NiaNia, czekoladka (będę niezmordowana ) A odrosła Ci już grzywka? Bo do tej fryzury musi być chyba przynajmiej za ucho
Mam taką za nos, ale mało jej wiec nie bedzie widać
I tak pewnie bedzie ladowała za uchem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NiaNia, czekoladka (będę niezmordowana ) A odrosła Ci już grzywka? Bo do tej fryzury musi być chyba przynajmiej za ucho
Coś tak czuje, ze wiekszosc powie czekolada.
Mój M tez woli ciemnie
Strasznie współczuję. :--(No i duuużo zdrówka dla Julci i siły dla mamy....
U nas po dwudniwej gorączce nastąpiła dwudniowa wysypka na pleckach, brzuszku i buźce wysypka, wręcz opuchlizna. Dalszy ciąg alergii na nie wiadomo co. Od dwóch miesięcy nie potrafię dojść co jest przyczyną...:---(
Mój nie ma, bo ciągle biega w pampersach :chief:
u nas też z warzywami nie rewelacja, mały zajada się pomidorami i owocami ale prawie nic innego nie chce a i mizeria ze świerzych ogórków jest ok, za to udaje się przemycic conieco w zupie czy w sosie, rozgniatam widelcem warzywa bo inaczej wypluje i jakoś leci
zmiksowana zupa też jest dobrym pomysłem
dużo żelaza ma też mieso ale to czerwone nie kurczak
zdarza się tak też u nas i wtedy mam doła i ochotę na założenie pampersa
no dobra przyznam sie co było jednym z powodów mojej wczorajszej mega depresji
jak wiecie mam nowe okulary ,których.....nie nosze
co za szajs!!!
Kochane, nie załamujcie z tym odpieluchowaniem!
E_mama co z Julką się działo? Co za badania ?
Dobrze, ze piszesz ze juz dobrze
Co do warzyw - nie wiem czy próbowałas dawać kalafior albo brokułu gotowane z bułeczką tartą i masełkiem ?
U mnie świetnie się to sprawdza. Daje Maksowi takie lekko rozgniecione. Bardzo je lubi
:-)
Ja lubię mieć dużo czasu na wcieranie, smarowanie itp. Jak to robię szybko, to mi nie sprawia przyjemności. Teraz e_mama pewnie napisze co miałam na myśli pisząc "to" :-)
moja tez....ale widze ze jestesmy w mniejszosci coraz wiecej dzieci smyra bez pieluchy
Ale ale mam jedna kluczowe pytanie :-) Proproszę o Waszą pomoc drogie kolezanki. A wiec mam zamiar zapisac sie na fryjzera obciać się na bekhamową i zrobić kolor.
i tu pytanie ? JAKI KOLOR LASKI MAM ZROBIĆ NA GŁOWIE ??
BLOND / CZARNE / CZEKOLADA/ RUDY/ KARMEL ???
Coś tak czuje, ze wiekszosc powie czekolada.
Mój M tez woli ciemnie
Taaaaaaa jest!;-) U nas cała akcja nocnik przed nami. Może teraz się za to zabierzemy, jesteśmy już po wizytach gości, po urlopach, hmmm
Po bilansie pediatra zleciła nam badania krwi, między innymi na określenie czynnika CPK- kinazy kreatynowej, który mówi o stanie mięśni dziecka. Norma jest do 140 a Julka miała grubo ponad 600 Zaczęłam czytać o tym w internecie i dowiedziałam się, że przyczyną może być dystrofia mięśniowa, czyli zanik mięśni. Pediatra kazała nam pilnie skonsultować się z neurologiem i zrobić powtórne badanie. Neurolog pocieszył nas, że nie jest z młodą źle, co prawda Julcia ma ciągle niższe napięcie mięśniowe niż rówieśnicy, ale generalnie rozwija się a nie stoi w miejscu. No i zasugerował, że taki podwyższony wynik może świadczyć o tym, że dziecko poprzedniego dnia się bardzo zmęczyło fizycznie (w naszym przypadku było to kilkugodzinne szaleństwo w aqua parku, ale skąd mogliśmy wiedzieć?). Wyniki powtórnego badania były już o niebo lepsze. Więc odetchnęliśmy.
Po bilansie pediatra zleciła nam badania krwi, między innymi na określenie czynnika CPK- kinazy kreatynowej, który mówi o stanie mięśni dziecka. Norma jest do 140 a Julka miała grubo ponad 600 Zaczęłam czytać o tym w internecie i dowiedziałam się, że przyczyną może być dystrofia mięśniowa, czyli zanik mięśni. Pediatra kazała nam pilnie skonsultować się z neurologiem i zrobić powtórne badanie. Neurolog pocieszył nas, że nie jest z młodą źle, co prawda Julcia ma ciągle niższe napięcie mięśniowe niż rówieśnicy, ale generalnie rozwija się a nie stoi w miejscu. No i zasugerował, że taki podwyższony wynik może świadczyć o tym, że dziecko poprzedniego dnia się bardzo zmęczyło fizycznie (w naszym przypadku było to kilkugodzinne szaleństwo w aqua parku, ale skąd mogliśmy wiedzieć?). Wyniki powtórnego badania były już o niebo lepsze. Więc odetchnęliśmy.
Iwon czy masz już w domu tą narzutę z Ikei? Możesz mi napisać jak ona wygląda w rzeczywistości? Bo w naszej gdańskiej Ikei nie ma jasnych i nie mogę sama sprawdzić. Z góry dzięki!
Ja mogę się zapisać, wrzesień i tak mam pełen emocji, więc jedna więcej- a co mi tam ;-)Edzia, próbujemy razem od wrzesnia? Bo ja juz czuję ciśnienie, chcałabym sie uporać z pielucham przed porodem
Zapisałam się do fryzjera (Joasia )
ja tez, dzisiaj na godz, 15
takze za poł h wychodze i wracam nowo narodzona, trzymajcie qciukasy!!!!!!