reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Wiecie co? Nieuchronnie zbliża się rok szkolny. Zawsze pod koniec wakacji mam jakieś głupie sny związane ze szkołą. Dzisiaj śniło mi się moje liceum, początek roku szkolnego i ja.. idąca do szkoły w mundurku :-):-D:-)

reklama
Aniu, moj Maciek mial 1sze zęby po 3-cim miesiącu. To byla traaagedia... Ale z jednej strony cieszylam się, że sprawa szybciej byla za mna, z drugiej - niektore dzieci zaczęły później i szybciej skończyly (m.in. Twoj Jas - chyba jako pierwszy skonczył ząbkować).

Ja postanowilam tym razem mieć jak najbardziej luźne podejście - będę serwować viburcol i środki przeciwbólowe na zawołanie. Przeraża mnie chodzenie niewyspaną przez następne 2 lata....

W sumie to nocki mamy spokojne - musze tylko wstac na jedno wiecej karmienie - teraz mam: 24 - 3 - 6 ( a bylo juz 3 - 7). Wiec w sumie nie jestem nie wyspana, ale w dzien za to sa jazdy - cos za cos:-p

Moje dzieci sa pokrecone wiec zaczynaja od dwojek - u Jasia bylo tak samo tyle, ze mial jeden miesiac wiecej:rofl2:

Ja pamiętam, że u Maćka największym bolem i gorączką była opatrzona dwojka na dole. Reszte ząbkow nie sprawiało strasznych kłopotow, ale ta dwojka dała mu popalić. Nawet nie wiem, kiedy mu wyszły piątki :-)

A ja dalej nie mam kurna "o" z kreską :angry: Pewnie już tak zostanie na zawsze.

Ale u nas dzisiaj ładna pogoda, a mi się nie chce iść na spacer. I zupy dla Maćka mi się nie chce gotować... Dobrze, że mięsko mi z wczoraj zostało. Wiecie co? uwielbiam patrzeć, jak Maciek je. :-) On zawsze się tak delektuje jedzeniem. Je coś, kręci głową i mowi "Mmmmm, jaki pysny obiadek." albo "Mmmmm, ale to pysne." :-) Albo jak Ł. przychodzi z pracy to biegnie do niego i mowi: "Tatusiu, ale dzisiaj pysny obiadek-jest mięsko, surowecka i ziemniacki"
Aż się chce mu gotować.:-)

Wazne ze czas szybko leci i zaraz bedzie po wszystkim:tak: - mam nadzieje:rofl2:
W tym tygodniu w koncu mam czas na bb - jak wroci Jas to znow pewnie bede ostro walczyc w moimi kochanymi szkrabami:-)

Cześć kobity
Noc była o taka :sick:
Moje dziecko jest chore na maksa- chrypa, kaszel, gorączka :-(
Do tego przebiła jej sie dzisiaj w nocy dolna 3 i jeszcze druga lada chwila wyjdzie.
Weronika nie ma jeszcze dolnych dwójek :szok:, tej jednej trójki i trzech piątek .
Będzie ząbkowac do podstawowki chyba a ja sie wykończe.
oki spadamy do lekarza.

reklama
Cześć kobity
Noc była o taka :sick:
Moje dziecko jest chore na maksa- chrypa, kaszel, gorączka :-(
Do tego przebiła jej sie dzisiaj w nocy dolna 3 i jeszcze druga lada chwila wyjdzie.
Weronika nie ma jeszcze dolnych dwójek :szok:, tej jednej trójki i trzech piątek .
Będzie ząbkowac do podstawowki chyba a ja sie wykończe.
oki spadamy do lekarza.
Buziaczki Elfiku dla Weroniczki i dla Ciebie przede wszystkim :elvis::elvis::elvis::elvis:

Co do ząbkow to jest jeden wielki plus poźnego ząbkowania. O ile krocej poźne ząbki są narażone na prochnicę i te sprawy.
A wiecie co ostatnio przeczytałam? Spożycie (4%) kakao redukuje ryzyko wystąpienia prochnicy o 40% :szok:

Do góry