reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
dzieki Elfiku - też miałam sie upominać :-)
i mam pytanie - czy w waszych Tescach sa dostępne takie sztućce?:
akk1gy.gif

bo u mnie nie ma :-( a Julka gardzi plastikowymi od wizyty w Tarnowskich Górach :cool::rofl2::errr::crazy::rolleyes::rofl:

Nianiu na Solcu podają:tak:
a nie myślalaś o CC?
a przy Maxie mialaś znieczulenie?

taaaa podają :baffled: darłam się całą noc i nie podali...wyobraź sobie ze nie było anastazjologa na dyzurze :cool:
Dlatego teraz zadzownię zanim zajadę do szpitala:tak: na 100%. A cesarki nie chce :no: bo w sumie po co? :-)

O musze i jak to kupić :tak::tak:

Faktycznie te mordki jakieś obciachowe :cool:

Niania to jakiś koszmar:szok:
ja rodzilam na solcu i chyba bym umarla jakby mi nie dali... SERIO

Elfiku-dziękuję bardzo za link-już kupilam, zaplacilam i czekam:tak:

no sypnęło się....
cześć dziewczyny, witaj zmęczona Aniu :-)
Kasiu nie wiem co poradzić w sprawie Martynki, Julka juz dawno temu buntowała sie z taka metoda pobierania moczu do badań :baffled: nie znalazłam sposobu poza jej płaczem, gryzieniem, wiercenie się itd.... teraz podobny problem jest z myciem zębów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Liluś:
W tym dzisiejszym dniu radości, życzę 100 lat pomyślności. Niech Ci życie w szczęściu płynie, niech Cię radość nie ominie! Dziś chcę złożyć Ci życzenia, szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Ci słońce jasno świeci, i w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki, troski, by nastąpił dzień radości. Te życzenia choć z daleka, płyną niby wielka rzeka. I choć skromnie ułożone, są dla Ciebie przeznaczone...

Topsy_Turvey_Birthday_Cake_by_pinkcakebox.jpg

dzis jeszcze klucze odbieracie do mieszkania (hurrra!) więc pewnie pełnia szczęścia :-) jak sie czujesz??

ide po coś na znieczulenie :confused:

sorry za połączanie siepod życzenia ale ten tort jest odjechany wiec...nie mogłam sie powstrzymac...Lilka najlepszego :-):-)

co do głosowania to ja głosuję tak jak 2 lata temu czyli na PO:tak:
a ja chyba jedyna ...ale nie PO :-p

ja sawickiej nie widzialam bo bylam na zajeciach do 8.30 ale na wybory ide i glosuje na PO. a dostala juz ktoras takiego smsa?
"zalozenie butow 30sek. spacer do lokalu wyborczego 600sekund, oddanie glosu 120sekund, ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach BEZCENNE! podaj dalej":-D:-D:-D:-D:-D:-D

he he ja dostałam :tak:

Cześć!

Zaglądam tak na chwilkę, zameldować że już jesteśmy w domku. Ja zupełnie na choddzie, no... troszkę kręci mi się w głowie ;-) Dwa maluchy super. A Jagódką jestem zachwycona. Przez pierwszy dzien czulam się dziwnie, ale im dłużej Ją mam, tym bardziej łamie moje serce. Wklejam zdjęcie w pierwszej doby:

J01.jpg

Babeczki, jeszcze raz dziekuję za wszelkie kciukasy i gratulacje. Nawet nie mam czasu nadrobic, tyle spraw na mnie czeka. Ale na pewno postaram się w najbliższych dniach zajrzeć. Papa!

