reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hellol:-)
jestem po kolejnej marchewce z Piotrkiem i juz widze roznice w podejsciu do jedzenia:no:. Jas to chyba nigdy mi sliniaka nie ubrudzil tak zajadal, a tu mam doczynienia z innym podejsciem do konsumpcji - wywijamy jezykiem, plujemy - potwierdza sie ze kazde dziecko jest inne i ze dzieci idealnych nie ma:no::cool2::laugh2::happy:

u mnie jednak zapalenie ucha i to dosc ostre.
Elfik, bo ja to chyba gdzies ominelam. dlaczego twoj maz musi siedziec az tyle
Oliviaa zdrówka zycze
Mój mąz nie dostał urlopu wiec przyjedzie dopiero 22go grudnia - juz na świeta a potem wraca i jesli wszystko dobrze sie poukłada to juz w styczniu góra lutym do niego dojedziemy. czy na stałe? Nie wiem i na razie o tym nie mysle.

leki działają, ciut lepiej, bo przespał od 12 w nocy do rana, kaszle dalej..noi pojawiła się biegunka:baffled::baffled: kurde jak nie urok to sraczka:dry::dry:
dzięki, że pytasz:elvis::elvis::elvis:
Anusia oby już Dawidek spał lepiej bo jednak najbardziej ze wszystkiego uzdrawia własnie sen. Ta biegunka moze być od leków, dajesz małemu lakcid, lacidofil albo cos podobnego?

Olivia, natrzyj ucho olejkiem kamforowym. Albo chociaż Amolem. Ja dobrze wiem co to znaczy ból ucha - najlepiej pozbyć się go natychmiast.

A dla tych co bolą ich głowy - jeśli żadne leki nie działają, trzeba wszystkie natychmiast odstawić. Niech organizm, w tym wątroba, odpoczną. Podobno jest tez taki efekt, że głowa zaczyna w pewnym momencie boleć po proszkach. I właśnie warto wrócić do metod naturalnych. Dla mnie super był Amol. Nie to że pomaga na 100%, ale daje ulgę i jego zapach mnie nie denerwowal (a przy migrenie to z zapachami jak wiecie różnie). Polecam wetrzec malutką kropelkę na czoło przed snem. I nic więcej do tego.
Amol u mnie sie sprawdza tylko przy katarze , na bóle nie pomaga :no:
Hellol:-)
jestem po kolejnej marchewce z Piotrkiem i juz widze roznice w podejsciu do jedzenia:no:. Jas to chyba nigdy mi sliniaka nie ubrudzil tak zajadal, a tu mam doczynienia z innym podejsciem do konsumpcji - wywijamy jezykiem, plujemy - potwierdza sie ze kazde dziecko jest inne i ze dzieci idealnych nie ma:no::cool2::laugh2::happy:
Hi hi hi Aniu Piotrus funduje Ci atrakcje, dba żeby mama sie na tym macierzńskim sie nie zanudziła :-):-):-) i zaczyna jedzenie na kolorowo :tak::-D
Wspólczuje diety i podziwiam za decyzje o utrzymaniu karmienia :tak::tak::tak:

Jak ktoś lubi kokos to zapraszam do Przepisów lipcóweczek :-)
Zrobiłam nowe "machinki" kokosowe. Wg mnie to muffinki numero uno :-) Niebo w gębie :-)

Hej
Dzieki Niesiu :elvis::elvis::elvis:
Ja tez nie piłam kawy w ciązy z Weroniką ale podobno mozna słabiutka sobie zaserwowac z mleczkiem oczywiście bo to dobrze wpływa na samopoczucie Twoje a maluszkowi raczej nie zaszkodzi. Lekarz mi nawet kazał pic ta kawe jak miałam niskie cisnienie.
Będąc w ciąży z Oliwką właśnie z powodu bardzo niskiego ciśnienia chodziłam po ścianach i kawy nawet rozpuszczalnej do ust nie wzięłam. Wolałam dmuchać na zimne i tym razem myślałam, że dam radę. Ale niestety nie wytrzymałam i od tygodnia piję dziennie jedną słabą rozpuszczalną z mleczkiem. Ale żeby jeszcze ona mi pomagała...:confused: :dry::-(

u mnie jednak zapalenie ucha i to dosc ostre. dzis nie spalam od trzeciej w nocy!:no:lyknelam ibuprom max i....dupa:no: bolalo jak cholera! kurna juz mam troszke tego dosyc! najpierw reka w czerwcu potem wycienczenie organizmu i jakis wirus w sierpniu, przeziebienie i zatkane ucho we wrzesniu a na pazdziernik zapalenie ucha! chyba sie musialam ostro postarzec w ciagu pol roku jak juz jestem tak schorowana jak staruszka!:-(
Oliviaa współczuję tego zapalenia ucha. Znam ten ból, bo często w dzieciństwie to mnie dopadało. Pamiętam, że wtedy stosowałam olejek kamforowy na watkę i do ucha. Życzę powrotu do zdrowia.:tak:

reklama
Hej Baby:cool2:
czyzbym była pierwsza:confused::-)

Elfik , daje małemu lakcid i to kilka razy dziennie, ale u niego to narmalne, że gdy tylko jest antybiotyk to jest biegunka i obszczypana dupka:baffled: Popołudniu jednak mu sie poprawiło i kupki ustały, w nocy jeszcze troche pokaszlał, pomarudził ale spał więc i ja jestem wyspana:-) ja dzisiaj w pracy, a Dawidek u niani:sorry2:
Wogóle to szwagierka pojechała o 3 nad ranem rodzić.......juz sie nie moge doczekac, bo bedziemy chrzestnymi noi wogóle kolejny bobasek w rodzinie:-) Jak tylko Ewelina urodzi to dam znac:tak:

Do góry