reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

U nas mleko wchodzi tylko z butli.:zawstydzona/y: Próbowałam dawać w kubeczku albo z bidonie i nic z tego. Całe szczęście, że w nocy Julka nie pije, to nie boję się, że jej tą butlą w jakiś sposób zaszkodzę. Najbardziej w piciu z butelki wkurza mnie jej mycie!:no: No nie cierpię tego:baffled:

u mnie to samo.............nie mam weny,
a przy Damianie wszystko uzupełniałam na bierząco
co do zębów u nas dopiero teraz wyrzynają się 5,
więć nie byłabym na Twoim miejscu kochana tak bardzo do tyłu:sorry2:

tak tak, tylko u nas 4 wyszły przed 3-kami i teraz nie pamiętam, kiedy te 3-ki się wykluły hehe, a 5-tek nie mamy w dalszym ciągu:sorry2:

reklama
Ło Matyldo, węszę jakąś grubszą sprawę:ninja2::-p;-) Tak czy inaczej, ja też Cię witam po przerwie :elvis:
Iwon:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

nie ma co węszyć..........wcześniej mini łoś zawirusował mi
kompa,a ja noga jestem do formatów........czakałam na łosia

a ostatnie trzy tygodnie dopijała mnie sprawa auta
i tego co by było gdybym wyjechała dalej........dopadało
mnie jak zmora........ogólnie byłam w kiepskim stanie,
ale już jest ok.

Wczoraj wypucowałam sobie auto
i jest,jak zawsze:elvis:

Daria bardzo mało mleka pije, ewentualnie NAN lub Bebiko ale zawsze takie zwykłe nie żadne tam smakowe :no:, no i koniecznie z dodatkiem łyżeczki kawy z kubka kogoś dorosłego - bo ona "pije kawę" ;-). Z kartonu troszkę już dawałam ale to również w baaaaaardzo małych ilościach.
ale chyba nie prawdziwa kawę tylko zbozową, co??? :szok::szok::szok:

a u Pani Edytki,też jakieś promienie są:-p;-):-D:-D:-D

mnie kochana mdliło po bodymaxie,
aże ja na seks zawsze chętna,
przestałam go łykać
to jeżowiec jest Kasiu, nie promienie :-p

Dziewczyny, te które kupiły takie pamiątkowe albumy dla dzieci: "Moje pierwsze 5 lat", czy wypełniacie je systematycznie?? Bo ja miałam zryw zaraz po zakupie i trochę uzupełniłam ale zatrzymałam się na ząbkach nr 4 i kuniec;-);-);-):sorry2::sorry2::sorry2:
Nie wkleiłam żadnych fotek, no bo do tej pory nie zrobiłam w wersji papierowej:zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
hahahha, widze, EMatka, ze masz w domu mnóstwo roboty :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::crazy::crazy:
ja w końcu nie kupiłam choć zabierałam sie z ato kilka razy :-D:-D:-D:-D za to w albumie zdjęcia ostatnie z..... 10.2006 :sorry2::baffled::baffled:

Co do mleka, młody pije zarówno zwykłe krowie, jak i bebilon. Ten drugi daję mu często wieczorkiem oprócz kolacji, najczęściej podczas wieczornej bajki. I tutaj mam do Was pytanie- czy Wasze robaczki piją mleko z butli? Ja daję młodemu modyfikowane z butelki właśnie. Robię to z czystego przyzwyczajenia, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Kornel nie jest już na to trochę za duży? :unsure: Tym bardziej, ze napoje pije normalnie z kubka, niekapka nie mamy już od dawna...

