reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No dobra ide, już Was nie męcze dłużej
na zakończenie tylko...
Klaudia jaki dorosły suwaczek z Maciejką :tak: PIĘKNY

reklama
Druga:-p
ale pogoda uuuu :wściekła/y: a ja musze jechac na miasto pozałatwiac pare rzeczy i nie da sie tego już przełożyc na inny dzień :no:
ale mi sie nie chce łaaaaaaaaa

podczytuje sobie styczniówki 2007 , wątek na którym pisze moja siostra i tam jest jeden maluch - ma 5 miesiecy i dwa tygodnie , ma dwa zęby i zobaczcie co wyprawia :szok::-)
dscn4913uy2.jpg

rety, strasznie wcześnie!!!!!!!!!! Żeby sobie tylko kręgosłupa nie uszkodził! No i niestety nóżki na pewno sie wykrzywią :tak:

Ponieważ moja wtrącajaca sie do lipcówek siostra ;-) nie raczyła odpowiedziec ja sobie pozwalam napisac,ze Laura jest aniołkiem grzecznym, głośno piszczącym ( nowa umiejętność) wiecznie uśmiechnietym i ukochanym :-):tak:
To pisze ja zakochana ciocia i dodaje dwie najnowsze fotki Łałki( tak mówi Weronika i teraz juz wszyscy bo sie przyjeło):-)
1. zachwyt nad ciasteczkiem
2. w ramionach dziadka ( mój tata)

no śliczności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja sie wybieram dzisiaj do spowiedzi i straaaaaaaaaaasznie sie denerwuję.
Ale co gorsza głównie nie chodzi mi o powody religijne tylko o ten mój strach przed otworzeniem gęby :baffled: Sama się na siebie wściekam :wściekła/y: bo wczoraj np. rozmawiałam wielokrotnie przez telefon w dodatku po angielsku i dałam radę :tak: więc o co mi właściwie chodzi :confused: Żołądek mi się skręca na samą myśl :baffled:

reklama
szymek po urodzeniu ciagle przekrecal glowke w jedna strone. wizyta u lekarza potwierdzila ze potrzebuje rehabilitacji. przez te kilka miesiecy rehabilitantka wytlumaczyla mojej siostrze ze w zasadzie my wszyscy rodzice, krewni, znajomi cieszymy sie i chwalimy jak dziecko wczesniej siada albo mocno zaciska piastki od urodzenia, czy wstaje czy chodzi bez raczkowania czy sztywno trzyma glowke itd. doszukujemy sie w tym nadzwyczajnosci a to z punktu widzenia medycznego okazuje sie ze cos jest z rozwojem dziecka nie tak.:-( maluch musi przejsc przez wszystkie etapy rozwoju. jak cos pomija to znaczy ze cos nie gra i moga byc konsekwencje w przyszlosci.:-(
ale to wcale nie jest powiedziane ,że takie konsekwencje będa na 100% .Osobiscie znam kilka osób które w dzieciństwe nie raczkowały wcale tylko od razu zaczęły chodzić teraz są dorosłe i wszystko z nimi ok.
jeśłi natomiast chodzi o te odwracanie główki przez niemowlaka w jedna strone tylko to bardziej rehabilitacja jest potrzbna z tego powodu ,że mięsnie po drugiej stronie sie nie rozwijają i moga powstac przykurcze a to juz jest grożne bo może zaburzac dalszy rzwój malucha.

no skądże :no:;-) - to jedynie takie malutkie wyłądowanie frustracji :tak:
Czyli brak dostępu do wątków zamknietych Cię frustruje ? :-p

Do góry