reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Brunetko zastanowiłam sie, zmierzyłam Weronike i kurteczki jakie teraz mam w domu i jednak rezygnuje z tego kombinezonu w Quelle.
Nie pasuja mi tamte rozmiary. Weronika ma teraz dokładnie 86 cm wzrostu wiec ten rozmiar 86/92 jest taki sam jak mam w domu kurtki i to dwie. Nie ma sensu do tego zestawu jeszcze jednej dokupowac wiec porozgladam sie za smym spodniami na szelkach i takie kupie a kurtke najwyżej dokupie w połowie zimy jak mała wyrośnie z tych starych.

Hej

Elfik , daje małemu lakcid i to kilka razy dziennie, ale u niego to narmalne, że gdy tylko jest antybiotyk to jest biegunka i obszczypana dupka:baffled: Popołudniu jednak mu sie poprawiło i kupki ustały, w nocy jeszcze troche pokaszlał, pomarudził ale spał więc i ja jestem wyspana:-) ja dzisiaj w pracy, a Dawidek u niani:sorry2:

Aniu, ja kiedyś u Macka przesadzilam z kwasem mlekowym i od niego zaczął mieć biegunki. Nie powinno się tego podawac kilka razy dziennie - wystarczy raz, max 2, bo takie tabletki też zaburzają równowagę flory bakteryjnej w jelitkach. Trzeba dac organizmowi szansę na to, żeby sam ułożył pewne sprawy.

A na zagęszczenie najlepiej zrobić kisiel. Tylko nie taki z torebki, żeby barwniki i inne sztuczne elementy nie podrażnialy dodatkowo brzucha. Ja kiedys zostawilam w kisielku z torebki łyżeczkę z melaminy, to potem przez dwa tygodnie była różowa :laugh2:

Elfik , daje małemu lakcid i to kilka razy dziennie, ale u niego to narmalne, że gdy tylko jest antybiotyk to jest biegunka i obszczypana dupka:baffled:

Hej

Aniu, ja kiedyś u Macka przesadzilam z kwasem mlekowym i od niego zaczął mieć biegunki. Nie powinno się tego podawac kilka razy dziennie - wystarczy raz, max 2, bo takie tabletki też zaburzają równowagę flory bakteryjnej w jelitkach. Trzeba dac organizmowi szansę na to, żeby sam ułożył pewne sprawy.

A na zagęszczenie najlepiej zrobić kisiel. Tylko nie taki z torebki, żeby barwniki i inne sztuczne elementy nie podrażnialy dodatkowo brzucha. Ja kiedys zostawilam w kisielku z torebki łyżeczkę z melaminy, to potem przez dwa tygodnie była różowa :laugh2:
Anusiu Gazelka ma racje :tak:
wczesniej jak czytałam Twojego posta nie zauwazylam ze napisałas o tym podawaniu lakcidu kilka razy dziennie :tak:

reklama
Widze,że wczoraj była gorąca dyskusja na temat tego Termomixu
Mnie jakoś to urzadzenie nie kręci :sorry2::sorry2::sorry2:
Ja jakoś wole sama te wszystkie rzeczy robic a skoro siedze w domu i mam na to więcej czasu to tym bardziej nie potrzebuje takiego cuda.
Mimo wszystko..
Iwon za Twój post opisujący zalety tego urzadzenia firma, ktora go produkuje powinna Ci dac nagrode. Lepszej reklamy jeszcze nigdzie nie widzialam :tak::tak::-D

Do góry