reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Nianiulec, popatrz w lustro:sorry2:
Elf, mam zajefajne oczeta, ale Ty....ja mam bzika na punkcie niebieskich :rofl2:
twoje oczeta tez mi sie podobaja :happy2::-p:-p

to prawda
fajne masz oczęta Niania :-)

o czytam ze Elfik sie cieszy ze Weronisia poszła spac
a ja ostatnio oduczam Milene spania w dzien po to by pozbywac sie jej juz o 20 godzinie

Mili w dzien spi po 3 godziny
potem spac to nam chodzi o 22 a mogłaby i o 24...
zaraz bobo sie na swiecie pojawi to chce miec Mili juz z głowy wieczorem by nam nie wariowała
ale w sumie fajnie jak chodzila spac w dzien bo ze spokojem mogłam wiele rzeczy porobic,a teraz to tak z doskoku:rofl2:

Mili w dzien spi po 3 godziny
potem spac to nam chodzi o 22 a mogłaby i o 24...
zaraz bobo sie na swiecie pojawi to chce miec Mili juz z głowy wieczorem by nam nie wariowała
ale w sumie fajnie jak chodzila spac w dzien bo ze spokojem mogłam wiele rzeczy porobic,a teraz to tak z doskoku:rofl2:

Dawid wstaje koło 7 rano, w dzień spi tak maxymalnie 1,5-2 godzin, a wieczorem obowiązkowo do 20.30 juz musi byc w łóżeczku i sie usypiac.Noi w miare mu to wychodzi, że ładnie zasypia. Czasami kłade gop pózniej gdy mamy gości, lub my gdzies jestesmy, ale wtedy rano odsypia. Nie lubie mu zakłócac tego rytmu, bo juz sie przyzwyczaił noi sparwdza sie to w 100 %...tym bardziej, że praktycznie co drugi dzień budze go około 6.30 i zawoże do niani:-)

Mili spała od poczatku duzo
i tak:
jak ja poloze spac o 21 to budzi sie o 9-10 rano :-)
w dzien jednak mogłaby sobie zrobic drzemke,bo spac to ona lubi
no ale wtedy moze isc spac 22 i pozniej....troche to nienormalne....wiec teraz trzymam jej dyscypline
i tak jest dobrze

wlasciwie miala swoj rytm spania,dopoki tutaj nie przyjechalismy....teraz spowrotem ja nastawiam :)

Nianiulec, popatrz w lustro:sorry2:
Elf, mam zajefajne oczeta, ale Ty....ja mam bzika na punkcie niebieskich :rofl2:
twoje oczeta tez mi sie podobaja :happy2::-p:-p

Dzieki, nie wiedziałam :zawstydzona/y: No mam , niebieskie :sorry2::-p

Dawid wstaje koło 7 rano, w dzień spi tak maxymalnie 1,5-2 godzin, a wieczorem obowiązkowo do 20.30 juz musi byc w łóżeczku i sie usypiac.Noi w miare mu to wychodzi, że ładnie zasypia. Czasami kłade gop pózniej gdy mamy gości, lub my gdzies jestesmy, ale wtedy rano odsypia. Nie lubie mu zakłócac tego rytmu, bo juz sie przyzwyczaił noi sparwdza sie to w 100 %...tym bardziej, że praktycznie co drugi dzień budze go około 6.30 i zawoże do niani:-)

To nasz klimat i móje dziecie tak śpi. No moze w dzień troche mniej , tak ok godznki, czasem dłuzej.
20 to raczej juz Maks śpi i przynam szczerze, ze mi to pasuje. Rano i tak śpi do 7-7.30 (czasem dłuzej, sporadycznie krócej) i to całkiem dobra pora bo zdązę się do pracy wyszkowac.
Jezscze jakby tak doszło 30 min - 1 godzinka dłuzej rano to byłby raj :-))
Mam nadzieje, ze do drugiego dzidziusia sie wszytsko unormuje :tak::tak::tak: Zostało nam 7,5 miesieca :szok::szok::szok:

witam popołudniowo!!!

hej Lila , fajnie ze zagladzasz do Nas............

co do spania, Kuba spi od 21-22 do 9 rano a pozniej po 13 jakies 2 h........ale czasem nie spi wcale, np. jak dzisiaj :crazy::crazy::crazy:

nie wiem jak wy ale ja lekko zgłodniałam, łosia nie ma wiec sobie zaszaleje :happy2::happy2:
dzisiaj wcinamy spaghetti alla carbonara :-p:-p

reklama
ja to jakis dzisiaj dzień miałam porąbany z lekka :eek:
po pierwsze wcale na tych urodzinach nie byłam bo one są jutro dopiero :crazy:
a po drugie i najgorsze to mam złe szkła dobrane w tych nowych okularach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry:
wiecie co zrobie z ta okulistką w poniedziałek :angry::angry::angry:
tak jakos nie moglam sie przyzwyczaic, potem mnie głowa zaczęła bolec wiec załozylam na próbe stare szkła i zakrylam prawe oko- lewe mam słabsze chciałam sprawdzic jak widze
Było spoko
wiec załozylam nowe szkiełka i ta sama próba i co?- nic nie widze kurde, za mgła londyńska mam obraz do jasnej ciasnej :wściekła/y:
siedze teraz w starych ehhhhhhhhh:sick:

Do góry