reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

zaraz zmykam na szkole rodzenia .. ale mam jeszcze pytanko czy ktoras slyszala cos na temat porodow w wodzie bo ostatnio jak tak siedze i mysle to zaczynam sie zastanawiac czy nie zdecydowac sie na taki... im dluzej sie nad czyms w ciazy zastanawiam tym trudniej podjac mi jakakolwiek decyzje....;D

reklama
Sylwia! ja zaraz po porodzie zakladalam takie cieniutkie majtki jednorazowe z siateczki i wyrzucalam je po kazdej wizycie w toalecie i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie ich nie nosic ....ale podobno niekeidy lekarze zabraniaja jakichkolwiek majtasow.....no ale te o ktorych pisze byl specjalne wlasnie w tym celu a nie jakies pantalonki z bawelny wiec powietrze przepuszczely idealnie .....tak mi sie wydawalo  ;)

Maniu ja też kupiłam sobie takie majteczki ale nie wiem jak się na nich podpaska będzie trzymała.
Ile trzeba mieć takich majtasów na te pierwsze dni??

Ja kupuje kilka par takich majteczek jednorazowych. Generalnie wolalabym sobie w nich poprzebywac, ale na szkole rodzenia powiedzieli, ze w naszym szpitalu przestrzegaja bardzo rygorystycznie tego wietrzenia... Wg mnie to zupelna paranoja - czlowiek dorosly i w takich czynnosciach pod przymusem... bleeee.... Zeby jeszcze sale byly 2-os to do przezycia, a tak??? Pozostaje wiec zakladanie majtasów na czas wyjścia do lazienki i czekanie na szybkie wyjscie do domku ;) :p :D

hej dziewczyny!
kurka ma racje, gaduły z was przeokropne;) ja niedawno przyjechałam z hali, peno jeszcze bym siedziała ale siostrzeniec już chciał 'du dum'
teraz idę sobie truskaweczki umyję, później siebie wykąpię i do wyrka z truskawami :D
a widzę ze ostro już do porodu się przygotowujecie :)
kolorowuych

No i ja teraz do konca czytania dobrnelam;)
Co do tych koszulek (bo powili zaczynam przymierzac sie do kompletowania torby) to do porodu u nas daja, ale mozna miec swoja i tak sobie pomyslalam, ze wezme taka juz troche znoszona koszulke na ramiaczkach (starsznie goraco na oddziale) a dupke i tak bede miala odslonieta;) Potem sie wykapie i przebiore w koszule swoja, nie nowke. A tej bluzeczki na ramiaczkach moze nie wybrudze tak, boona mi do pepka siega ::)

Powiem wam przygode z mojej praktyki w szpitalu na poloznictwe. Jedna swiezo upieczona mamusia rozmawiala przez tel. w sali poporodowej, kleczala na lozku i nachylala sie do parapetu (tam byl telefon). Weszlam do sali i patrze, a pani krotka koszulke wywinieta ma tak, ze pupa na widoku cala ::) Dobrze ze tylko personel do tych sal wchodzil, a nie jakis maz innej pani. Pisze to do tego, ze chyba jednak troszke dluzsza taka do kolan dobrze miec, albo pilnowac sie bardzo ;)

Fridus szczerze to szly u mnie jak woda  :p na szczescie wystarczylo o nie poprosic pielegniarke i nie musialam sie z nimi liczyc wiec czesto zmienialam
tu do tych majtasow podaja takie dlugie cos w rodzaju podpaski lub pieluszki z suchego lodu wiec w tych gatkach troche musi sie pomiescic i na moj gust calkiem dobrze sie trzymaja takie majtki na pupie  ;)

reklama
aaa...po powrocie do domu czyli po 3 ipol dniach juz tych majtek nie potrzebowalam czyli wystarczy tylko tyle co na pobyt w szpitalu-tak mi sie wydaje ;)

Do góry