reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

ja nieprzytomna a moje dziecko urzęduje na balkonie właśnie wyrzucił z balkonu wiadro na wode do podlewania kwiatków (10 litrowe) dobrze że nikt nie szedł :sorry::no:

reklama
hej babeczki :-):-):-)

po meczacej podrozy z Darłowa do Warszawki ( Kuba miał biegunke :dull::dull:) odpoczywamy juz u siostry R.

Nad morzem było super, chociaz pogoda Nas nie rozpieszczała. teraz jak wyjechalis,y bedzie super lato na wybrzezu wiec jesli ktos sie wybiera to zazdroszcze!!!!:cool2::cool2::cool2::tak: ale na brak lezenia na plazy nie nazekam, najbardziej ucierpiały moje plecy....teraz lekko schodzi mi skora!!

zeby urozmaicic wyjazd oboje z Kuba bylismy chorzy ale własnie w czasie 3 dniowej ulewy wiec jak zaswieciło słonko juz szalelismy w morzu!!!

poczytałam troche ale juz nic nie pamieta,. najwazniejsze wszytskiego naj naj dla naszych wszystkich lipcowych małych i duzych solenizantow!!!!!

a wiec z tego co pamietam:

Lilka witaj spowrotem na Bb i nie daj sie nordyckiej pogodzie!!!

edziu
czy Ty jestes teraz nad tym morzem czy nie???:confused::confused:

elen alleee fajjjnie Ciii zee jutrooo sobotaaaaa:laugh2::laugh2::laugh2:

elfik
a gdzie jest ta wiocha zabita dechami czy cuś???

kasiu k
sliczna fotka w podpisie......to chyba morze ( mnie sie teraz wszystko z plaza kojazy hhe)

tofinku
na pohybel takiej lekarce, ja bym to zgłosila do OIL.

cos jeszcze miała......aaaa my tez wybiera,y sie na Słowacje. ale juz za jakies 2 tyg....a Tatralandia jest rowniez w planach :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Hej, hej :happy:

na pewno znalazloby się wiele innych rzeczy w których jest " do tylu" w porównaniu z innymi lipcowymi dzieciaczkami...

No tak, względem Kornelka na pewno jest do tyłu z jednym- z ospą wietrzną :baffled: Niedawno wróciliśmy od lekarza z takim werdyktem. Na szczęście młody przechodzi to dosyć łagodnie (na razie :dull:), ma bąbelkową wysypkę, gorączki brak. A ja niestety jestem przymusowo uziemiona w domu, bo dziecko nie może z ospą wychodzić. A choroba może trwać nawet do trzech tygodni :szok: Lekarka powiedziała, że na bank przypałętał to ze żłobka. Pocieszam się tylko faktem, że każdy mi mówi, iż lepiej teraz, niż później :dry:

Iwon juz chyba po piwku i źle słyszy ;-)

a może On do Ciebie Pani? Kiedyś tak sie mowilo w inteligenckich rodzinach - pani mamo ;-):-D

Bu ha ha ha, no i wygadałam się, jak dziecko trenuję :-p

Hej
u nas chorób ciąg dalszy:-(
Oliwier wyzdrowiał udało się bez antybiotyku
a teraz Wiki ma prawie zapalenie płuc

Dla Wiki :elvis::elvis::elvis:

Zaszczepiłam malego na pneumokoki.

Nasza pediatra również powiedziała, abym zaszczepiła małego, zwłaszcza, że chodzi do żłobka i jest alergikiem. Byliśmy zapisani na przyszłą środę, ale w związku z ospą muszę teraz czekać conajmniej dwa miesiące.

ihihi mój tez czasem woła Ania :-D albo do losia "Michał wstawaj " - w sobotę rano :-D:-D:-D

Heh, sprytny mały, wie, że ojciec na mleko tyra :cool2:;-)

Ile zapłaciłaś za te pneumokoki? My idziemy na bilans w rzyszła środę i też o tym myślę, żeby Maćka zaszczepić.

U nas około 50 zł.

