reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ile zapłaciłaś za te pneumokoki? My idziemy na bilans w rzyszła środę i też o tym myślę, żeby Maćka zaszczepić.

ok. 330-350, nie pamietam dokladnie

Podobno ta tansza szczepionka ma sporo mniejszy zakres i trzeba by ją kiedyś powtarzac, a ta droższa załatwia sprawę na całe życie. Mozna o tym poczytac na Pneumokoki

reklama
Brunetko (Nianiu :-p) Maksymilian bardzo mi sie podoba :-):tak::tak:
Mamy w rodzinie Maksymiliana Antoniego i baaardzo to do niego pasuje :-) jak dziadek mówi: Maksymilianie! on odpowiada: Tak panie dziadku Eugeniuszu? :-):-):-) (ma już 5 lat)

Hihih, super to brzmi! No i własnie chyba w tym stylu będzie się zwracał Kornelek do swojej mamy ;-)

Elen, my tez mamy kolorowanki z naklejkami. Maciek uwielbia "kleklejki" i lubi rozwiązywac zagadki z tych książeczek :-) Ja gdy bylam mała przepadałam za gazetą "Wesołe minuty" z zagadkami logicznymi i problemami do rozwiązania, więc się cieszę że Maciek idzie moimi sladami. Ja do tej pory mam fioła na punkcie zagadek. A Wesołych minut już chyba nigdzie nie ma, szkoda.

Muffinki w piekarniku :-) Kurcze, nie wiedziałam, że to taki prosty przepis. 10 minut roboty i po sprawie. Mam nadzieję, że w smaku będa dobre :-)
Maciejka mi dzielnie pomagał mieszać składniki. Pytam sie go "Wiesz co to są muffinki?" a on na to "Machinki to som takie babecki":-)

No i znowu po raz kolejny wsypał babcię :-) Kroiłam gorzka czekoladę i dałam mu kawałeczek (ja mu czekolady jeszcze nie daję), a on na to: "Jak na działce." Pytam się, "Co jak na działce?" a on: "Cekoladka jak na działce u babci."

Elen, my tez mamy kolorowanki z naklejkami. Maciek uwielbia "kleklejki" i lubi rozwiązywac zagadki z tych książeczek :-) Ja gdy bylam mała przepadałam za gazetą "Wesołe minuty" z zagadkami logicznymi i problemami do rozwiązania, więc się cieszę że Maciek idzie moimi sladami. Ja do tej pory mam fioła na punkcie zagadek. A Wesołych minut już chyba nigdzie nie ma, szkoda.

:-p:-p:-p:-p:-p
u moich rodziców w szafie jest wielki karton z: moimi zeszytami z podstawówki, rysunkami, dyplomami i listami pochwalnymi, kilka Sztandarów Młodych, Wesołe Minuty własnie, jakieś przepisy kulinarne dla dzieci z Gospodyni i ostatnie strony ze starych numerów Dziennika Zachodniego :-D:-D:-D:-D:-D

:-p:-p:-p:-p:-p
u moich rodziców w szafie jest wielki karton z: moimi zeszytami z podstawówki, rysunkami, dyplomami i listami pochwalnymi, kilka Sztandarów Młodych, Wesołe Minuty własnie, jakieś przepisy kulinarne dla dzieci z Gospodyni i ostatnie strony ze starych numerów Dziennika Zachodniego :-D:-D:-D:-D:-D

no ale to archiwum prywatne, a gdzie nabyć takie dla młodego, przyszłego pasjonata zagadek? ;-)

Kurcze Ania - tyle razy o tym przypominasz :-D:-D:-D ze doszłam do wniosku, ze my tez w końcu nie mieszkamy jakoś strasznie daleko od granicy :cool2: i dobrze byłoby zimowa porą wymoczyć pupę w ciepłej wodzie :cool2::cool2::cool2::cool2: a wiecie - grudzień/styczeń to martwy sezon w budownictwie .....:cool::cool::cool:

Kurcze Ania - tyle razy o tym przypominasz :-D:-D:-D ze doszłam do wniosku, ze my tez w końcu nie mieszkamy jakoś strasznie daleko od granicy :cool2: i dobrze byłoby zimowa porą wymoczyć pupę w ciepłej wodzie :cool2::cool2::cool2::cool2: a wiecie - grudzień/styczeń to martwy sezon w budownictwie .....:cool::cool::cool:
to wybieżcie się z nami we wrześniu:tak::-)dzieciaki będą się bawić a my plotkować:cool: a przypominam bo już bym najchętniej dzisiaj pojechała, marzy mi się jakiś urlopik z dala od domu i nieskończonego remontu...a przede wszystkim ciepła woda w basenie:cool::cool::cool:

witam
powiem wam co moje dziecko mówi właśnie, kiedyś dziadek powiedział mu "proszę pana jaka jestem zakochana" i on to zapamiętał a teraz powtarza "plose pana jaka jestem zakopana" a potem "zacofana" nie może to dziecko wymówić zakochana jakoś :laugh2::-):-D

hmmm też się zastanawiam na tą szczepionką na pneumokoki ale muszę poczytać o co w tym biega

reklama
jejuuuu wypiłam już 2 kawy i nadal śpię na siedząco nawet w komputer nie moge patrzec bo mi sie oczy zamykają :sick::oo:

Do góry