reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Właśnie wycofałam swój urlop, nie jedziemy nad morze i stwierdziłam,że wole chodzić do pracy niz siedziec w domu i sie wkurzać:confused2: Wyrobie w ciągu tego miesiąca dowód osobisty dawidkowii pojedziemy we wrześniu na gorace żródła na słowację. Chociaz będe miała pewność,że będziemy się taplac w ciepłej wodzie;-)

A wogóle to siedze w robocie i nie mam na nic czasu, kierownik łazi i zagląda, więc nawet nie moge nadrobić BB:wściekła/y::wściekła/y:

Myślę, że to dobra decyzja :tak: Troszkę poczekacie ale urlop będziecie mieć bardziej udany.

Ps. Tylko co z jodem :confused:;-)

reklama
może grota solna??
laski wiecie moze jak to działa na małe dzieci i czy moga chodzić na takie seanse w grocie?

Na pewno moga chodzic na takie seanse :) My z Mackiem chodzilismy gdy mial 8-9 miesiecy i to bylo super. Maly bawil się solą, wymasowal cale cialko (bo ta sol często jest gruba, a dzieciak czuje sie tam jak w piaskownicy i caly sie tarza). A czasem zupelnie sie wyciszal i słodko zasypiał :-)

Ja po pierwszym pobycie w grocie solnej miałam takie lekkie mrowienie w calym ciele. Dziwne, ale przyjemne uczucie :)

Co do jodu - najlepiej chyba działa nad morzem raniutko i w porach chlodnych. O ile pamiętam najkorzystniej go wdychac po sztormie. Tak wiec wyjazd jesienią nad morze bylby calkiem trafiony. A może jak i łoś wyoczy dupsko w zimnym morzu to Mu chrapanie przejdzie? :rofl2:

hmmm pojęcia nie mam ale................wiesz co zdaje mi się, że Agnieszka Ratajczak zamieszczała kiedyś zdjecia swoich chłopaków właśnie z groty solnej w Ciechocinku, czyli chyba można :confused:

Tak myślalam, że to przeczytasz, hihih

Osobiście to uważam, że danej osobie rodzą się dzieci określonego typu. I jesli pierwsze było nieśpiące, to drugie tez takie będzie. Bo w zasadzie czemu mialoby byc inne? Wiele zalezy od trybu zycia matki w ciąży. No i skoro Maciek był kłopotliwy ze spaniem, to boję się, że Jagódka tez nie będzie zbyt namiętnie leżakować. A jak będzie - opowiem w listopadzie :-D
Czyli sielanka:tak::tak:;-);-);-):tak::tak:
Mateusz od pocżatku nie miał jakiś większych problemów ze spaniem w nocy, więc powinno być rózowo:-):-):tak::tak::-p:-pAle mi będzie dobrze, co?:cool2:
No, ale jak będzie naprawde-też opowiem w listopadzie;-):tak::tak::tak:

Właśnie wycofałam swój urlop, nie jedziemy nad morze i stwierdziłam,że wole chodzić do pracy niz siedziec w domu i sie wkurzać:confused2: Wyrobie w ciągu tego miesiąca dowód osobisty dawidkowii pojedziemy we wrześniu na gorace żródła na słowację. Chociaz będe miała pewność,że będziemy się taplac w ciepłej wodzie;-)
Ponoć te gorące źródła to rewelacyjna sprawa:tak:
hmmm pojęcia nie mam ale................wiesz co zdaje mi się, że Agnieszka Ratajczak zamieszczała kiedyś zdjecia swoich chłopaków właśnie z groty solnej w Ciechocinku, czyli chyba można :confused:
MOżna na 100%

Ja Macka niestety dobudzam, ale potem jest marudny, płaczliwy i ciężko z Nim wytrzymać. Już chyba lepiej niech śpi długo w dzień i krocej w nocy.

U nas identyko :rofl2: Zawsze, gdy młody za długo przyśpi i zostanie wybudzony jest okropnie markotny i wkurzony. PMS jak w mordę strzelił (Klaudia) :cool2::-p

Co do odpieluchowywania, artykułów nie czytałam, ale intuicja (wolę taki argument, niż inny-lenistwo :zawstydzona/y::-p) kazała mi wstrzymac się do momentu skończenia przez Kornela dwóch lat. No i zamierzam na dniach rozpocząć akcję 'No more pampers' :dull:

reklama
Laski pamietacie jak ostatnio Antija w TVN Style chowała rzeczy w worki próżniowe ? :cool2: Takie co odsysała powietrze odkurzaczem :cool:
No to ja takie worki znalazłam:tak::tak:
Kiedys pracowałam w Tchibo, teraz pracuje tam mój brat wiec jakby ktos bardzo chciał a sklepu nie miałby w poblizu to moge kupić :cool2::cool2::cool2:

o tu
Tchibo. Co tydzień w nowym świecie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry