reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

witam sie pachnaca frytkami i straaasznie zmeczona!!!:happy2::happy2:

Stalowka znowu przegtała a mi z tej okazji zabraklo bułek na hamburgery ( chociaz nie wiem czy to ma ze soba jakies powiazanie:eek::eek:)

padam na pyszczek wiec ide sie myc i kłade sie przed TV.....
miłego sobotniego wieczorku!!!

reklama
hej :)

boże chciałabym tyle zarabiać, może się przekwalifikuję :eek:

kurde, to jakas cena z kosmosu:szok::szok::szok:
pogięlo te babsztyle i to na maksa:angry::angry::angry:

Wczoraj byłam na forum niania.pl i sobie poczytałam dialogu między mamami i nianiami i powiem Wam - jakaś tragedia... Tak sobie laski wrzucają, że ja nie wiem jak te dwie strony ze sobą mogą współpracować. Np. był wątek o wyżywieniu i dla niań było oczywiste, że rodzice powinni je zywić, a dla mam z kolei, że jak się idzie do pracy, to się zabiera własne kanapki. No i padały teksty - byście chciały tylko brać kasę i nas obżerać, a opiekunki - jak Was nie stać na tą bułkę dziennie to nie zatrudniajcie opiekunek. No mówię Wam, jazda na całego :-D:-D:-D

Poza tym nianie uważają, że muszą dużo zarabiać, bo posiadanie "indywidualnej" opieki do dziecka to luksus, a jak kogoś nie stac to niech śle dziecko do żłobka... Szkoda tylko, że tych żłobków nie ma :dry:

Maciek znów wstał bardzo rano... Wiecie co, dobija mnie już nie tyle niewyspanie co fakt, że po calym dniu z dzieckiem od 6tej rano muszę wstać zeby znów się bawić z dzieckiem. Po tygodniu takich atrakcji zaczynam marzyć o pracy :eek:

Idę spędzać niedzielę rodzinnie, na razie ;-)

czesc babeczki :-):-)

witam sie porannie a raczej przedpołudniowo :sorry2::sorry2:

piszecie o opiekunkach, tez kiedys weszłam na to forum z niania.pl i osmiałam sie straszliwie........
u Nas stawki to chyba jakies 3-5 zł, sama sie zastanawiam nad niania, ale to jeszcze nic pewnego.

W Krakowie stawki obecnie to 7-8 zl/h - wzrosly od zeszlego roku z 5!.
Tez teraz szukam i sie zalamuje:no:.
Milej niedzielki zycze:-)

Generalnie to 2000 o którym wspomnialam to nie jest standardowa pensja, ale poniewaz niektóre dziewczyny tyle dostają, to reszta uważa, że taka powinna być płaca. Generalnie oczekiwania oscylują wokół 9-10 zł za godzinę. W zasadzie gdy opiekunka siedzi z dzieckiem 10 godzin dziennie i jeszcze prowadzi cale gospodarstwo domowe (sprzata i gotuje) to może za taką pracę zasługuje na duże pieniądze. Wyliczylam że za 10 godzin dziennie przy stawce 9 zl wychodzi wlasnie 2 tysiące.

No ale z drugiej strony to jeszcze kwestia opłacalności dla rodziców. Trzeba naprawdę solidnie zarabiać zeby tyle płacić, mieć mieszkanie i utrzymać się.

Do mnie na razie odezwala się jedna babka i chciala 10 za godzine. Ale napisala że może i dzieckiem sie zajać i pomoc w domu. Tylko że ja nie chce pomocy do domu i wolę mniej zaplacic :sorry2:

reklama
kurde, to jakas cena z kosmosu:szok::szok::szok:
pogięlo te babsztyle i to na maksa:angry::angry::angry:
ja płacę 3,50 zł na godzine, ale pewnie dlatego, ze nasza niania, to teściowa mojego szwagra, czyli daleka rodzina...chciałam jej dawać 5zł, ale się nie zgodziła, ale 2000 to juz przegięcie:shocked2:
To teraz ja zrobię :szok::szok: bo tak jak pisała Gazela to w Wa-wie stawki 8-10 ...ja mojej Niani płaciła 6 zł za godzinę a i tak przy dużych kombinacjach zmianowych (mąz prawie non stop na 2 zmianę aby później wychodizc z domu) płacilismy wciąż 700 -800 zł...a co do żłobków...ja bede płącic 350 zł (to duży plus) opieka dobra, Kuba zaaklimayzownyy (w jeden tydzien - rewelacja, oczywiscie nie wiem co będzie póxniej) ale...juz ma katar :-(

Do góry