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmiodzio (fiolet bo w modzie ---tak ?? ;-):-p)

Jeszcze co sie tyczy plci dziecka - ciekawe jest to ze jak kobiecie zalezy na konkretnej plci to jest to raczej dziewczynka, a u faceta chyba odwrotnie (w sumie znam takich co tylko dziewczynki by chcieli - juz sama nie wiem:sorry2::cool2::-))

to u nas przy 2 mi zależy na synu a R. chciałby córkę ---:-p

Cos wam powiem w temacie płci. MOja instruktorka od ćwiczeń - sama jest w ciązy. Ma juz chłopca i teraz tez chciała drugiego chłopca :szok::szok::szok:czujecie akcję?
Uzywała nawet testów owulacyjnych i jest co ? DZIEWCZYNKA :blink:

Zszokowałam się wczoraj kiedy to usłyszałam, bo wydawało mi się, ze zrobienie chłopca jest banalnie proste:nerd: a tu dupa :sorry2:

A moja instruktora to ta Kasia (kojarzycie?)

ksempolska.jpg

kojarzycie i doskonale czujecie akcje :-p:tak:

Oliwia...dzieki ze pytasz o impreze :* otóz jeszcze nie znalazła facetów do bójki i cała impreza na razie leży i czeka na toaz się nią zajmę..póki co mój szef w niedzielę wylatyje do Chin i muszę mu przygotowac prezentację miasta, prezenty dla goszczących go ludzi itp, itd ..no i troche si niewyrabiam...ale co tam tez stosuje zasade DAM RADE ;-):tak:

Gazelka witaj w domku :-)
Jestem w szoku, że tak szybko cię wypuścili. :szok::szok: U nas po pierwszej cesarce wypuszczają w piątej dobie, a po drugiej w szóstej.

taaaa podają :baffled: darłam się całą noc i nie podali...wyobraź sobie ze nie było anastazjologa na dyzurze :cool:
Dlatego teraz zadzownię zanim zajadę do szpitala:tak: na 100%. A cesarki nie chce :no: bo w sumie po co? :-)

Faktycznie te mordki jakieś obciachowe :cool:
:-D:-D:-D:-D
"dzien dobry, przepraszam bardzo bo ja wlasnie jade do szpital no bo ja rodze i chcialam sie zapytac czy moze jest anastezjolog na dyzuze?? bo jak nie to ja pojade do innego szpitala. to co jest? pani powie szybko bo maz nie wie gdzie ma skrecic.":-D:-D:-D
sorrki Niania ale jak przeczytalam to sobie tak wyobrazilam ta scene i polalam sie ze smiechu!:-D:-D:-D

a te mordki maja po prostu zbiorowo bol zeba i sa napuchniete;-)

Oliwia...dzieki ze pytasz o impreze :* otóz jeszcze nie znalazła facetów do bójki i cała impreza na razie leży i czeka na toaz się nią zajmę..póki co mój szef w niedzielę wylatyje do Chin i muszę mu przygotowac prezentację miasta, prezenty dla goszczących go ludzi itp, itd ..no i troche si niewyrabiam...ale co tam tez stosuje zasade DAM RADE ;-):tak:
Dasz rade, bede trzymac kciuki!:tak:

He he nareszcie ten głupi dzień sie skonczył :tak::sorry2:
od dzisiaj do niedzieli jesteśmy same:dry:
ale grzechem byłoby narzekać na te kilka wolnych dni od łosia przy elfiku;-)
No wiesz!!Możesz sobie narzekac ile wlezie, ja to juz zapomniałam,ze mieszkałam kiedyś z łosiem :-p;-):sorry2:

Od wczoraj myślę o tej Sawickiej, żal mi kobity chociaż się pogubiła. Ale upewniłam się po raz kolejny że trza iść na wybory i głosować na PO.
Zaraz Elfik napisze, że się znowu rozpolitykowałam;-):-p:-p:-p

dobra, czas na 2 kawę.....:sorry2:
:wściekła/y: małpa rozpolitykowana czerwonodupna :crazy::crazy::crazy:

hehe u Nas nie leje, ale sie nie ciesze bo Pani w TVN zapowiada ze zaraz lubie
a miałam isc na szybki spacer :sorry2::sorry2::sorry2:

a wyvbory......napewno ide i zagłosuje, podobnie :cool2::cool2::cool2:
he he he koleżanka znowu nie wyspana :-):-D:-p:-p;-)

reklama
Czesc wszystkim mateczkom :)
No wreszcie poczytalam troche i odpisuje

Jagodka przesliczna. Gazelko, ale musisz byc dumna z takiej pieknej, opalonej:-p coreczki. Wracaj do sil i oszczedzaj sie :tak:

