reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć kobity
Noc była o taka :sick:
Moje dziecko jest chore na maksa- chrypa, kaszel, gorączka :-(
Do tego przebiła jej sie dzisiaj w nocy dolna 3 i jeszcze druga lada chwila wyjdzie.
Weronika nie ma jeszcze dolnych dwójek :szok:, tej jednej trójki i trzech piątek .
Będzie ząbkowac do podstawowki chyba a ja sie wykończe.
oki spadamy do lekarza.

Współczuję... zdaje się że Piotruś przegania Weronisię w tej materii...

Klaudia, a ja słyszałam że późne ząbkowanie wcale nie chroni przed próchnicą. Dzieci potrafią ząbkować z zesputymi zębami :eek: A co do kakao.... moj Maciek jeszcze nie pił takiego rarytasu - On nie chce pić mleka i ciepłych napojów. No i na krowie reaguje biegunką. Czy mozna zrobic kakao na modyfikowanym? Ew. będę dawać kokoladkę ;-)

reklama
Współczuję... zdaje się że Piotruś przegania Weronisię w tej materii...

Klaudia, a ja słyszałam że późne ząbkowanie wcale nie chroni przed próchnicą. Dzieci potrafią ząbkować z zesputymi zębami :eek: A co do kakao.... moj Maciek jeszcze nie pił takiego rarytasu - On nie chce pić mleka i ciepłych napojów. No i na krowie reaguje biegunką. Czy mozna zrobic kakao na modyfikowanym? Ew. będę dawać kokoladkę ;-)
To chyba chodzi generalnie o kakao, więc ja zaczęłam Maćkowi co jakiś czas dawać gorzką czekoladę. Kakao na mleku tez jeszcze nie pił. No i jak robię muffinki, to też z gorzką czekoladą - ostatnio kupiłam taką 90 % kakao :-)

Hejka:tak:

Elficzku dużo zdrówka dla małej:elvis::elvis: Daj znać po wizycie, co tym razem lekarz zdiagnozuje.

Joasiu jak po wizycie w szpitalu?

Ania.G masz w domu prawdziwych, silnych chłopaków, ząbki w wieku 3 miesięcy, to chyba raczej rzadkość? Oby z Piotrusiem było tak jak z Jasiem, szybko i po sprawie;-)
U nas pierwsze zęby wychodziły tuż przed roczkiem Julki:szok:, no ale w dalszym ciągu nie mamy piątek.

Olivia- wyrazy współczucia dla koleżanki:-:)elvis:

A wiecie co ostatnio przeczytałam? Spożycie (4%) kakao redukuje ryzyko wystąpienia prochnicy o 40% :szok:

A wiecie od czego może się robić taki ciemny osad na ząbkach? Mojej lekko przyciemniały z przodu górne jedynki, zrobił się taki nalot. Codziennie ma myte ząbki pastą, więc hmmm? od wody?

Cześć kobity
Noc była o taka :sick:
Moje dziecko jest chore na maksa- chrypa, kaszel, gorączka :-(
Do tego przebiła jej sie dzisiaj w nocy dolna 3 i jeszcze druga lada chwila wyjdzie.
Weronika nie ma jeszcze dolnych dwójek :szok:, tej jednej trójki i trzech piątek .
Będzie ząbkowac do podstawowki chyba a ja sie wykończe.
oki spadamy do lekarza.

elf :elvis::elvis:

u nas kaszel ma maxa......
juz nie wiem co mam myslec, osłuchowo dziecko zdrowe a kaszle jakby miał niedajboze jakies zpalenie oskrzeli..
jutro znowu ide do lekarza!!!!

cała noc prawie nie przespana , Kuba jeszcze spi a ja ratuje sie kawa
wczoraj cały dzien sprzatalam, jejuuu ja mam tyle ciuchow ze mogłabym lałozyc sklep z uzywana odzieza, w 70 % nie chodze, nie mowiac ile ciuchow ma R i Kuba........:happy2::szok::szok:
mam to popakowane w worki, chociaz i tak nie wszystko
musze sie rozejzec i oddam to gdzies, moze do PCK???

dzisiaj kolejne zmagania z chomikowanymi smieciami, czuje sie jakbym sie tutaj dopiero co wprowadziła......:crazy::crazy:

A wiecie od czego może się robić taki ciemny osad na ząbkach? Mojej lekko przyciemniały z przodu górne jedynki, zrobił się taki nalot. Codziennie ma myte ząbki pastą, więc hmmm? od wody?
Nie mam pojęcia.
Dziewczyny, a byłyście z maluchami już u dentysty?? My nie byliśmy i nie wiem, czy mam iść czy nie. Maciek ma wszystkie zęby, więc chyba by trza było, nie?

My nie byliśmy u dentysty. Ale kiedy sama bylam to zostalam opitolna, że tak zaniedbuję dziecko :sorry2: bo pierwsza wizyta powinna być z półrocznym maluchem i każda kolejnaza pół roku. Wg mnie to przesada.

W zasadzie bym poszla, ale wiem że mały będzie się darł jak szalony i ucieknie.

Mi koleżanka-dentystka powiedziała, że pierwszy raz trzeba przyjść jak wyjdą wszystkie ząbki. Pewnie ile dentystow, tyle teorii...

reklama
Do góry