elfiko
lipcowe mamy ´05
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nianiu na Solcu podają
a nie myślalaś o CC?
a przy Maxie mialaś znieczulenie?
no sypnęło się....
cześć dziewczyny, witaj zmęczona Aniu :-)
Kasiu nie wiem co poradzić w sprawie Martynki, Julka juz dawno temu buntowała sie z taka metoda pobierania moczu do badańnie znalazłam sposobu poza jej płaczem, gryzieniem, wiercenie się itd.... teraz podobny problem jest z myciem zębów
Liluś:
W tym dzisiejszym dniu radości, życzę 100 lat pomyślności. Niech Ci życie w szczęściu płynie, niech Cię radość nie ominie! Dziś chcę złożyć Ci życzenia, szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Ci słońce jasno świeci, i w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki, troski, by nastąpił dzień radości. Te życzenia choć z daleka, płyną niby wielka rzeka. I choć skromnie ułożone, są dla Ciebie przeznaczone...
![]()
dzis jeszcze klucze odbieracie do mieszkania (hurrra!) więc pewnie pełnia szczęścia :-) jak sie czujesz??
ide po coś na znieczulenie
a ja chyba jedyna ...ale nie POco do głosowania to ja głosuję tak jak 2 lata temu czyli na PO![]()
ja sawickiej nie widzialam bo bylam na zajeciach do 8.30 ale na wybory ide i glosuje na PO. a dostala juz ktoras takiego smsa?
"zalozenie butow 30sek. spacer do lokalu wyborczego 600sekund, oddanie glosu 120sekund, ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach BEZCENNE! podaj dalej"![]()
Cześć!
Zaglądam tak na chwilkę, zameldować że już jesteśmy w domku. Ja zupełnie na choddzie, no... troszkę kręci mi się w głowie ;-) Dwa maluchy super. A Jagódką jestem zachwycona. Przez pierwszy dzien czulam się dziwnie, ale im dłużej Ją mam, tym bardziej łamie moje serce. Wklejam zdjęcie w pierwszej doby:
![]()
Babeczki, jeszcze raz dziekuję za wszelkie kciukasy i gratulacje. Nawet nie mam czasu nadrobic, tyle spraw na mnie czeka. Ale na pewno postaram się w najbliższych dniach zajrzeć. Papa!
Jeszcze co sie tyczy plci dziecka - ciekawe jest to ze jak kobiecie zalezy na konkretnej plci to jest to raczej dziewczynka, a u faceta chyba odwrotnie (w sumie znam takich co tylko dziewczynki by chcieli - juz sama nie wiem:-))
Cos wam powiem w temacie płci. MOja instruktorka od ćwiczeń - sama jest w ciązy. Ma juz chłopca i teraz tez chciała drugiego chłopcaczujecie akcję?
Uzywała nawet testów owulacyjnych i jest co ? DZIEWCZYNKA
Zszokowałam się wczoraj kiedy to usłyszałam, bo wydawało mi się, ze zrobienie chłopca jest banalnie prostea tu dupa
A moja instruktora to ta Kasia (kojarzycie?)
![]()
taaaa podajądarłam się całą noc i nie podali...wyobraź sobie ze nie było anastazjologa na dyzurze
![]()
Dlatego teraz zadzownię zanim zajadę do szpitalana 100%. A cesarki nie chce
bo w sumie po co? :-)
Faktycznie te mordki jakieś obciachowe![]()
Dasz rade, bede trzymac kciuki!Oliwia...dzieki ze pytasz o impreze :* otóz jeszcze nie znalazła facetów do bójki i cała impreza na razie leży i czeka na toaz się nią zajmę..póki co mój szef w niedzielę wylatyje do Chin i muszę mu przygotowac prezentację miasta, prezenty dla goszczących go ludzi itp, itd ..no i troche si niewyrabiam...ale co tam tez stosuje zasade DAM RADE ;-)![]()
ja po obu cc wyszłam w 3 dobieGazelka witaj w domku :-)
Jestem w szoku, że tak szybko cię wypuścili.U nas po pierwszej cesarce wypuszczają w piątej dobie, a po drugiej w szóstej.
No wiesz!!Możesz sobie narzekac ile wlezie, ja to juz zapomniałam,ze mieszkałam kiedyś z łosiemod dzisiaj do niedzieli jesteśmy same
ale grzechem byłoby narzekać na te kilka wolnych dni od łosia przy elfiku;-)
Od wczoraj myślę o tej Sawickiej, żal mi kobity chociaż się pogubiła. Ale upewniłam się po raz kolejny że trza iść na wybory i głosować na PO.
Zaraz Elfik napisze, że się znowu rozpolitykowałam;-)
dobra, czas na 2 kawę.....![]()
he he he koleżanka znowu nie wyspana :-)hehe u Nas nie leje, ale sie nie ciesze bo Pani w TVN zapowiada ze zaraz lubie
a miałam isc na szybki spacer
a wyvbory......napewno ide i zagłosuje, podobnie![]()
Aaa, jeszcze się pochwalę, że Maciek się przekonał do nakładki na sedes :-) Wkurzyłam się jak po raz kolejny siku wylądowało na podłodze zamiast w nocniku. W związku z tym nocnik poszedł w odstawkę. Hurrraaaa!!!!
Teraz mam w domu dwóch chłopaków siedzących na kibelku i czytających gazetki :-) Bo gazetka musi być![]()
Ale fajnie to zabrzmialo, zeszloroczny snieg. Aniu znajac zycie juz niedlugo pochwalisz sie tegorocznym, zakopianskim ;-) Tez zrobilo mi sie tak fajnie zimowo, jak zobaczylam ten snieg.Nianiu w avatorze snieg - zeszloroczny;-)
:-)
My się odsmoczkowalyśmy-przez pierwsze dni bylam wściekla na siebie że w ogóle dawalam Tosi kiedykolwiek smoka. teraz jest już w miarę ok tylko zasypiamy z kolei przy zapalonej lampce. i Tosia przeslala mówić że idzie spać tylko odpoczywać bo mówi, że ona przecież bez smoka nie zaśnie. A "dydolka"oddalyśmy mamusi malych myszek z piwnicy
![]()
Tosia wygląda teraz tak:
Cos wam powiem w temacie płci. MOja instruktorka od ćwiczeń - sama jest w ciązy. Ma juz chłopca i teraz tez chciała drugiego chłopcaczujecie akcję?
Uzywała nawet testów owulacyjnych i jest co ? DZIEWCZYNKA
Zszokowałam się wczoraj kiedy to usłyszałam, bo wydawało mi się, ze zrobienie chłopca jest banalnie prostea tu dupa
![]()
dzieki Elfiku - też miałam sie upominać :-)
i mam pytanie - czy w waszych Tescach sa dostępne takie sztućce?:
![]()
bo u mnie nie ma :-( a Julka gardzi plastikowymi od wizyty w Tarnowskich Górach![]()