dzieki za wszystkie odpowiedzi :tak:
u nas butli nigdy nie było (ani smoczka). Julka swoją wieczorną porcję (a czasami i nocną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) pije z butli-niekapki Aventu:sick: próbowałam ja przekupić i podawac w nocy wodę ale oberwałam w głowe tą butlą :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

u nas mleko również,tylko butla
Damian pił dość długo i nie ma wad zgryzu,
więc się przy Otylci nie martwię zbytnio

w dzień mała pije przez rurkę,
bo ze zwykłago kubeczka
poiła wszystkie lalki,podłogę,siebie całą

za to bardzo ładnie je łyżką-zupę i widelcem drugie,
oczywiście zakładając,że w ogóle ma ochotę na jedzenie

mamy dziewczynek,co pokupowałyście???
u nas jest pościel w krecika,a Otylcia bardzo go lubi
może taką jej kupię........łóżko też mam juz w planach,
ale tak na razie szkoda mi jej już przenieś do siebie,
takie odruchy matki...............:rofl2::-p:-(

u nas króluje pościel w gwiazdki, księżyce i inne niebieskie ustrojstwa, bo Julia lubi robić "papapapapa" księżycowi :-):-):-) KAZDEMU :rofl2:

Niania łóżeczko super,
wklej kobitko fotki gotowego pokoiku

jeśli chodzi o pościel Damian miał
w ciężarówki,a łóżko w Formułę1,
spał bez problemów........nawet mogę śmiało
rzec,że chętniej się kładł

zastanawiam się nad pościelą dla Otylci

1. moja śpi w szczebelkowcu i czeka grzecznie w kolejce aż się starzy zajmą jej pokojem,
2. pościel ma ciągle niemowlęcą w żyrafki albo taką z misiem z drewexu. Tutaj niezastąpiona jest podusia, wiecie taka cienka jak naleśnik... Julka sobie ją umiłowała tak jak inne dzieci kochają kocyki albo pieluszki. U nas podusia jest najlepszym przyjacielem, nosi ją sobie i tuli się do niej - "moja pać":happy2:
3. szczebelki są włożone i łóżeczko stoi tą stroną przy ścianie, żeby młodej nie przyszło do głowy wychodzenie z niego. O sforsowaniu łóżeczka "górą" w ogóle nie ma mowy. Niestety "ruchowo" jesteśmy daleko w tyle za lipcowymi dzieciaczkami.

Ale za to:
Julka pięknie zasypia sama w łóżeczku, nie budzi się w nocy a rano jak woła mamo to ją chyba słychać w Tarnowie:szok::-D:-D:-D

reklama
mnie kochana mdliło po bodymaxie,
aże ja na seks zawsze chętna,
przestałam go łykać

hihihi:-):-)
Czesc Hatni :elvis: Fajnie, ze jesteś:tak:

Hejoo :-)

Wypasione :rofl2: A nie boisz się, że Maks będzie zaliczał w nocy glebę? :szok: Mój ma niziuteńkie łóżeczko-fotelik, a mimo to czasem jeszcze zdarza mu się z niego zjechać podcza snu :eek: Póki co asekurujemy go poduszkami, ale bałabym się zaryzykować wyższy sprzęt :huh:

Ad.1. Czesc pipko :rofl2:Wreszcie :-)

Ad.2. bede asekurować poduszkami.mam nadzieje, ze zakuma szybko:-p o co kaman :sorry2:

Dziewczyny, te które kupiły takie pamiątkowe albumy dla dzieci: "Moje pierwsze 5 lat", czy wypełniacie je systematycznie?? Bo ja miałam zryw zaraz po zakupie i trochę uzupełniłam ale zatrzymałam się na ząbkach nr 4 i kuniec;-);-);-):sorry2::sorry2::sorry2:
Nie wkleiłam żadnych fotek, no bo do tej pory nie zrobiłam w wersji papierowej:zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Miałam wielkie emocje, latałam zeby to kupić..a potem mi emocje opadły :sorry2::-p

......czy Kornel nie jest już na to trochę za duży? :unsure: Tym bardziej, ze napoje pije normalnie z kubka, niekapka nie mamy już od dawna...

Moje dziecko juz nie wie co to butla ze smokiem. Za to doskonale wie (od wakacji) co to znaczy picie mleka w nocy :szok: Pije dwie butelki każdej nocy :crazy::nerd:

Niania łóżeczko super,
wklej kobitko fotki gotowego pokoiku

.....

Dziś zrobię fotki bo wczoraj nawet zasłonek nie zawiesilam. Wrócilismy o 21.30 i juz nie miałam siły. Dzis mam plan jak wróce z pracy.
Łoś ma złożyć łożko...ale jakoś tego nie widzę :crazy::eek:

Do góry