:

Kaludia w Twojej sprawie mam takie samo zdanie jak Martusia- antybiotyk na 100% nie zaszkodzi kiedy jajeczko jest na etapie wędrówki, jeszcze troche czasu minie zanim sie zagnieździ.Zaufaj troche naturze, ona wie co robi :tak:

Elwiski dla Ciebie

Buziaczki dla chorego Michałka i dla wszystkich kichających maluchów :elvis::elvis::elvis:

U nas katar znowu mniejszy ale ja tam sie tym nie ciesze, bo ostatnio prawie bylo juz ok a potem wszystko ruszyło od nowa.
Kaszel nadal jest ale noce juz spokojniejsze :tak:
aaaa i moje dziecko nadal jest motylem :rolleyes::wink:

Rok temu Max poprzył sobie łapkę sciągajac na siebie patelnie z gorącym tłuszczem. Trafił do szpitala, operacja, pełna narkoza, dwa razy dziennie morfina przeciwbólowo, jakiś czas w szpitalu, leki, maści sprowadzane z Francji, opaska uciskowa 24h na dobe przez ponad rok. Miał wtedy roczek:-( To bylo dla nas traumatyczne przezycie, które na długo odmieniło i nas i jego.

Ale juz jest ok i staramy sie o tym nie pamietać :tak:
i tak trzeba:elvis::elvis::elvis:
ja mam takie durne przyzwyczajenie ze jak gotuje cos w rondlu albo smaze na patelni to zostawiam ta raczke wychylona poza kuchnie:no: szybko sie orientuje i przekrecam patelnie i zawsze widze oczami wyobrazni jak szymek lapie za ta raczke i sciaga na siebie:no: musze sie odzwyczaic i ustawiac gary inaczej...

A ja kupiłam dzisiaj 10 aut, garaż i autostradę... Zaszalejemy :-p
no prosze! kolezanka mulitmilionerka!;-):-D Alka bylabys tak mila i jak masz jakies wolna kase to kupila nam(polakom) tez jakas autostrade?;-):cool2:

boli mnie ząb a do dentysty za półtora tyg.
i jak lepiej?:confused:

hejooooooooooooooooo :-):-):-)
dawno mnie tu nie było, ale wiem że wybaczycie
sprzątam (zgadnijcie gdzie hihihihiihi:cool2:) już od 2 tygodni hiihihihih
gratuluje! milego mieszkania!:-)

hejo lipcowe mateczki
Moje dziecko znowu( nadal chore) :-(
wczoraj bylismy u pediatry i osłuchowo nadal nie jest czysto i powiększone migdałki, nadal katar( od wczoraj jakby znowu większy)
Zmiana antybiotyku i męczymy sie dalej :-(
to w koncu dalas sobie wcisnac kolejny antybiotyk? bidula mala. , oby ten zadzialal szybko:elvis::elvis::elvis:

Kobity mam pytanie do wszystkich poza Klaudia bo jej sposób juz znam :-)
czego uzywacie do depilacji bikini? Poza depilatorem bo ja wlasnie musze zmienic metode na mniej drastyczną :tak: kremy depilujące? zwykłe maszynki? woski? co......
ja uzywam zwyklych maszynek, czasem depilatora. z maszynek jestem niezadowolona(tez zapalenia mieszkow sie zdazaja:no:), z depilatorem troche lepiej(jak zapomne ze to jednak kurna boli jak cholera:no:). wosk sie nie sprawdzil. tak jak pisala gazelka ten element ciala jest klopotliwy zeby go woskiem potraktowac samemu. od jakiegos czasu sie wybieram do kosmetyczki i dojsc nie moge.
ale ja mam inny problem. mi strasznie wrastaja wloski i za nic nie moge sobie poradzic z tym! nie ma roznicy czy uzywam depilatora, maszynki, wosku i czy chodzi o nogi czy o okolice bikini! przyznam ze mnie to wkurza niemilosiernie!!!:wściekła/y: jakis sposob?

Muszę się pochwalić, że Dawid PRAWIE odpieluchowany...pampersa zakładamy tylko do spania i gdy wychodzimy na spacery. Cały czas chodzi i majteczkach, czasami zdarza mu sie zmoczyć, gdy nie zdąrzy ściągnąć spodni, ale naprawdę sporadycznie. Oby tak dalej, to będę próbowała na spacery też nie zakładac pieluchy:-)
super!:-):elvis:

Hej :-)

Mamy dziś piękną, słoneczną pogodę, więc od razu złapałam wenę do wysprzątania na błysk całego mieszkania :sorry2:
to niesprawiedliwe!:dry:

Piszecie o browarach, a ja mam na nie chwilowy zakaz :dry: Robię sobie dietkę 1200 kcal, bo po wakacjach z lekka popłynęłam :sorry2:więc i alkohol staram się ograniczać. Strasznie mi go brakuje :zawstydzona/y: Myślicie, że powinnam się niepokoić? :-p

Właśnie oglądam vivę- strasznie wkurza mnie ten teledysk Jackyl & Hyde- Freefall z tymi skacząco-tańczącymi chłoptasiami :baffled: Mogli się bardziej wysilić :sorry2:
niepokoic? alez skad;-) dopoki nie latasz po domu z oblednym pustym wzrokiem, powtarzajac jak mantre "dajcie mi browara" to wszystko w granicach normy;-)
co do teledysku to powinnas poogladac na jak niskim poziomie jest wiekszosc teledyskow greckich! zero pomyslu, wykonanie ponizej wszelkiej krytyki. szkoda bo videoklip tez moze byc sztuka:dry:

Gazelka, przekonalas mnie , wyprobuje twoj sposob z pachami:tak:

reklama
Kasia nie zalamuj sie! Martynka sie nauczy. tez bym jak juz dziewczyny napisaly dala jej troszke czasu i nie wspominala o nocniku przez dwa tyg, moze miesiac. a pozniej na spokojnie sprobowala jeszcze raz.
mam dla ciebie pomysl! nowa metoda na odpieluchowanie. trzeba zainwestowac w lalke, baloniki, trabki itp. obejrzyj sobie ten link i moze sprobuj tego z Martynka. trzymam kciuki!:tak:
YouTube - Vanessa Marcil

Klaudia, wspolczuje. tak jak Elfik i Martuska, nie przejmowala sie antybiotykiem i dzialala. jak jestes nie pewna moze zadzwon do przychodni albo apteki i zasiegnij ich opini.:confused:
Klaudia najgorszy ból to od zęba :baffled: Współczuje...:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:
i ja bym dodala od ucha:baffled:(Gazelka sie pewnie zgodzi)

Do góry