A od jutra przeprowadzam się na wieś do... teściów.:-)Mam już dość siedzenia w domu, a teściowie wyjechali na wczasy nad morze, więc chatka z ogródkiem wolna :-)

Mmmm, miodzio taki domek, udanego wypoczynku :-)

ok. 330-350, nie pamietam dokladnie

Podobno ta tansza szczepionka ma sporo mniejszy zakres i trzeba by ją kiedyś powtarzac, a ta droższa załatwia sprawę na całe życie. Mozna o tym poczytac na Pneumokoki

Nie wiedziałam o tym :confused: Właśnie zdziwiłam się, że ta w naszej przychodni taka tania..muszę podpytać, czy mają też te droższe :tak:

Witam wieczorkiem lipcowe mamy :-)
Mam karmi malinowa pasja i słone paluszki :cool:
w tak miłym towarzystwie nadrobię sobie teraz dzisiejszy dzionek
Weronika śpi od 20stej :tak::-):-)

Znowu nikogo nie ma :dry:
Tylko jedna strona do nadrobienia :szok:
Ile zapłaciłaś za te pneumokoki? My idziemy na bilans w rzyszła środę i też o tym myślę, żeby Maćka zaszczepić.
U nas to szczepienie kosztuje 280 zł

smacznego :-)
a ja dziś wieczorem piekę babę z orzechowa pianką i latam ze ścierą do północy :-D:-D:-D:-D
no a ja własnie sie jutro na ta babke wybieram :tak: i na borówki :-)
Nisia mówi- jade apukiem do Juji bawic sie inymi zabakami( jade autobusem do Julii bawic sie innymi zabawkami) :-);-)
Do mnie moje dziecko mówi- mamoooooooo z akcentem na to "o"
a jak pytam jak mama ma na imie to słysze- mama ACILINA :szok::szok::szok:

ok. 330-350, nie pamietam dokladnie

Podobno ta tansza szczepionka ma sporo mniejszy zakres i trzeba by ją kiedyś powtarzac, a ta droższa załatwia sprawę na całe życie. Mozna o tym poczytac na Pneumokoki
tak tak u nas ta tańsza to 60 zł ale trzeba powtarzać :tak:

Muffinki w piekarniku :-) Kurcze, nie wiedziałam, że to taki prosty przepis. 10 minut roboty i po sprawie. Mam nadzieję, że w smaku będa dobre :-)
Maciejka mi dzielnie pomagał mieszać składniki. Pytam sie go "Wiesz co to są muffinki?" a on na to "Machinki to som takie babecki":-)

No i znowu po raz kolejny wsypał babcię :-) Kroiłam gorzka czekoladę i dałam mu kawałeczek (ja mu czekolady jeszcze nie daję), a on na to: "Jak na działce." Pytam się, "Co jak na działce?" a on: "Cekoladka jak na działce u babci."
Hi hi hi

a wiec z tego co pamietam:

Lilka witaj spowrotem na Bb i nie daj sie nordyckiej pogodzie!!!

edziu
czy Ty jestes teraz nad tym morzem czy nie???:confused::confused:

elen alleee fajjjnie Ciii zee jutrooo sobotaaaaa:laugh2::laugh2::laugh2:

elfik
a gdzie jest ta wiocha zabita dechami czy cuś???

kasiu k
sliczna fotka w podpisie......to chyba morze ( mnie sie teraz wszystko z plaza kojazy hhe)

tofinku
na pohybel takiej lekarce, ja bym to zgłosila do OIL.

cos jeszcze miała......aaaa my tez wybiera,y sie na Słowacje. ale juz za jakies 2 tyg....a Tatralandia jest rowniez w planach :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
No witam Panią Droga Pani
Wiocha? No mieszkam w takowej :dry::dry::dull:

Zdrówka życze Wiktorii i Kornelkowi :elvis::elvis::elvis:
Iwon dla chłopca to lepiej,że ma ospe juz teraz :tak: tzn bezpieczniej
Tofinku wspólczuje, tez bym sie wsciekła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry