reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Lilka, sliczne imie! Hania, Hanna mi sie jeszcze wlasnie Lena bardzo podobalo. takie troszke mniej popularna wersja Heleny. ladnie brzmi:tak:

dziewczyny, mam pytanie do tych z was ktore uskuteczniaja zakupy przez internet(czyli pewnie do wiekszosci:-D). chcialam kupic aparat fotograficzny i jak sie zaczelam rozgladac w internecie to mozna znalezc za nawet ok 300zl taniej! albo w tej samej cenie ale juz z karta pamieci czy etui. w zyciu nic przez internet nie kupilam i sie zastanawiam czy sie w to bawic. macie jakies rady na co powinnam zwrocic uwage? w sumie jakies ubrania, czy pierdoly to nie mam stracha i bym kupila ale ten aparat to bedzie koszt okolo 1500-200zl. do tego to dosc wrazliwa przesylka wiec wolalabym zeby mi jej nie uszkodzil nikt. sama nie wiem.
i jeszcze czy brac pod uwage allegro czy dac sobie spokoj i tylko sie rozgladac za sklepami internetowymi:baffled::confused:

a przepraszam, lrze! kupilam raz bilet lotniczy przez internet! czyli dziewica pod tym wzgledem nie jestem:-D

trzymajcie kciuki! bylam dzis na spotkaniu o prace! duza miedzynarodowa firma, dzial prawny. bede wiedziala za jakis tydz-dwa co z tego wyniknie:-p

reklama
dziewczyny, mam pytanie do tych z was ktore uskuteczniaja zakupy przez internet(czyli pewnie do wiekszosci:-D). chcialam kupic aparat fotograficzny i jak sie zaczelam rozgladac w internecie to mozna znalezc za nawet ok 300zl taniej! albo w tej samej cenie ale juz z karta pamieci czy etui. w zyciu nic przez internet nie kupilam i sie zastanawiam czy sie w to bawic. macie jakies rady na co powinnam zwrocic uwage? w sumie jakies ubrania, czy pierdoly to nie mam stracha i bym kupila ale ten aparat to bedzie koszt okolo 1500-200zl. do tego to dosc wrazliwa przesylka wiec wolalabym zeby mi jej nie uszkodzil nikt. sama nie wiem.
i jeszcze czy brac pod uwage allegro czy dac sobie spokoj i tylko sie rozgladac za sklepami internetowymi:baffled::confused:

ja kupowałam aparat przez internet, przy wysyłce był dobrze zapakowany i wszystko przyszło w całosci i bez jakiegokolwiek uszczerbku.
musisz sie skontaktowac, najlepiej przez telefon i uzgodnic wszystko

a jesli chcesz kupic aparat w sklepie internetowym to tez polecam, ostatnio kupowalismy sprzet w jakims sklepie z Poznania i wszystko było dobrze, kurier przywiozł nam wszystko do domu.
poza tym jestes teraz a Warszawie, znajdz na allegro sklep internetowy ktory jest z Warszawy i kup tam aparat i popros o odbior osobisty!!!!!

;-)
ja kupowałam aparat przez internet, przy wysyłce był dobrze zapakowany i wszystko przyszło w całosci i bez jakiegokolwiek uszczerbku.
musisz sie skontaktowac, najlepiej przez telefon i uzgodnic wszystko

a jesli chcesz kupic aparat w sklepie internetowym to tez polecam, ostatnio kupowalismy sprzet w jakims sklepie z Poznania i wszystko było dobrze, kurier przywiozł nam wszystko do domu.
poza tym jestes teraz a Warszawie, znajdz na allegro sklep internetowy ktory jest z Warszawy i kup tam aparat i popros o odbior osobisty!!!!!
dzieki Joasia!:-)
zero mi zdezerterowalo.:sorry2: koszt to 1500-2000zl. o 200zl bym sie tak nie starchala;-)

Lilka, sliczne imie! Hania, Hanna mi sie jeszcze wlasnie Lena bardzo podobalo. takie troszke mniej popularna wersja Heleny. ladnie brzmi:tak:

a przepraszam, lrze! kupilam raz bilet lotniczy przez internet! czyli dziewica pod tym wzgledem nie jestem:-D

trzymajcie kciuki! bylam dzis na spotkaniu o prace! duza miedzynarodowa firma, dzial prawny. bede wiedziala za jakis tydz-dwa co z tego wyniknie:-p

polecam sklep Agito.pl Sama kupowałam tam 2 aparaty i wszystko było OK.
Przesyła kurierska, zabezpieczona jak trzeba i nigdzie nie udało mi się znaleźć lepszej oferty;-):tak:

Hej :)

Dziewczynki, a na październiku już babeczki zaczęły rodzić :szok: Wczoraj w nocy przyszedł na świat pierwszy chłopak (37 tc) [dopiero 9ty września :szok:]. Już jeden też wczesniej się urodzil, ale to było coś z komplikacjami związane.

