reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Alka mi tak własnie powiedziała okulistka, że można mieć i -20 ale jak się siatkówka nie odkleja, to można rodzić naturalnie. Ale jak pytałam ginekologa to mi powiedział, że on by z moja wadą napewno ciął :(

Elfiko, też miałam zamiar kupić te pampersy new born, a teraz to juz nie wiem.

reklama
Kurcze ja to juz czasami mysle zeby z nikim nie rozmawiac o rzeczach dla dziecka bo kazdy mi inne rady daje i taka jakas oglupiala jestem, np z tymi pampersami to mam trzy kolezanki i kazda mowi co innego!!! Jak tak na mnie siada i zaczna nadawac to jestem zielono niebieska i wcale wiecej niewiem niestety...
Co do torby do szpitala to w niedziele wieczorem dostalam jakiejs takiej silnej potrzeby i wszystko spakowalam, jeszcze tylko musze kupic te duze podpaski i mydelniczke i mam wszystko tylko...niestety pakowalam sie do duzej torby podroznej i nie umiem jej zapiac tyle tego :mad:'
A zapakowalam tylko to co mialam zapisane ze szkoly rodzenia.

pieluszki huggies - to są te które moje znajome radzą ... są pakowane po 40 szt a nie 20 jak new born pampers.... ale trzeba doczytać... jest bardzo dużo wątkó na różnych forach ciążowych o pieluchach :-)

Ale to jest śmieszne z tą torbą, bo idziemy do szpitala na 3 dni, a pakujemy się jak na miesiąc wakacji :) Ja sama nie wiem do czego się spakować :) Tak myślałam, że mały plecaczek wystarczy, ale teraz to juz nie wiem.
A co do porad, to ja robię tak: Słucham wszystkich, ale stosuję sie głównie do tych, których mi siostra udziela. To doświadczona mamuska dwóch chłopaków, a poza tym to jej jakoś ufam najbardziej :) A jakby co, to będzie na kogo pokrzyczeć, że mi źle doradziła :D :D :D

Dziewczyny jesli bedziecie dzidzie przebierac odrazu po kupce to nie musza to byc Pampki New Born.Nie pamietam teraz ile kosztuje...sa faktycznie bardzo dobre bo wchlaniaja praktycznie cala kupke-wiec na wyjscia i na zakupy rewelacja.Ja kupowalam jeszcze Huggies(u nas d.paczka kosztuje 28zl),Bella Happy.Mialam tez kilka razy z Lidla(firma CIEN)i tez byly fajne-zawsze kupowalam tzw.papierowe,a nie plastikowe.

Faktycznie Elfiko masz racje im wiecej informacji(tym bardziej sprzecznych)tym gorzej.Ja tez pierwszy raz sie gubilam w nawale informacji.W koncu kazda z nas jest inna ma inne potrzeby i dzieci tak samo.Wiec czasem trzeba sie poradzic wlasnej intuicji...Ja chyba wiele rzeczy tak na "wech" ;)robilam i chyba dosc dobrze poszlo :).
Jesli macie doswiadczone siostry to na pewno lepiej :),ja niestety jedynaczka :p-wiec nie bylo z kim pogadac od serca.

Ja to na pewno musze kupic jeszcze elektroniczna nianie.Maz zamowil na allegro za 20 zloty-ciekawe czy to bedzie chodzic.Bo to nie typowa niania ale bardziej podsluch,zobaczymy czy sie spawdzi...

a ja jeszcze wstapilam przed wyjazdem
dziekuje kochane babeczki za wsparcie
wyprowadzamy sie ostatecznie bo Karol juz ma dosc (ja przywyklam w sumie do halasu)
w nocy nie moglam spac
w kazdym razie wyprowadzamy sie do Karola domu (bedziemy mieszkac przez jakis czas na kupie) a moja mama zostanie sama w wielkim domu...........

biore do Poznania cala wyprawke do szpitala w razie 'W' bo cos mnie brzuch boli a teraz to juz nic nie wiadomo

w kazdym razie sile daje mi Karuś i dlatego nie jest ze mna psychicznie tak zle - dzisiaj cala noc mnie przytulal i calowal w czolko :D jaki on kochany.......

caluje i uciekam bo bryka odjedzie beze mnie :D

Dzieki dziewczyny za porady pieluszkowe ;)
Zagladalam na te inne watki o pampersach i tam tez maja zamieszanie i sie przegaduja ktore lepsze hihihi,
wczoraj tak z mezem chodzilismy po supermarkecie i ogladalismy i tez zwrocilam uwage na huggisy i na bella wiec narazie moze od tych zaczne a potem zobacze jak dzidzius bedzie dobrze je znosil to ok a jak jakies uczulonko sie zrobi to kupimy drozsze najwyzej.
Co dzisiaj gotujecie dziewczyny? Ja sie juz normalnie wypalilam jesli chodzi o pomysly a na dodatek cos mi ostatnio jest stale niedobrze i mam mdlosci i nic mi sie jesc nie chce :(

reklama
Lilka powodzenia zycze i nie przejmuj sie niczym, ciesze sie ze przynajmniej na Karolu mozesz liczyc- a to najwazniejsze, reszta sie ulozy zobaczysz, glowa do gory!!!!

Do góry