reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

czesc laski widze ze za mna nie tesknicie specjalnie?;-)

ach nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi, nikt mnie nie potrzebuje buuuu:baffled:
a do tego jestem ciagle chora! ciagle kaszle jak gruzlik! jeszcze troszke a uwierze ze to gruzlica:no: glos mi ciagle nie wrocil, mam cos na podobienstwo zachryplej janis joplin!:baffled: co w miare jak mowie przeistacza sie w micky jaggera po wypiciu wagonu wodki i zagraniu pieciogodzinnego koncertu na zywo:dry::oo2:
no i do kompletu od dwoch dni mam zatkane lewe ucho!!!:eek::oo2: wrak nie czlowiek!:no:

reklama
A propos wycieczek, to byliśmy z Maciusiem w Skansenie pszczelim :-) Mowię wam, jak bylo super: oprocz uli i pscolek byłu strusie, kozy, koniki, baranki i takie tam. Dziecko nam prawie oszalało.
Jak poszlismy na obiad do knajpy, to zamowiłam Maćkowi żurek i zaczęłam go karmić. Jako że w domu je sam (małą łyżeczką), jak przechodziła kelnerka to Maciek do niej: "Paniiii psynieś małom łyzecke!":-):-)

pozalilam sie to teraz troszke pozytywow!:-) nie mam jak was teraz czytac systematycznie ale jestem pewna ze super i niepowtarzalne dzieciaczki lipcowe 2005 ostatnie dwa tygodnie spedzily na robieniu kolosalnych postepow w nocniczkowaniu, testowaniu cierplowsci rodzicow, zdobywaniu nowych umiejetnosci itd. wszystkom im GRATULACJE! :-):elvis:
wszystkim przyszlym dzielnym mamusiom duzo wytrwalosci! jestescie super dzielne i wspaniale!!! dacie sobie swietnie rade ze wszystkim!:-):elvis:
teskno mi troszke za wami. mam nadzieje ze niedlugo bede mogla wrocic na calego!:tak:

Czesc dziewuchy
Co do monotoni to ja nie mam z tym problemu, bo moje dni ubarwiam sobie jak mogę, ciagle cos robię. Nie wliczając pracy na necie, to mnostwo wypadów do miasta, kolezanek, znajomych i czas jakos leci całkiem przyjemnie. A wieczorkami często sie urywam z domu na jakies dyskoteki i takie tam różne szaleństwa:rofl2:. Wszystko zależy bowiem od nas samych czy wpuscimy w swoje życie monotonie czy nie. Od znajomych z jakimi przebywamy. I moim zdaniem nie zależy to od tego czy ktoś jest na wychowawczym, czy chodzi do pracy. Bo w jednym i drugim przypadku możemy dac się jej ponieśc. W pracy jedynie ratuje nas to, że czas szybciej leci i ze zmęczenia i biegu tego czasu jej nie zauważamy.
Dobranoc piczki.:elvis:

Hej laski
Jestem tak zmęczona po tych 2 weselach że nawet nie mam siły pisac
może coś nadrobie

Lilka dobrze że już Ci neta podłączyli i pisz na bieżąco co u Was, jak się czujesz ,jak wyglądaszj jak Twoja waga, co obstawiacie chłopak czy dziewczynka?

Lilka dobrze że już Ci neta podłączyli i pisz na bieżąco co u Was, jak się czujesz ,jak wyglądaszj jak Twoja waga, co obstawiacie chłopak czy dziewczynka?

helo
nadrabiam od konca
czuje sie z lekka lepiej :tak:

hej Ysiu
ogolnie czuje sie super,ciąża zupelnie inna niz z Milenką
zero mdłosci i takich tam,jeszcze nie musiałam lezec w szpitalu co z Mili było normalką
tylko jedno mi dokucza...odkad wybił mi 3 miesiac cos mi uciska w pachwinach i baaardzo boli
najgorzej jest w łóżku,przewrocic sie to starszny bol dla mnie
ale..przez tyle miesiecy przywykłam do tego
w dzien nawet nie zwracam uwagi na ten bol

z waga wiem ze jest ok,ze mało przytyłam
obstawiam max 5-6 kg
ja juz dostatecznie grubiutka jestem :-p
z Mili mialam +9 kg wiec teraz bedzie podobnie

a obstawiam syneczka :tak: od poczatku
jakos tak....przeczucie :-)
mamy ciągle problem z imieniem dla synka
od poczatku chciałam Maxa lub Piotrka
i sie wacham bo i to imie i to mi sie baaardzo podoba
wiem ze tutaj w Norwegii zostaniemy na dobrych pare lat i mysle czy nie dac imienia ktore i tutaj jest ,czyli Max :rofl2:

a dla coreczki mam tyyyle imion ze hohoo
wstepnie Marta lub Hania :-)

no to sie rozpisałam nie? :-D

reklama
Do góry