Aaa, jeszcze się pochwalę, że Maciek się przekonał do nakładki na sedes :-) Wkurzyłam się jak po raz kolejny siku wylądowało na podłodze zamiast w nocniku. W związku z tym nocnik poszedł w odstawkę. Hurrraaaa!!!!

Teraz mam w domu dwóch chłopaków siedzących na kibelku i czytających gazetki :-) Bo gazetka musi być :tak::tak:

Gratki gratki dla Maciusia:-) U nas Alek trzyma sobie siureczka tak , zeby mu nie wylatywalo ani z nocnika ani z nakladki, choc czasem jest takie cisnienie, ze cos tam sie wyleje. Uzywamy jednego i drugiego. Nakladka czesciej na kupe.

Nianiu w avatorze snieg - zeszloroczny;-)

:-)
Ale fajnie to zabrzmialo, zeszloroczny snieg. Aniu znajac zycie juz niedlugo pochwalisz sie tegorocznym, zakopianskim ;-) Tez zrobilo mi sie tak fajnie zimowo, jak zobaczylam ten snieg.

My się odsmoczkowalyśmy-przez pierwsze dni bylam wściekla na siebie że w ogóle dawalam Tosi kiedykolwiek smoka. teraz jest już w miarę ok tylko zasypiamy z kolei przy zapalonej lampce. i Tosia przeslala mówić że idzie spać tylko odpoczywać bo mówi, że ona przecież bez smoka nie zaśnie. A "dydolka":-D oddalyśmy mamusi malych myszek z piwnicy:cool:
Tosia wygląda teraz tak:

Tofinku udzielja sie Ty kobieto czesciej, ja zawsze tak milo Cie wspominam:tak:

Cos wam powiem w temacie płci. MOja instruktorka od ćwiczeń - sama jest w ciązy. Ma juz chłopca i teraz tez chciała drugiego chłopca :szok::szok::szok:czujecie akcję?
Uzywała nawet testów owulacyjnych i jest co ? DZIEWCZYNKA :blink:

Zszokowałam się wczoraj kiedy to usłyszałam, bo wydawało mi się, ze zrobienie chłopca jest banalnie proste:nerd: a tu dupa :sorry2:

Nianiu , az zapytam z ciekawosci, kiedy poczal sie Max? Mowia, ze przed owulacja, w czasie plodnego sluzu to dziewczynki, a w trakcie owu i jak temperatura rosnie (tylko, ze w tym celu trzeba mierzyc) w dwoch pierwszych dniach to chlopak. Pewnie na to nie ma stoprocentowej pewnosci.

No i mnie to sie wydaje, ze przez to wlasnei dziewczynki robi sie latwiej :-pJa bylam pewna, ze Alek bedzie dziewczynka, chcoc w duchu chcialam chlopaka i moze dlatego teraz wydaje mi sie, ze w druga zajde z dziewczynka. Pewnie bede robic starania ku temu. No i chcialabym dziewczynke tym razem ;-) Jak bedzie chlopak to tez bedzie fajnie, wtedy o trzecia bede sie modlila dziewuszke. Wiadomo, ze najwazniejsze to zdrowe bobo.

dzieki Elfiku - też miałam sie upominać :-)
i mam pytanie - czy w waszych Tescach sa dostępne takie sztućce?:
akk1gy.gif

bo u mnie nie ma :-( a Julka gardzi plastikowymi od wizyty w Tarnowskich Górach :cool::rofl2::errr::crazy::rolleyes::rofl:

Elenka, a Alek je normalnymi sztuccami od poczatku. Nie mial swoich nigdy, ale matka wredna ze mnie :shocked2:

Do góry