reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
1. Ja bym zdecydowanie wybrała taniec brzucha. :-) Aqua aerobic jest dobry dla starych babek, kobiet ciężarnych, a ty Olivia babka z temperamentem, pełna energii - na aqua się zanudzisz :tak:

2. Ale nas trzymasz w napięciu Gazelka. Do ostatniego dnia :-)

3. A czy wpisałaś w telefonik numer ICD (In Case of Delivery - w razie porodu :-)), żeby wiedzieli do kogo zadzwonić z bb, coby nas poinformował, że już ściskasz Jagódkę?:-)

4. Czyżbyś była zmęczona?????

1. Zapomnialam odpisać Olivii, a ja tez bym wybrała taniec brzucha :-) A poza tym z ćwiczeń to jszcze bardzo lubiłam moją gimnastykę ciązową :tak:

2. hihih Juz pisalam, że mój organizm do rodzenia się nie nadaje i jak dziecko samo pęchęrza nie przebije, albo nie zrobią mi cc do tym tak chodziła z bębenkiem i chodziła ;-). Ostatnio lekarzowi podałam moją teorię i jeszcze dodałam, że w dawnych czasach to na pewno bym umarła przy porodzie, na co on powiedział : "Hm....."

3. :-D:-D:-D

4. blisko, Klaudiuś, jesteś blisko :-p

czytałyście to?
Ja sie spotkałam w swoim towarzystwie z takim traktowaniem niestety :-( ubyło mi kilka kolezanek od kiedy sie okazało ze po pierwsze to cc a nie poród naturalny a po drugie karmiłam tylko 4 miesiace :-( ehhh

Coś mi pokazsowało, więc dopiszę jeszcze raz, że nie rozumiem czemu ludzie demonizują tak cc... Dla mnie naprawdę takie rzeczy jak forma rodzenia, technika karmienia, chodzenie do kościoła czy pozostawanie w związku małżeńskim nie świadczą o jakości człowieka. Teraz na szczęście czuję się na tyle dojrzała, że juz nawet nie wdaję się w dyskusje na te tematy....

A ja mam problemik - wymylsilam sobie ze powoli rozpoczne jednak wdrazanie Piotrka w sztuczne - dostalismy recepte na Nutramigen. No i moj maly nie chce tego pic - na razie za nami zaledwie jedna proba - poczekam do jutra i znow bedziemy probowac - chyba moj pokarm mu bardziej samkuje:-)

Ania - cierpliwości! A poza tym gratulacje - dobrze jest tak w końcu coś zdecydować :tak:

PS. Chyba nie czytałaś artykułu od Elfika :-p

Dla mnie najwazniejsze to byc uczciwa wobec siebie i nic nie robic na sile bo to tez niewiele daje.
Jeszcze przed dietka zalozylam ze bede karmic Piotrka 6msc - a teraz szczerze powiedziawszy jest mi latwiej ta decyzje utrzymac. Dlatego powolutku chce zobaczyc jak maly zareaguje na nowosc i bede wypierac karmienie piersia - butelka (jak Piotrek pozwoli?;-):-)). Podziwiam wszystkie kobiety ktore wytrwaly w diecie i konsekwentnie karmily swoje dzieciatka - to jednak na dluzsza mete nie dla mnie.
Moze to wstyd moze nie??? - ja juz jestem gotowa na rozstanie z karmieniem.
Wiem, ze niejedna babeczka chcialaby moc karmic chociaz tyle - niestety tak to czasem sie z zyciu uklada. Jedne nie moga inne swiadomie z tego rezygnuja.

Licze na wyrozumialosc na bb:-):cool::tak:

Moja sasiadka za to uwielbia ten aerobik w wodzie - twierdzi ze sie duzo mniej meczy a efekty sa takie same jak przy aerobiku zwyklym.
W sumie to ja za swoj brzuszek tez bede sie musiala w koncu zabrac:zawstydzona/y::-).
Ale to chyba od nowego roku;-)

Zapisałam się na ćwiczenia dla kobiet w ciązy :happy::cool:

Gazelka niestety nei do Pani Agnieszki, bo za daleko. Bede chodzic do Gymnasion :cool:
Zaczynam w poniedziałek. Dwa razy w tygodniu :ninja2::rofl:

reklama
Zapisałam się na ćwiczenia dla kobiet w ciązy :happy::cool:

Gazelka niestety nei do Pani Agnieszki, bo za daleko. Bede chodzic do Gymnasion :cool:
Zaczynam w poniedziałek. Dwa razy w tygodniu :ninja2::rofl:

czad Nianiu ...lubie takie pozytywne ciązowe klimaty...

mój klimat za to teraz nazywa się....angina ropna :sorry: ...juz mam dosc chorowania

Do góry