reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
mam luke pomiedzy naradami :-D:-D:-D:-D

Elfiku - u nas na pierwszym miejscu klocki :tak: i budowanie domów, kredki i farby, naklejki, ciastolina, czyutanie/oglądanie książek, koparki, koniki (hmmm, wszytsko przez Emamę :-p), wydawanie herbatek dla misiów i walka na balony z tatą - prosze, nie pytajcie o szczegóły :confused::baffled: ponadto Julka uwielnia zabawę w chowanego (głowa pod koc i głośne "siutaj!"), bieganie wokół kanapy, tańce i śpiewanie + zabawy na zewnątrz: huśtawka, zjeżdżalnia, zbieranie WSZYSTKIEGO podczas spacerów i wypady na lotnisko w celu pooglądania samolotów, szybowców, spadochroniarzy, lotniarzy itd.
W drażliwej kwestii telewizji ostatnio oglądamy Lucy i Elmo + NG: surykatki, słonie, lwy, krokodyle i :szok::szok::szok::szok::szok: robactwo typu mrówki, chrabąszcze, muchy i inne :baffled::sorry:
Chyba tyle :-)

Gazelku - Julka mówi "sie" :tak: a czy wasze dzieci mówią przestawiając szyk zdania? np. "deszcz pada nie" "spacer idziemy nie" itp?

dziewczyny mam pytanie
czym bawia sie wasze dzieci?
Zrobiłam Weronice przemeblowanie w pokoju i porządki w zabawkach ,
po wywaleniu wszystkich zdekompletowanych i popsutych częsci
zabawek niewiele zostało :-(
Chciałabym jej coś kupic i zupelnie nie wiem od czego zaczac?
Zamówiłam na razie tablice ze znikopisem
co jeszcze ??
U nas od jakiegoś czasu na topie są lale i wózeczek, ciągle przytula i nosi lalki,często kilka na raz:-D. Myślimy nad kupnem konika na biegunach, bo Oliwka często buja się na poduchach z wersalki i strasznie ją to bawi.

reklama
Co do kombinezonu - wlasnie dostalam paczke:
~KM~ NOWY REWELACYJNY 2CZ. KOMBINEZON ok.104 -15Z (248737370) - Aukcje internetowe Allegro
Za ta cene to jest naprawde fajny. Sa miejsca gdzie odstaja niteczki, ale material jest miekki.
Minusem sa troszke waskie u dolu spodenki - bedzie ciezko chyba buty wsunac - zobaczymy.

Aniu, fajny kombinezon!!! A wąskie spodenki mogą być atutem - nie będzie pod nie wchodził śnieg! Jeśli nie kupisz kozaczków tylko botki, to na pewno ładnie się zgrają ze spodniami. Chyba że planujesz zacząć u Jasia w tym roku naukę jazdy na nartach :-)

Do góry