reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Natomiast co do książek, to teraz mam tyle propozycji, ze na pewno coś wybiore.:tak:, choć przyznaję (Martusia:-p), ze na prawde duzo z tych tytułow czytałam:-p:sorry::-p:sorry:, no ale nie wszytsko i to istotne.

A "Cień wiatru" pochłonęłam w kilka wieczorów, jak dla mnie bomba:tak::tak:
Nie lubie za to Coelho:no:

reklama
Hejo laski, a ja wpadam z wieczora powiedzieć Wam tylko adijos :-D
Jutro wyjeżdżamy, ale już dziś wiem, że nie będzie to poranek, bo nie jesteśmy w ogóle spakowani.
Pojechałam dziś do fryca i na ostatnie zakupy i zajęło mi to bagatela 7 godzin:szok::-D
A teraz wymiękam:eek:
Chętnie napiję się - herbatki:baffled:, no dobra nie marudzę, sama chciałam:-p;-):-)

Jak tylko małż szanowny użyczy mi swojego laptoka to postaram się do Was zaglądać, bo 2 tygodnie dla mnie to stanowczo za długi odwyk:-p;-):-)

Bawcie się dobrze, życzę Wam wszystkim ślicznej i słonecznej jesieni, Klaudii owocnego testowanka (trzymam mocno kciuki:tak:;-)), wszystkim dzieciaczkom meeeeeega zdrówka, depresjom won od lipcówek!!!, ciężarówkom lekkich brzuszków, dużo snu i wygodnych łóżek:sorry:;-):-):-):-)

Nereczki lipcowe mateczki:laugh2::-D:laugh2::-D

I żeby nei było, ze tylko sie prosze, sama proponuję przeczytac(to tak opócz tego co polecacie):
Suskind-Pachnidło
H.Zborowska z Kobuszewskich-Humor w genach
Głowacki-Z głowy
Brown-Kod Leonarda da Vinci
Schmitt-Oskar i Pani RÓża
Golden-Wyznania gejszy
Maugham-Malowany welon

I chyba tyle narazie przychodzi mi do głowy

A i Olivia dzieki!

jem muffinkowe klaptusy( jakoś nie wychodzą mi te muffinki z kefirem) zapijam to winkiem i wcale nie mam wyrzutow sumienia :no: to chyba źle, co?
Kate piekłas już muffiny?

Martusiu ja sama uwielbiam fasolke po bretońsku a nigdy jej nie robiłam jeszcze :szok: tzn raz jak mieszkalam z rodzicami ale pomagałam mamie a to sie nie liczy.
Co do tej drugiej sprawy wiadomo z czym ;-):-p to wspolczuje a jednoczesnie podziwiam,ze potraficie sie skupic na TYM kiedy obok śpi dziecko. Ja nie potrafie :no:
E_mamo szerokiej drogi, udanego pobytu u Mamy i wypasionego górskiego szaleństwa :tak::tak:

I żeby nei było, ze tylko sie prosze, sama proponuję przeczytac(to tak opócz tego co polecacie):
1.Suskind-Pachnidło
2.H.Zborowska z Kobuszewskich-Humor w genach
3.Głowacki-Z głowy
4.Brown-Kod Leonarda da Vinci
5.Schmitt-Oskar i Pani RÓża
6.Golden-Wyznania gejszy
7.Maugham-Malowany welon

I chyba tyle narazie przychodzi mi do głowy

A i Olivia dzieki!
ad 1 ksiązka może byc, film do bani
ad 2.i ad 3. nie czytalam
ad.4 przeczytalam jednym tchem ahhhh
ad 5. bardzo fajna, polecam
ad.6 tez polecam
ad.7. nie czytalam
czyli i ja sobie tutaj cos dla siebie wybiore
podobnie jak Kate mam juz liste przygotowana i w poniedziałek ruszam na poszukiwania

Martusiu ja czytałam wszystko z tego co polecasz i musze sie przyznac ze przeczytałam WSZYSTKIE BEZ WYJATKU LEKTURY SZKOLNE i to bez wiekszych problemów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: najcieżej mi przyszło z Chłopami ale tez przebrnełam ufff

chejjojł
pijemy z sąsiadami tekile :rofl2:tzn opijamy skończony korytarz

e-mamo baw się dobrze słońce wracajcie szybciutko i calutko
elfik ślicznie wyglądasz z malutką nawet fryzury macie całkiem podobne:tak:
joaska boska ta bluzeczka

i witam nową lipcową mamę i Juleczkę
moja malutka też jest wcześniaczkiem i chociaż był to 35 tc to też dużo przeszliśmy
i dzisiaj też nikt by nie powiedział że było coś nie tak
martinova waży 10 kg;-)

wracam do towarzystwa byłam tylko małą sprawdzić czy wszystko ok;-)

Hejo
Moje dziecko olało zmiane czasu i wstało sobie o 8mej czyli o 7mej
super hiper ale juz jestem po śniadaniu, po kawie i sie nudze :crazy:
Miłego dnia kochane :yes::yes::yes:

reklama
cześć dziewczyny :-):-)
ale mi narobiłyście chote na czytanie :cool::cool::cool::sorry::sorry::sorry::sorry:
przede mną długi urlop, więc pewnie w czasie kiedy Julik będzie spał ja będe pochłaniała książki :-p:-p:-p jakby co to przez was :-p:-p:-p "Królowej Południa" niestety nie zmogłam za to "Cień wiatru" połknęłam w trzy dni :sorry::sorry::sorry: i tak jak napisała jedna z was (Martuśka?) żadna książka po tej już nie jest taka sama..... Pamiętam, ze najdłużej czytaną książką byl "Klub Dantego" - rozpoczęłam czytanie w okolicach 2 lipca 2005 a skończyłam w ubiegłe wakacje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Emamo - miłego pobytu :tak: cieszę się, ze Julinka zdrowa :-)
Elf - a jak porządki na strychu????
Martusiu - pierwsze kroki sa najtrudniejsze ale i chyba najważniejsze :-):-):-) czekamy na wiadomość o nowym pokoju Alka

Miłego dnia, dziewczyny :-) Elf, weź sie za coś a nie nudź (się) :-)

Do góry