reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Niania Mi się wydaję, że dwie koszule wystarczą, jeśli w szpitalu dają do rodzenia, bo jesli nie, to rzeczywiście przydałyby się trzy, bo jedna po porodzie będzie od razu do prania.
A co do szlafroka, to ja biore ten, który mam w domu. W szpitalu szlafrok się przydaje, bo wiadomo jak to jest: pełno gości odwiedzających, no i głupio tak przed nimi paradować po korytarzu w koszulce z wielgaśną podpachą między nogami :D

reklama
Nianiu ja dla dziecka tylko na wypis,bo oni daja swoje ciuszki na pobyt.Wlasciwie koszule dla mamy tez daja ale wezme wlasne(chyba ze nie bedzie wolno)

Nianiu - na Solec bierze sie wszystko swoje. Z tego co sie dopytywalam, tylko kosmetykow dla dzieci nie trzeba, chyba ze ktos chce. A co do koszul, tez sie zastanawiam ile. Ja generalnie nie lubie koszule nocne, wole piżamy. Czy musze kupowac az 4 nowe ?  :o
No i jaka do rodzenia? Dluga czy krotka? W sumie co chwila czlowieka badaja i oglądaja, ale tak zupelnie gola nie chce latac...

A na sali poporodowej jakie sa najlepsze? Chodzi mi o dlugosc - skoro lezy sie bez majtek, tylko na podkladach, to taka koszule trzeba podwinąć zeby sie nie ubrudzila. Dobrze myślę?

Alka, no ja tez się zastanawiam, czy nie iśc do jeszcze jednego okulisty, z tym że moja okulistka wybadała mnie na wszystkie strony (spędziłam w gabinecie ok. 1 godziny), no i juz sama nie wiem.

Wlasnie musze zapytac doktorka czy moge wziasc do szpitala pizamki zamiast koszul...moze wolno...niewiem bo jeszcze zadnej kobitki po porodzie w pizamie nie spotkalam ;)

Alka idz lepiej do innego lekarza - niech Cię zbada -!!! AAA znowu trafią sie jakaś walnieta baba która mysli ze ludzie chcą mieć tylko cesarki a przeciez wiekszosc osob wcale nie chce ale też nie chce okaleczyć sobie oczy podczas porodu... wrrrrrrrrrrr

ja też zdecydowanie wole piżamy.... ale przy cesarce zakąłdają cewnik i nie mam pojecia jak to bedzie z tą piżamą - może jutro się dopytam jak bede u lekarza

reklama
Ja mysle, że na poród to nawet lepiej załozyc szpitalna - ona jest potem cała we krwi. No albo swoja ale powinna być ciemna żeby potem nie było problemu z plamami krwi, bo która bedzie miała głowe do prania zaraz po porodzie.
Ja chyba wezme 3 koszule i 1 piżame (spodenki i bluzeczke na ramiaczka). Choć sama nie wiem czy to dobry pomysł. Ale jak juz bede mogła majtki załozyc to wtedy piżamke.
Z reszta wychodze z założenia, że przez pierwszy okres czasu i tak bedzie to nasza podstawowa garderoba heh ;-) Nie zaszkodzi miieć więc i 4 nowe - przynajmniej jakoś sie bedziemy prezentować choćby w domu :-)

Do góry