Natomiast ja wczoraj mialam mega stracha że coś sie zaczyna u mnie. Od trzech dni mialam takie mrowienie i drętwienie w szyjce macicy, a na dodatek zdrętwiała cała połowa :zawstydzona/y: no wiecie czego tam na dole :-p Do tej pory mam bóle na dole i wielkiego stracha w oczach :shocked2:

Dlatego mam pytanko - jakie są objawy takie przed porodem, ale nie związane z odejściem wód czy skurczami? Ja Macka rodzilam przez cc, a ze mial ułożenie miednicowe, to nie mialam żadnych objawów ucisku na szyjkę. Dlatego teraz nie umiem zinterpretować obecnych objawów.

Gazelka ja rodziłam naturalnie i jakieś 2-3 tygodnie przed (może więcej) miałam już trochę podobne odczucie do Twoich, tzn. takie drętwienia i uciski. Chodziłam okrakiem, bo główka była bardzo nisko, siadałam na jednym pośladku. Brzuch miałam twardy, ale tak miałam już przez dobrych kilka tygodni przed. Ja urodziłam w 38 tyg. no i tak czułam że to nastąpi wcześniej, bo czułam ogromny dyskomfort, z trudem mogłam chodzić.
Pamiętam że w dniu porodu wody mi same nie odeszły (a niby powinny!) ale czułam takie mini mini coś (?), jakby skurcze, od godz.17tej. Do szpitala pojechałam o 22:00 , bo wolałam żeby mnie obejrzano i chciałam mieć spokojną noc. I wcale nie odczuwałam dużych skurczy. (urodziłam o 22:45). Myślę, że jeszcze masz czas, ale musisz odpoczywać.:tak:

Lilka gratuluje drogiej córki. Dziewczynki są super zreszą Ty to wiesz

Lilka widzę że imię się zmieniło kiedyś jak dobrze pamiętam to mówiłaś o Nadi i Lenie ale Hania też fajne lubię to imię bo mojej koleżanki córeczka tak ma na imie i jest naprawdę fajną dziewczynką

co za pamiec!!!!:szok:
to prawda ze Lena i Nadia to były moje typy ale...przy Milence
gusta przez dwa lata mi sie zmieniły :cool2: hahaa

Lilka dołączam się go gratulacji.

jeszcze raz bardzo wszystkim dziekuje za gratulacje :-)
a imie rowniez bardzo mis ie podoba
jakos za czasow Milenki bardziej chciałam by imie nie było zbyt czesto spotykane,a tym razem....podobaja mi sie imiona typowo polskie

Hania najbardziej mi sie podoba
ale wybieralismy miedzy Martą,Anią,Asią,Kasią,Marysią :happy:

mykam kolacje robic
znajomi z Polski przywiezli nam kiełbase śląską :-p
ide wszamać hihiiii

dobranoc lipcówki

polecam sklep Agito.pl Sama kupowałam tam 2 aparaty i wszystko było OK.
Przesyła kurierska, zabezpieczona jak trzeba i nigdzie nie udało mi się znaleźć lepszej oferty;-):tak:
dzieki dzieki. juz sie rozejrzalam. maja super oferte!:tak:

jakos za czasow Milenki bardziej chciałam by imie nie było zbyt czesto spotykane,a tym razem....podobaja mi sie imiona typowo polskie

Hania najbardziej mi sie podoba
ale wybieralismy miedzy Martą,Anią,Asią,Kasią,Marysią :happy:
wow, tu zupelnie nie pod moje gusta:-D tylko ta Hania mi pasuje:-D
ja to chyba bym wybierala miedzy takimi mniej popularnymi. mam kolezanki- Darie, Karine, Liwie, Anite i strasznie mi sie podobaja te imiona bo nie sa takie oklepane.
a w Grecji mam kolezanke-polke, ktora tak jak ja ma na imie Agnieszka a na drugie Anna. Agnieszka jest jednak dosc trudnym imieniem do wypowiedzenia dla nich i cala wyspa wola na nia Anna. ja z kolei na drugie mam Maria i ona mi zapowiadala ze tez mnie przechrzcza na Marie!:no: a ze tam co druga to Maria to ja bylam na wielkie NIE!!! z uporem maniaka sie przedstawialam Agnieszka! ewentualnie greckie Aghni(co tez mi sie podoba i nie jest zupelnie popularne).

reklama
Do góry