reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Klaudio, ja tez myslalam o kupieniu pampersow hurtowo. Ale pomyslalam czy nie lepiej wyslac po nie męża troche później. Zeby najpierw sprawdzic czy nie bedzie na nie uczulenia. Bo co ja potem zrobie z kilkoma paczkami pampersow gdy Maciek bedzie uczuony na nie??? chyba na Allegro musialabym sprzedac, hi hi  ;D

reklama
Ja po porodzie koszule bedę nosiła ponieważ pani położna na szkole rodzenia powiedziała że

NAJWAŻNIEJSZE JEST PO PORODZIE ŻEBY WIETRZYĆ KROCZE CO PRZYSPIESZA GOJENIE.

i mój Mariusz nawet stwierdził że szkoda że nie ma krocza bo pani z takim entuzjazmem to mówiła że sam by powietrzył jak by miał. ;D

Własnie pytałam koleżanke w czym rodziła i ona mówi, że w koszulce w rozmiarze XXL. Potem ją odrazu wywaliła. Hmm wiecie co, bez żartów ale ja chyba też coś w tym stylu wykombinuje. Kupiłam juz dwie koszulki nocne, ale nie takie do karmienia tylko takie normalne na ramiączka ze snoopim itp. Ale chyba szkoda ich i założe je dopiero po porodzie jak juz sie umyje.

Klaudia ja kupilam na poczatek 1 paczke pieluch Belle New Born(42szt.) i 1 paczke pampersow taz NewBorn, bo mysle jak Gazelaczek ,gdyby sie zdazylo uczulenie to bede szukac innych pieluch.
Co do kosmetykow to tak samo 1 komplet i to z Bambino (podobno najmniej uczulaja i Nivea tez sa dobre).
Sudokremu nie kupuje (przynajmniej na razie) tylko linomag dla mnie rewelacja zobaczymy jak dla mojego maluszka ,podobno Tormetiol tez jest rewelacyjny.
Spyrtus do pepuszka to sobie sama bede robic bo gecjany nie chce (okropny kolor) ,a do noska sol fiziologiczna juz kupilam a na buske ,oczka to rumianek

Kurcze zobaczymy jak to wszystko w praktyce bedzie wygladac (pieluchy ,kosmetyki i inne cuda)
A ja wlasnie zlozylam z moim mezulem przewijak ,ktory dzis zostal kupiony w Ikea no i jest wstawiony do lazienki bo ja tam zamierzam kapac dzidzie i przewijac bo do sypialni to sie juz nie zmiesci a lazienka dluga na 5,5 metra i szeroka na 3 to jest gdzie potanczyc

Ja ide w sobote na wesele ,wiec poki co zmykam opakowac prezent .
Moze jak sie troche wychulam na tej imprezce to mnie wezmie na rodzenie ::)

a ja własie pieke kurczaczka w piekarniczku :-) i zrobiłam sos koperkowy mniam wg przepisu Martuśki :-)

Gaduły, juz trzeci raz dzis zagladam i dopiero dobrnelam do konca wiec moge cos napisac...
Kurka, ja tez wybieram sie na wesele (w sukience mojej mamy, dokupilam sobie tylko cienie i lakier bo kolory zupelnie nie moje, ale podobno ladnie) i zamierzam troche poszalec choc maz mowi ze mi nie pozwoli... ::)

co do ubrania do porodu to mam taka stara koszulke do kolan do spania to nie bedzie mi zal jej wyrzucic, na pierwsza dobe biore tez stara tylko z guzikami zeby cycka mozna bylo wyrzucic na wierzch, a dopiero na potem mam nowe...

dziewczyny czy wiecie moze jak to jest z tymi p[odkladami, czy mozna na nie zalozyc majtki takie jednorazowe widzialam bo jak bez nich isc gdziekolwiek?

reklama
co do mebli to dzis w koncu udalo mi sie zrobic rysunki mebli dla dzidzi bo chcemy zamowic u stolarza takie proste sosnowe, mam bzika na punkcie drewna, ale pewnie jak mi je wyceni to mi w piety pojdzie, ale swteirdzilam ze na tylu rzeczach oszczedzam a to zakup na lata, bo drewno zawsze mozna odnowic i np przy kolejnym maluchu w kolor pomalowac gdyby byly bardzo zniszczone...

Do góry